ANNONS

Vår kvarterskrog

/

Mode

,

Resor

,

Jag har bott i Vara på västgötaslätten 36 år. Senaste 3 åren har jag alltså bott i Båstad. Är , liksom Daniel born and raised längs sädesfält, jordgubbsland och långa grusvägar . En mysig by på många sätt men oj som en saknade en restaurang att besöka . Älskar känslan av att få klä upp mig en smula, sukta igenom en meny och smaka av ett vin. Att få bli serverad och någon som också tar disken:)

På vår kvarterskrog är man välkommen precis som man är. Men man kan också få klä upp sig om man vill. Maten där är helt heeeelt makalöst god. Riktigt vällagad husmanskost men fantastiska råvaror och oftast närproducerat.

AD30A5AC-4F6D-4E4B-84EB-C0DB3CD66F28

Stekt torsk med äggsås o kokt potatis.HIMMELSKT GOTT!!!

Personalen är alltid lika vänlig och bemötandet är exceptionellt fint. De möter barnen med lika stor respekt som oss vuxna och det gillar jag extra mycket med Hjorten. Det skapar goda erfarenheter för framtida besök på krogar. Att man talar med sin servicepersonal och bemöter dem med samma respekt.

A8C50055-442A-4E38-9EC7-D6326ED0EC08

Förrätt. Löjromstartlette med västerbottencreme och dillpulver o syltad lök. Gillar egentligen inte dill men detta var sååååå gott!!

När vi var små , både jag och Daniel, hade inte våra föräldrar råd att gå på restaurang så vi kom som längst till någon pizzeria eller sibylla-kiosk några gånger per år. Men det var festligt det också:)

AEACE9B0-24E2-4696-9E1A-1EAB5D13B176

Vi satt så gott i kvällssolen på Hjortens uteservering.

Både jag och Hunken har ju också skolats den vägen med att själva slita inom krogvärlden. Oj som en har svettats i disken eller fått torka spyor på toaletter. Det kanske också gör att vi alltid bemöter servicepersonal med leenden och förståelse.
Så bra att ha jobbat inom krogvärlden. Brukar säga att krogfolk och hästfolk är bra på att jobba. Dom är rediga och vet att en måste ta i lite, att det kan bli lite slitigt och att vara effektiv.

1E963973-215D-416C-97F4-922AF89786CE

Tog en chokladtryffel med havssalt till dessert! Perfekt !

Redan förra sommaren fick Stella, då 11 år, testa på att stå lite i disken, plocka tallrikar o torka bord. Iår likaså. 2-3 timmar några dagar i veckan. Hon ÄLSKAR det! Stolt som en höna när hon gjort en bra dag. Jag har sett henne in action och hon är gudomlig. Goa tjej som jag är stolt över henne.
Hon vill tjäna ihop till airpods. Så bra att ha ett mål. Så bra att lära sig jobba för att kunna köpa det man vill. Så bra att lära sig ta ansvar, passa tider, möta människor och lyssna på andra vuxna.

Vi har SÅ många bra restauranger i Båstad! Ska göra ett inlägg om det snart så du som besöker oss i sommar vet vart du ska gå. Men Restaurang Hjorten är VÄL värt att nämna och hylla redan nu. Finns några rum på pensionatet också så du kan både bo här och äta gott.

1CD312FA-6FE3-439A-8868-0B3CF52D4C1C

Ärades till bordet av Miranda. Mira min Mira. Jeans Gina, kavaj o skor zara. Linne HM. Glajjor Fendi. Väska Chanel

Ha en fin vecka. Kärlek!

Ida

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Att ge komplimang

/

Sjung om studentens lyckliga dagar!

Ja det var verkligen den roligaste dagen i livet vid den tiden. Sen slog vårt bröllop den placeringen och sedan fick vi barn och det slog allt. Men som 19-åring på Schlätta var ju just student-dagen den roligaste!

Mammas kusin hade sytt upp en klänning i thaisiden som jag älskade! Kände mig så fin och mallig i den vita skapelsen och ville aldrig ta av den. Provade den flera gånger innan själva dagen och jag kunde inte tro det var sant! Att jag fått en så fin klänning!

Festerna innan studenten var helt galna! Jag som ju inte ens gillar fest tyckte ändå det var livet att få komma runt till klasskompisarna och fira något så stort som att skolan äntligen var slut.

Mamma bakade paj i flera veckor inför mottagningen och pappa reste tält. Även om jag inte då bodde hemma, utan redan med Daniel så ville jag ha mottagningen hemma i Emtunga. Det blev så mysig dag och jag minns den än idag.

