ANNONS

Tantsim o struntprat

/

Träning

,

Ja jag kör tantsim. Bröstsim o ryggsim om vartannat. Just nu. För jag kan inget annat just nu. Jag kanske lär mig crawla som Emma Igelström en dag men just nu duger detta gött. Det ger mig en härlig stund i plurret och hela kroppen mår SÅ gott efteråt!:)

De spelar la ingen roll egentligen hur en simmar..? Jag är en motionär. Jag gillar att röra på kroppen. Mitt stora ,övergripande mål med träningen är att vara stark, rörlig, uthållig och förlänga livet som frisk o pigg. Jag kan i perioder ha olika fokus och delmål men i det stora hela handlar det om att variera träningen så den blir lustfylld och lyssna på vad kroppen behöver. Igår ville den simma , min kropp. Så för att kunna simma är det bra att ha en simbassäng relativt nära, en baddräkt , handduk och några slantar att betala entré med. En måste inte ha paddlar, sportbaddräkt, badmössa, dyra googles och ett träningsprogram att gå efter. Vill en och har som mål att bli snabbare eller tävla i ett Lio osv….. Ja då är det andra bud i Mellerud…..

Alltså hela min ironiska poäng är här att ibland tenderar många att skapa hinder och hitta bortförklaringar till varför man inte kan eller borde…. Man hinner inte, man kan inte simma crawl, äger ingen bra baddräkt, man kan inte springa så fort , man har inte rätt löparjacka, man vet inte hur man gör en knäböj….. etc…. Asså… Struntprat! Vet du VARFÖR du ska göra något kan du komma på hur. Sen hur ditt HUR ser ut ska ingen bry sig om. Alla sätt är bra utom de dåliga…. 

vänta inte tills du ”bara köpt en ny baddräkt”, ” hittar tid åt träningen ”, ”går en löpskola” etc…. Läs dig till det, youtuba, kolla insta, googla,köp en faktatidning eller What ever…. Skyll inte på HUR för det kan du lära dig.

Däremot ditt VARFÖR… det kan vara bra att hitta.. En av mina allra största anledningar är att jag verkligen vill vara frisk o pigg länge länge! Jag struntar blankt i om det innebär tantsim mellan svincoola crawlare eller mysjogg långt bakom alla snabba löpare. Mitt varför är inte samma som ditt, hennes eller hans. Därför ska vi inte heller jämför oss. 

Så. Krångla inte te’t för mycket i HUR. Hitta ditt VARFÖR o bara gört’ !

Ha en fabulös helg o ta hand om dig o ditt liv. Du har bara detta som du vet om….

Puss Tantsimmerskan

06:00 öppnar vårt badhus. Ypperligt att vara i plurret 06:10. Simma 30 min, duscha o cykla hem o väcka barn 07:00. Då hinner jag simma 1000 m vilket duger gott åt mig.

Älskar känslan av att vara så ren och sedan smörja in ansikte o kropp med goda dofter!!:)

Jag blir nästan alltid lite darrig om benen när jag kliver upp…:):) Hahah… Sen kommer endorfinerna som en dusch och belöningen är sååå härlig!!

Tycker mest om att simma såhär. Mörkt, tidig morgon, mysmusik och mammsen bredvid mig;)

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00