ANNONS

Vuxen pasta med köttfärsås: Cannelloni med högrevs-ragu

/
IMG_0767

Det är som alltid något extra fint då familjen är samlad, alla eller delar av den att tillsammans äta middag, vardag som helg. Hemma hos lägger vi vikten på ”tillsammans”, då alla av olika anledning sällan vill äta samma mat. Men nästan är väl nog hos oss, så när 16-åringen ville en sin ordinarie ”köttfärssås med spaghetti” av barnkaraktär (du förstår säkert vad jag menar), så tog jag tillfället i akt att vuxenfiera den så även Jonna och jag blev nöjda. Lösningen: 16-åringens tonårsbolognese blev i vuxenversion en Cannelloni med ragu. Tillvägagångssätten är nog a och o i detta recept och man kan gärna tillföra små smaker och nyanser efter tycke och smak. Dock: Smaker behöver tid att utvecklas och vissa kokar bort. Timjan och rött vin vill jag tillföra cirka 15 minuter innan slut. Tomater bör koka länge, gärna 40 minuter plus. Och mot slutet är det som alltid av vikt att koka ihop såsen ifall den är för lös.

Cannelloni med högrevs-ragu

Tillagningstid: 75 minuter
Ingredienser (2 personer)6 st Cannelloni-rör


en halv burk hela skalade tomater


300 gr nymald högrev


3 dl rött vin


1 dl vatten


2 vitlöksklyftor


3 st sardellfiléer


1 msk kapris


4 skivor hackad fänkålsalami


2 tsk koncentrerad kalvfond


3 st lagerblad


2 tsk spiskummin


1-2 tsk riven museet


lite chiliflakes


salt och svartpeppar


olivolja och franskt smör

På toppen
riven parmesan
färsk basilika
pressad citron

Värm en panna med olivoljan, när den blivit varm ha i smöret och ha in högreven. Salta och peppar ganska mycket. När högreven börjar få färg, sänk värmen och ha i vitlöken. Låt gå några minuter innan har i rödvinet, fonden, salami och alla kryddor. Jag brukar låta det puttra lite under lock innan jag lägger i hela tomater och vatten. Sedan låter jag såsen kock på låg värme ca 1 timme. Låt tomaterna vara hela tills slutet för att få deras egen sötma att utvecklas innan du med en träslev krossar dem.

Koka Cannelloni al dente (ca 2 minuter mindre än vad anvisningen säger är mitt tips), och när de är klara fyller du dem med såsen. Lägg dem sedan tillbaka i pannan med såsen som är över och låt puttra försiktigt ca 2 minuter.  Lägg sedan upp på fint fat och strö parmesan, basilika och pressad citron över. Jag avrundar med Jonnas ord: Amen.

IMG_0766-preview
9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00