ANNONS

VEGANSK, GRÖN HÄLSOSOPPA

/

Recept

,

Sedan jag började trycka i mig grönt har min kropp bara mått bättre och bättre… Jag slutade fokusera så mycket på att få i mig proteinkällor och la vikten vid det som gav mig näring. Sedan alltid med en grundtanke i att det ska vara bra fördelat mellan kolhydrater, protein och fett.

Men mestadels av min kost försöker jag tänka näring. VAD ger min kropp bränsle? Så min kost till vardags består oftast av mycket grönsaker, massa ägg, avokado och kolhydrater i form av linser, bönor, quinoa, fröknäcke, havregryn och fullkornsprodukter.

Jag har fortfarande lite svårt att få med mina barn på det ” gröna tåget ” men jobbar på det genom att testa det i olika former. Såsom denna ljuvliga gröna soppan som de faktiskt åt av häromkvällen.

Receptet kommer här:

  • En påse frysta ärtor sjudande i lite vatten, salt och peppar.
  • Stek lite pressad vitlök och riven morot i en panna med olivolja.
  • Häll ihop alltsammans och krydda med lite gurkmeja och chili.
  • Häll allt i en blender eller mixa med stav tillsammans med en hel avokado.
  • Ska bli en slät lite fluffig soppa som smakar som en grön karusell i gommen =) Smaklig spis!
  • (Ps. servera gärna med ett kokt ägg vid sidan eller ovanpå)
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00