ANNONS
PersonuppgifterCookies

Backpacka i Thailand

/

Här kommer en liten guide hur vi gjorde när vi reste runt i Thailand på vår backpackingresa.

Koh Samui
Vår första destination på hela resan var en ö i Thailand som heter Koh Samui. Vi bodde på både Lamai Beach och Chewang Beach. Lamai var lite lugnare och i mitten av staden finns en öppen stripp-klubb, ja ni förstår lite vilken stämning det var där. Vi trivdes inte alls och åkte vidare till Chewang beach. Där var det mer fest och backpackers, samt en finare strand. Ändå kändes det rätt fel, jag har vart i Thailand 4 gånger innan och har faktiskt lite koll på vad som är bra och inte. Och detta var inte alls så bra jämfört med andra ställen jag besökt… Det var otroligt slitet och överbefolkat. Det positiva: Festlivet! Vi träffade två svenska kompisar där och hade en skit rolig kväll/natt. Tummen upp för det!

Koh Tao
Ifrån Koh Samui tog vi färjan till vårt älskade Koh Tao. Det är en ö i Thailand som bjuder på vackra stränder, mysig miljö, en massa backpackers, dykcentrum i varje hörn och eldshower på stränderna på kvällen. Detta är en ö där folk sitter på stranden och dricker öl, spelar gitarr och har det härligt. Vi blev fast och stannade där i 11 dagar tror jag. Det var även där vi tog dykcert, ett måste om ni är där! Vi bodde på huvudstranden Sairee Beach, det tar ca 5-10 minuter med taxi ifrån piren dit. Om ni är på Koh Tao ta en dagsutflykt till Koh Nang Yuan island för att ta den klassiska utsikts bilden, faktiskt väldigt vackert! Och glöm inte att spendera era dagar vid Bar Next’2, gratis solbäddar och soft häng.

Bangkok


Ifrån Koh Tao tog vi oss med färja + buss till Bangkok, en resa på ca 13 h. Bangkok är en stor stad och man måste söka upp lite ställen man vill besöka innan tror jag. Här kan man inte bara gå runt och försöka hitta olika ställen. Utan bestäm innan ni kommer dit vad ni vill besöka.

Vi bodde nära MBK, shoppingcentrumet, först men sedan tog vi in på världens härligaste guesthouse som jag rekommenderar er alla att bo på som heter ”Chetuphon Gate”. Det ligger i ett område vid kanalen, omringat av en massa vackra tempel, ligger ett stenkast ifrån det kända templet Wat Pho och det finns parker runt omkring i hela området. Det är verkligen HÄRLIGT när man kom dit bort, bort ifrån den värsta stressen. Och guesthouset är otroligt fräscht och fint.

Sedan åkte vi vidare till Kambodja och en guide om det landet kommer senare i veckan!

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00