ANNONS

RYGGEN – kroppens viktigaste?

/

Träning

,

När jag fick konstaterat diskbråck och några fler degenererade diskar i länden blev jag helt förstörd! Va? Jag? Ska jag inte kunna springa eller lyfta mer nu då?

Jag skaffade mig världens bästa sjukgymnast Nicolas och tillsammans började vi från scratch. Rehab-övningar , promenader och successivt in på tuffare trx-övningar. Allt tillsammans med rörlighetsträning.

Det var sååååå tråkigt :):) Men herregud så glad jag är att jag fortsatte ändå. Sen att jag lärde mig hur min rygg funkar och vad diskbråcket påverkas av.

Det finns vissa övningar jag fortfarande inte kan göra. Jag vet att jag får ont av för mycket sittande och slarvar jag med rörligheten/yogan och att bygga styrka i ryggen så blir det snabbt sämre igen…

På mitt insta visar jag ofta trx och där kan du se filmer med bra övningar för dig med svag rygg. Här kommer några favoriter jag jobbar med på gymet. Jobba efter dina förutsättningar och belasta efter förmåga. Jag brukar jobba 10×3 på alla.

OBS! Värm upp innan! Ett förslag är 5 min crosstrainern och 5 min roddmaskin.

Smala latsdrag start

Smala latsdrag stopp

Hög rodd start

Hög rodd stopp. Tryck ihop skulderblad och pressa ner axlar

Hantelflyes start. Ta stöd med pannan så du får lutning. Koppla på core o hela ryggen. Jobba upp hantlarna med baksida axlar/övre delen av ryggen

Hantelflyes stopp. Bålen som stöd. Andas

Ryggövning start. Här ska du ha kontakt med bänken med hela ryggen. Dra viktplattan framåt och jobba med ryggen . Favorit för vissa. Tar lite tid att hitta övningen men den är super när du väl gört!:)

Ryggövning start

Rodd stopp . Sug in naveln och släpp ner stången nära kroppen. Dra bak o ner axlar.

Rodd start. Rulla bak axlarna. Sug in naveln

Hantelrodd stopp. Jobbar en sida i taget. Tryck bak armbågen och ihop skuldror.

Enarms hantelrodd start. Släpp ner nära kroppen och lyft nära kroppen. Våga ta lite vikt här.

Bellyback start. Håll vikten nära kroppen eller kör utan vikt. Nedre delen och ”limporna” får jobba. Avsluta med denna.

Bellyback stopp. Känns i heeeela bakre härligheten vill jag lova:)

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00