ANNONS
PersonuppgifterCookies

bort med vikthetsen

/

Jag har gjort ett aktivt val av att sluta blogga om träning så ni kan lika gärna sluta fråga mig om träningstips. Jag vill inte vara en person som bidrar till idealet och att man ska vara på ett visst sätt. 

I somras vägde jag mindre än vad jag borde gjort. Jag svälte mig (omedvetet dock) genom att jag aldrig hann äta på jobbet. Men jag åt ett mål om dagen och det var vid fem på eftermiddagen, sedan en macka på morgonen… Jag har haft ätstörda tankar under många år och därför blev jag tillfredsställd av min viktnedgång denna sommar. Vanligtvis brukar ja inte lyssna på mina tankar men när denna sommar gjorde det åt mig blev jag glad.

Men vet ni vad? Den där lyckan gjorde inte mitt liv bättre. Eller härligare. Utan bara mer jobbigt. För tankarna blir fler, maten blir mindre och ångesten ökar av minsta viktuppgången. 

Jag fick sedan en kommentar på bloggen som sa ”Gud du ser så hälsosam och glad ut!”. Ja, komplimangerna öste över mig. Men sedan blev jag ledsen över komplimangerna också, jag tänkte: Vet du hur många dagar jag sprungit runt på jobbet hungrig utan att hinna äta för att se ut såhär? Vet du hur lite jag äter för att se ut såhär? Vet du hur mycket jag rör på mig varje dag för att se ut såhär? Detta är inte JAG så sluta ge mig komplimanger för det. 

För jag var inte lyckligare. Jag var i en annan kropp. Efter denna sommaren har jag bestämt mig för att jag ska börja acceptera min kropp som den är. Jag ska inte svälta mig mer och jag ska inte vara överdrivet hälsosam. Jag ska vara jag. 

Mina enda träningstips till er är att äta regelbundet tre mål om dagen. Sedan gärna ett mellanmål mellan målen också.

Träna 2-3 gånger i veckan, eller vad du har tid för. Ät inte godsaker mitt i veckan utan spara det till helgen. Fuska med lite glass efter maten på tisdagskvällen om du känner för det. Ta det lugnt, livet är större än träningen. 

I’M TIRED av den här jävla vikthetsen. Jag ställer mig inte på vågen längre, vet ni varför? För siffran där kan förstöra en hel dag för mig. Jag orkar inte höra kommentaren ”jag är tjock” ifrån tjejer som är smala som stickor, längre. Jag pallar inte mer. Kan vi inte bara fokusera på viktigare saker? Det enda jag tycker är viktigt är att man ska vara hälsosam och känna sig härlig inombords. Det är det jag strävar efter just nu. Jag går inte till gymmet för att endast förbränna kalorier. Utan istället för att bli stark i min kropp. För att orka med en vardag och för att det bidrar till endorfiner i kroppen. Men jag vill inte gå längre än så. 

Låt inte något så litet som en siffra på vågen förstöra din dag. Älska dig för den du är. För då kommer alla andra också att göra det. 

Foto: Mikaela Watsfeldt

24

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@elinskoglund
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00