ANNONS

CENTRAL PARK

/

Resor

,

Hallå kompisar!

Hej va de går! Inte för att jag var jättemycket ledig i New York men jag hade inte så bra wi-fi att jag kunde jobba med mailen osv under resan. Därav fullmatad med jobb nu.. Sedan vill jag ju såklart maxa tiden med barnen på eftermiddag/kvällar. Jag har längtat så galet mycket efter dem!

Det är min stora utmaning under hösten.. Jag ska vara borta så himla mycket från dem och har mellan alla resor gjort stora streck i min kalender på em/kväll för att inte boka upp mig mer utan vara tillsammans med dem. Jag tänker inte vakna en dag och ha missat för mycket av deras uppväxt. Men jag tror ändå att jag kan kombinera min pågående yrkeskarriär med mammalivet. Det SKA gå.. =)

Nu ska jag berätta om Central Park. En stor grön oas mitt inne i New York City. Helt underbart att de har lämnat denna bit och inte byggt höghus även där. Tror inte jag hade tyckt lika mycket om den staden om det hade varit hus där. Just parken skapar värme i allt stål, högt och ljud. på tal om ljud… Herregud vilken ljudnivå det är i denna stad?!?! SÅ lugnt å tyst på schlätta… =) Älskar att vara hemma igen.. =)

Men parken sträcker sig iaf från 59 st ända till 97 st. Det finns några olika lakes och conservatory waters, det finns lekplatser, tennisbana, zoo, iceskating, museum, teater och observatory. Runt parken går slingor man kan springa i lugn och ro utan att det är för mycket trafik som stör. Vill du äta där inne finns några olika restauranger , bl.a den kända Boathouse . Det är fantastisk mat men dyrt så det svider i plånkan. På helgerna får du köa lääääänge för att få bord. Du kan typ bara boka om du är superviktiga megakändis eller nåt för vi har iaf inte lyckats få bokat bord en enda gång.. =)

Jag skulle rek dig att nyttja parken genom en löprunda sedan köpa med en go macka i folie, en kaffe i pappmugg och sätta dig på en bänk eller en plätt i parken (varning för hundbajs) och njuta av det, titta på folk och andas.

Det är många små spår inne i parken förutom slingorna som går runt. Jag sprang in i några men så tidigt på morgonen kändes det ändå lite olustigt.. Det är som om vara inne i en skog och det rasslade lite här och var.. Säkert bara små söta ekorrar men det var inte många löpare som joggade där inne i snåren..

Hoppas du har en fin onsdag raring.

Passa på att sträcka lite på nacken nu när du läst klart. Förläng ryggen och sträck upp kroppen lite. Skönt.

Puss o kram

Morgonljuset som kom in här då? Magiskt!

Ser nästan ut som vilken svensk park som helst egentligen.. =)

Fast när man ser staden i bakgrunden så påminns man..

Gediget arbete i hela parken. Vackert tycker jag.

Tittut the big apple

Här satte jag mig en stund för några djupa andetag och insöp känslan av nuet.

Här stannade jag och vände igen.. Hua =)

Hur härligt? Så fint !!! Stillsamt och vackert.

Finns små kullar en kan klättra på. Minns att barnen älskade det när vi var här för två år sedan.

Träningskläder från Röhnisch , skor från On Running

Broar, tunnlar och olika träd.

4 (!!) små sötingar! Var ju bara tvungen att gosa lite.. =)

Lycklig tjej med pigga ben =) Idag var dom inte lika studsiga på morgonrundan i ett disigt, grått Vara… =)

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@idabolsson
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00