Så att få uppleva andras student tar ju en helt klart tillbaka till den tiden och man gläds med dem.

C1EDA3AF-188A-4F81-96BB-59D0F15FAB59

Micke o Maria har ett alldeles enastående vackert hem! Stella hade bakat till Ebba och vi hade köpt en sommarväska i present.

Ebba tog studenten från Akademi Båstad och vi var inbjudna. Jag och trollen för Daniel var bortrest. Vi dammade av finkläderna och travade iväg några hus bort och fick en så härlig kväll i student-glädje!

38AD0DAF-6A64-4B64-B3B1-651A683CB133

Var livrädd att jag skulle drutta i poolen =)

320EFCBD-4273-42BF-9A73-4B6DDF2295A8

Ännu räddare att kidsen skulle drutta i =)

Härligaste på kvällen var väl ändå studentens fina fina farmor som reser sig från bordet när jag ska gå hem och kommer fram med ett brett leende och säger att hon var bara tvungen att tala om för mig hur fin jag var.

Att jag hade så fina kläder och skor. Tänk hur glad man kan bli va!? Hon tog sig tiden och modet att glädja mig. DET inspirerar mig att göra detsamma. För en komplimang blir man så glad av! Speciellt av de man inte känner! Så nästa gång vi ser någon som gör något fint eller har en fin kjol- gå fram! Säg det! Man blir så glad och det smittar och bärs vidare!

BB4EE22A-CD38-4841-BFAD-EB8133A7A818

Gamla trasor . Vitt linne från Stella Macartney och pennkjol från Zara. Glajjor Alexander mqueen Skor Valentino.

Ha en fin dag och ge någon en komplimang vetja!

Kärlek Ida

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Crawl-ångest

/

Halllloooo sockerpullsan!

Hoppas du mår gott. Alltså vilken sommar vi har! YES! Som vi förtjänar den. Efter så mycket tradigheter och allt.

Jag vill så gärna göra ALLT =) Vill ha massa tid på morgonen, vill ha långa dagar så jag hinner både lata mig och träna, vill ha sena kvällar med vänner och däremellan sand mellan tårna. =) Hahah. Måste verkligen hålla mig i hängslet för att inte bli för ivrig om sommaren alltså.

Hursomhelst så har jag ju en utmaning coming up. En liten test, ett eget lopp som jag hoppas blir av om allt går enligt plan. Då innefattar det att jag gör ett ryck med simningen.. Alltså jag gick crawl-kurs för 3 år sen och har därefter simmat sporadiskt. Inte alls sen covid men nu har jag inga ursäkter. Jag har Malenbadet utanför dörren med en 50 m ( ja du läste rätt) makalöst fin bassäng. Så där ska ja ta några pass nu som min coach Rickard skrivit åt mig.

335D0B57-9BB7-4C8D-9E4B-C933A45C03F8

Ensam på banan. Passet på pappret och props redo. Bara simmaren själv som fattas =)

Men alltså.. Innan varje pass har jag lite sådär ångest..

Förstår inte vad det kommer sig. Inte att jag inte vill utan man… kan jag verkligen detta? Jag plaskar ju mest runt och är inte alls lika snabb som riktigt duktiga simmare eller triathleter. Så när banan är tom på snabb-simmare är jag SÅ lycklig. Då kan jag gå in i mitt mode och njuta av simmet. Även när det är jobbigt för kroppen. Så efter passen är jag själaglad och längtar till nästa gång.

F9CDEC97-A5A0-4F3F-9C0F-363A3B4A1F76

Pulsen hög. Så fort jag kommer i vattnet mår jag gött igen. Flyger fram som en fisk som sprattlar ( läs. en pråm som tuffar på)

Jag har varit här förr. Med denna känsla och jag vet att det ju bara är min hjärna som vill spela mig ett spratt så varje gång jag övervinner monstret där inne så kommer jag ett steg längre. Vem vet. jag kanske inte har de tankarna alls efter sommaren när jag kört fler pass. Jo men det låter faktiskt bra nu när jag skriver det. Jag bestämmer att så blir det. Punkt.

A5DBF654-074F-4EAC-8F5B-6C8EC9299E41

Känslan efter. MAGIIIISK! Baddräkt o handduk Anna Lindberg Kollektion.Ha en helg dag nu och låt inte hjärnan lura dig!

PÖSSSSS

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00