ANNONS
PersonuppgifterCookies

Backpacka i Vietnam

/

Phu Qouc
Vår resa i Vietnam började på ön Phu Qouc. Vi tog oss dit genom buss och båt ifrån Kambodja, det bokade vi på en resebyrå i Kambodja. Resan tog ca 10 timmar tror jag men när vi bokade sa dom att det skulle ta 4 (!). När vi kom fram släppte vår transfer oss i ett område när boendet var ganska billigt, vi bodde vid Long Beach. Vi hittade ett jätte fint boende med en stor trädgård & prutade ner det rätt mycket. Vi märkte direkt att Vietnam var väldigt billigt! Sedan märkte vi även att Phu Qouc var världens lugnaste ö. När vi kom dit i mars så var det NOLL turister och bara slappande. Vi blev väldigt sjuka här men hittade världens härligaste extra mammor som tog hand om oss läs om det här. En festkväll hade vi och det var när vi gick till öns enda nattklubb, haha jag och Klara gick av en slump förbi och kände att vi skulle gå in för skojsskull. Slutade med att vi kom ut på natten, fulla och glada på livet. Hade så kul haha! Jag ångrar att vi inte hyrde moppar här men jag låg inne med 40 graders feber i flera dagar så det blev inte tillfälle.

Stränder:

Vi kom ifrån paradisstränder på Koh Rong till denna strand, Long Beach, och blev otroligt besvikna. Det var maneter i vattnet, det var otroligt grumligt & sanden var inte alls sådär snö-vit som i Kambodja. Jag minns även denna ö som fruktansvärt varm, man kunde inte stå i sanden utan att få brännskador & att ligga på stranden och sola var omöjligt. Nästan så att vattenflaskorna smälte. MEN, nu kommer jag till det positiva… En dag åkte vi till Sao Beach och det var en riktig paradisstrand. Ni måste bara åka dit!

Övrigt: Jag tyckte denna ö ändå var väldigt mysig. Vi bodde i en Bungalow som hade hängmatta och spenderade många kvällar där ute, tände ljus, spelade yatzy och drack öl. Sedan kommer jag aldrig att glömma den magiska frukten på denna ö. Typ det enda vi åt till lunch, färsk frukt på stranden! När vi åkte ifrån ön så flög vi med vietnam airlines och det kostade nog 500 kr har jag för mig? Det tog 1 h till Ho Chi Minh istället för buss/båt som skulle ta 24 h typ. Otroligt värt.

Det fina boendets utsikt mot trädgården. Naturen på denna ö är magisk, så grönt & fint!

Long beach. Solnedgången var verkligen fin men ni ser stranden, lite grå & tråkig.

Sao Beach däremot, paradis igen!

Älskade vårrullar som vi åt SÅ mycket!

Ho Chi Minh
Efter en vecka ca på en lugn ö så kom vi till huvudstaden. Vi båda var rätt så krassliga kom jag ihåg men gjorde en hel del saker dom 2 dygnen vi hade där. Bland annat kollade vi krigsmuseet vilket jag tycker är ett måste och sedan blev vi rånade i en taxi också, ja eller blåsta. Så var försiktiga det är VÄLDIGT många som blir blåsta när dom åker taxi där. Ni måste ta deras lokala taxibolag (saigon taxi har jag för mig att dom heter) och om ni märker att något är fel så be personen st
anna bilen. Det är väldigt ofta dom ger tillbaks falska sedlar osv så försök att ge en fast summa och inte att dom ska ge tillbaks för mycket växel.

Måste att göra: Denna stads historia är verkligen intressant så jag tycker att det ska vara huvudfokusen när man är där. Visst det är lite jobbigt att åka runt till olika museum & minnesplatser men du kommer inte att ångra det. Jag visste inte mycket innan jag kom dit och läste på mycket efter jag sett alla historieplatser. Tips att läsa på om alla händelser redan innan så att man har lite koll =)

Skybar: När ni är här så måste ni besöka lite rooftop-barer. Vi var bland annat på ett ställe som hette Chill Skybar. Otrolig utsikt, grym DJ, de bästa drinkarna jag någonsin druckit och väldigt lyxigt. Så ni måste vara finklädda & se välstädade ut för att kunna komma ”in”.

Mat:

Vietnam har magisk mat och det måste ni utnyttja. Vi gick till ställen där vi fick rulla våra egna vårrullar bland annat. Väldigt coolt & glad över att vi upplevde matkulturen. Ni måste även äta deras curry, den är MAGISK.

Visum: Svenskar har priviligiumet att få visum i 2 veckor i Vietnam utan att ansöka om det. Så du får vara i landet i två veckor utan att söka extra (vilket kostar). Ps, när ni är på gränsen så vill dom oftast lura er på pengar. Så var beredda på att vara hårda & inte betala det där beloppet.

Övrigt: Om jag åker till Vietnam igen så kommer jag att vilja åka igenom landet. Till exempelvis Hanoi! Nu hann vi inte se jätte mycket men vi hade inte tiden och orkade inte stressa runt. Det är coolt att backpacka när man upplever alla olika slags kulturer.

Det var så kul när man backpackade för varje land har sin egna öl. Saigon var god minns jag!

Så random att man kunde gå på en smutsig gata och sedan hitta världens trendigaste butik som sålde märkeskläder. Jag gillar det! Men här blev det bara att kolla runt, alldeles för dyrt för vår budget.

Chill Skybar!

Så, tror inte jag har glömt något men om det skulle vara så fråga på så svarar jag! Senare kommer även backpacka i Singapore upp =) Läs backpacke i Thailand här, Kambodja här och Bali-guide här.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@elinskoglund
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00