ANNONS

Gnocchi med salvia och syrlig tomatsås

/
IMG_0013

Med tanke på att jag verkligen tycker om potatisgnocchi är det märkligt att jag så sällan lagar det, men de har nog att göra med att jag så starkt förknippar dessa små delikata bollar med vårprimörer som bara bjuds en kort del av året. Så enkelt och otroligt gott att snabbt steka de första plockade morötterna, sockerärtor och sparris i smör och salvia. Låta med koka 30 sekunder i lite vitt torrt vin med en klick kalvfond. Blanda med gnocchi och sedan ätas direkt med lite pressad citron och parmesan. Men de passar även utmärkt vid andra tillfällen på året med andra smaker och här är en av dem. I det här receptet använder jag gnocchi jag köpt i butik.

Gnocchi med salvia och syrlig tomatsås

Tillagningstid: 1 timme (20 minuters tillagning + 40 minuter för tomater i ugn)
Ingredienser (2 personer)

potatisgnocchi (250 gr färsk gnocchi)
färsk salvia
1 dl finriven parmesan
en klick smör

Sås på ugnsrostade tomater

15 små tomater (romantic är mina favoriter, älskar även namnet)


2 skivade vitlöksklyftor


1 msk olivolja


2 skivor citron


0,5 dl vitt tort vin


salt och peppar


färsk salvia

IMG_9967

Tillagningstips!
Börja med tomaterna som tar ca 45 minuter. 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj tomaterna och lägg den i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja och lägg på skivade vitlök, citronskivor, vitt vin och lite salt och peppar. Efter ca 45 minuter så sänk värmen till 100 grader och sätt på pastavatten.

IMG_9992

Så dags att koka gnocchi.

IMG_9983

Kocka sedan upp pastavatten. Salta vattnet och koka gnocchi i ca 2 minuter eller till de kommer upp till ytan och häll sedan av.
Fräs salvian i smör en panna kort och häll i vätskan från tomaterna och i med gnocchi och låt putta någon minut på mellanvärme innan bud rör ner tomater och parmesanen.
Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och kirrande kalt torrt glas vitt vin och kvällen är fixad.

IMG_0015

TIPS! Tycker du om pasta med tomatbaserad sås? Då kanske du gillar det här receptet med pilgrimsmusslor.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Vuxen pasta med köttfärsås: Cannelloni med högrevs-ragu

/
IMG_0767

Det är som alltid något extra fint då familjen är samlad, alla eller delar av den att tillsammans äta middag, vardag som helg. Hemma hos lägger vi vikten på ”tillsammans”, då alla av olika anledning sällan vill äta samma mat. Men nästan är väl nog hos oss, så när 16-åringen ville en sin ordinarie ”köttfärssås med spaghetti” av barnkaraktär (du förstår säkert vad jag menar), så tog jag tillfället i akt att vuxenfiera den så även Jonna och jag blev nöjda. Lösningen: 16-åringens tonårsbolognese blev i vuxenversion en Cannelloni med ragu. Tillvägagångssätten är nog a och o i detta recept och man kan gärna tillföra små smaker och nyanser efter tycke och smak. Dock: Smaker behöver tid att utvecklas och vissa kokar bort. Timjan och rött vin vill jag tillföra cirka 15 minuter innan slut. Tomater bör koka länge, gärna 40 minuter plus. Och mot slutet är det som alltid av vikt att koka ihop såsen ifall den är för lös.

Cannelloni med högrevs-ragu

Tillagningstid: 75 minuter
Ingredienser (2 personer)6 st Cannelloni-rör


en halv burk hela skalade tomater


300 gr nymald högrev


3 dl rött vin


1 dl vatten


2 vitlöksklyftor


3 st sardellfiléer


1 msk kapris


4 skivor hackad fänkålsalami


2 tsk koncentrerad kalvfond


3 st lagerblad


2 tsk spiskummin


1-2 tsk riven museet


lite chiliflakes


salt och svartpeppar


olivolja och franskt smör

På toppen
riven parmesan
färsk basilika
pressad citron

Värm en panna med olivoljan, när den blivit varm ha i smöret och ha in högreven. Salta och peppar ganska mycket. När högreven börjar få färg, sänk värmen och ha i vitlöken. Låt gå några minuter innan har i rödvinet, fonden, salami och alla kryddor. Jag brukar låta det puttra lite under lock innan jag lägger i hela tomater och vatten. Sedan låter jag såsen kock på låg värme ca 1 timme. Låt tomaterna vara hela tills slutet för att få deras egen sötma att utvecklas innan du med en träslev krossar dem.

Koka Cannelloni al dente (ca 2 minuter mindre än vad anvisningen säger är mitt tips), och när de är klara fyller du dem med såsen. Lägg dem sedan tillbaka i pannan med såsen som är över och låt puttra försiktigt ca 2 minuter.  Lägg sedan upp på fint fat och strö parmesan, basilika och pressad citron över. Jag avrundar med Jonnas ord: Amen.

IMG_0766-preview
9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Vykort från Hydra

/
IMG_6770

Där har vi ju henne, som alltid i stil!

Ibland är det underbart att vara sist på bollen. Att ha kvar en fantastisk plats att upptäcka som dina vänner redan utforskat och kan ge fantastiska tips till. Vilken lyx. Så var det för mig och Hydra.

Efter fyra härliga veckor runt om i Sverige, både själva och med barn steg vi så slutligen av båten i Hydras hamn och fick, ni vet, de där fem magiska dagar som för lång tid sprider ett rosa skimmer över hela sommaren. Hydra! Vilken magisk plats på jorden.

Och där till fick vi fira vår treårsdag, min födelsedag och dessutom svepte Nick Cave förbi vårt lunchbord.

IMG_6807

Men var börjar man? Bra skor från Sneaker & stuff?

IMG_6814

Man är sällan” lost” när man är tillsammans som tur väl är.

IMG_7080

Som en paus ska vara när man funder på nästa steg!

FullSizeRender-preview 18

Så nära sommaren första riktigt salt bad nu!

IMG_7030

Bästa sättet att komma i form för dagens långa födelsedagslunchen.

FullSizeRender 9
FullSizeRender-preview 9
FullSizeRender-preview 10

Firade 3 år!

IMG_6830

Intressantare och hemligare dag för dag!

IMG_6822

Här inne ligger min födelsedagspresent.

FullSizeRender-preview 14

Nämligen de här perfekta solglasögonen från Gucci.

FullSizeRender 8

Älskar små vinglas.

FullSizeRender-preview 15
FullSizeRender-preview 17

På vår treårsdag gav Jonna oss armband från Slic World.

IMG_7078
IMG_7039

Sunset som jag vill se den.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00