ANNONS

Virtuell Yoga?

/

Yoga

,

Så igår skulle jag prova något nytt. De kan la va sköj ibland…

Jag är oftast öppen för nya saker och förändring. Jag tror att ett öppet sinne skapar äventyr ! Ibland åker man på en nit eller två men oftast har mitt öppna sinne tagit mig till fantastiska platser!

Så nu hittade jag till Reims flashiga gym. Gudskelov var där en kvinna bakom gallret efter att jag försökt läsa de franska skyltarna och insett att jag behövde någon form av kort. Men hon vaknade till liv av mitt knackande och jag kom in. Jag ville betala ett besök och hon visade mig en apparat att klicka mig in på. Det tog 34 minuter typ…. Sen fick jag ut några lappar, ett kvitto och en biljett utan att veta vad i hela fridens namn jag skulle med dessa till.. Jag skulle ju bara yoga?

Jag hade inte med någon vattenflaska och undrade om jag kunde köpa vatten här på gymet… Ändå ett ganska stort gym.. Men då visade hon mig ytterligare en apparat med en kran och ett kort som hon hade i sin ficka som hon bligade för att ”touch-screena” sig fram till vilken typ av vatten jag ville ha…. ananas, kokos, protein etc… What? Vanligt vatten sa jag och touch-screenen hade gett upp livet så jag fick inget vatten där. Jag frågade om hon kanske hade ett plastglas och hon kunde inte ett ord engelska så jag fick rita det med handen och gestikulera mig fram till en konversation… =)

Fick ett dammigt plastglas och fylla på inne på toan och hoppas att Reims vatten var lika rent som i Sverige och att jag skulle slippa besöka den heliga vita under klassen.

Mina saker gick inte att låsa in för det var någon form av flashig kod som skulle tajmas med något blipp-kort som hon inte hade åt mig så jag fick konka på grejerna till salen… I-landsproblem..

Väl inne i rummet var det typ -12 grader och jag bad flickan stänga av ac:n lite så jag inte skulle förvandlas till en snögubbe. Hon förstod till slut och drog på för kung och fosterland så det blev någon form av hot yoga-sal med torr värme för hela sahara sprutandes ut ur en vit mackapär.

Sedan uppenbarade sig en stor tv med 4 tv-appareter gjorda till en stor. Poff sa de så dök där upp en fransyska på skärmen som körde igång. Hög höööög musik och fransk röst. En bild brevid henne visade hur lång tid låten var och vad fokus skulle vara.

Uppvärmingen var thai chi och sedan pang in på asanas och lite styrka för magen. Mellan varje låt dök där upp en nedräkningsapparat. Vet inte varför men kanske att en skulle dricka vatten då. Den som ändå hade mer vatten än 1 dl från ett plastglas….

Sedan blev det en 35-40 min yoga-ish-klass med en robot. Jag hade varken hittat andning eller lugn. Inte heller något fokus eftersom det byttes vad 3;e minut… =) Men men.. Bättre än inget såklart..

Summa summarum- jag älskar levande människor och den mänskliga kontakten. Jag räds framtiden om den ska vara såhär.. Att en ska re sig själv och jobba med apparater och robotar. Det är såklart bra till en viss gräns. Jag vet att jag måste vara med på förändring och utveckling. Men alltså låt oss inte tappa den mänskliga kontakten med varandra!

Hoppas du får en fin vecka raring och att jag får träffa DIG en vacker dag…

Kärlek!

/Ida

Här står alla robotar på rad..

De ble ja. Å en skärm.

Inte någon tittade upp för ett hej. Ändå sökte jag ögonkontakt och sa bonjour på min allra bästa turist-franska…

Tur att jag hade med min resematta för det fanns ingen yogamatta på gymet ens.. =) Å såhär gal var jag efter lite yoga-ish och 8 km pw dit och hem.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@idabolsson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00