ANNONS
PersonuppgifterCookies

Nykärlek till träningen

/

Det kommande året har jag bestämt mig för att komma i min livs form.Jag älskar att känna mig stark och att träna ger mig väldigt mycket endorfiner. Men för att kunna fullfölja detta har jag varit tvungen att hitta nya inspirerande träningsformer.

Vill snabbt poängtera att detta har inget med min kropp att göra, utan främst löpningen. Jag vill kunna springa utan att skada mig och då behöver jag variera min träning. Kroppen och det där, kommer bara på köpet. Och det har det alltid gjort för mig. Som ni vet vill jag alltid förespråka en sund livsstil här och här skriver jag om mitt egna liv. Varför jag vill komma i god form nu är för att jag är 25 år och ibland känner jag mig som 50 i min kropp. Har väl tänkt lite, att om det är någon gång man ska maxa sin kropp – är det väl nu? Det är nu man har chansen att faktiskt komma i riktigt god form. För sedan blir det bara svårare och svårare.

Så för dig som vill hitta nya träningsformer som är roliga och som jag starkt rekommenderar, kan läsa vidare i detta inlägg.

Jag har kört två måndagar nu med Megaformer på Becore i Vasastan.Ni har säkert hört talas om det, då det är väldigt hypat. Kort och gott är det pilates på maskin och det stärker hela kroppen. Efter 2 minuter in droppar det svett om mig haha, trots att det inte är ett högintensivt pass. Utan man gör övningar långsamt och dagen efter utlovas en göttig träningsvärk.

Dyrt är det dock och därför känner jag att 1 gång i veckan räcker. Detta gör jag främst för att hindra skador när jag löper, då det stärker kroppens muskler på ett väldigt skonsamt vis. Men måste säga att efter igår, mitt andra pass, fick jag redan lite av den här ”wow” känslan som alla snackar om. Det är något med Megaformer…

Jag har också skaffat kort på Kalvhagen. Här snackar vi KÖTTIG och jävligt rolig träning. Jag har ju kört Night Fight med Alexandra här i 3 år men valde nu att testa på att köra med själva klubben (hon hyr in sig här bara). Jag tränar med killar, tjejer och personer som är i helt olika form. Vilket jag älskar.

Mina favoritpass är Bag N Box – som går ut på att du slår mot din säck varierat med fys. Du kör igenom hela kroppen här också. Efter passen ligger jag ner och typ svettas ur mitt egna skinn. Som ni märker gillar jag exakt sånhär träning, där man svettas riktigt mycket.

Men har bara kört här i 2-3 veckor så ska givetvis prova på fler pass. Ett annat jag kört är Konceptpass, och då är det som cirkelträning.

Det bästa av allt är att båda dessa platser ligger mindre än 1 minut från min port. Vilket gör att det inte alls blir svårt att pallra sig dit. Nu kan jag på riktigt längta hela dagen till mina träningspass. Älskar den känslan.

Men på Kalvhagen får man den bästa känslan i kroppen när man stiger in där. Känner mig SÅ hemma och trygg. Min kille nöter på med sitt sitt gymkort på en traditionell kedja och säger att han aldrig kommer att gilla träning, utan bara gör det för att han måste. Jag kan inte övertala honom om något annat för det är så han känner. Men jag tycker det är viktigt att prova på olika träningsformer för att hitta något man älskar. Jag kommer aldrig att börja träna på ett vanligt gym igen – för det är inget för mig. Så våga att testa på något nytt för att hitta glädjen i det! <3

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@elinskoglund
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00