ANNONS

Killar gillar grillar

/
IMG_3531

Nygrillad seabass med vinkokt fänkål.

Grillen (det manliga altaret sommartid) har aldrig riktigt varit min grej, och jag tror att det har att göra med avsaknaden av män under min uppväxt. Det har aldrig funnits någon manlig muskulatur som skrikit efter protein. Min omgivning bestod av min mor och hennes vänninor: konstnärer, logopeder, egen företagare och frisören. Och ja, de flest var frånskilda – inte ensamma, men aldrig i skuggan av en karl. Min uppväxts mat var lätt och elegant och hade som främsta syfte var att stimulera smaklökarna, sedan mätta. Det är fortfarande mitt förhållningssätt till mat. Jag äter sällan för att jag är hungrig, utan för att jag känner sug efter en viss smak.

IMG_3373

Kär vän som jag delat många fina stunder med.

Men grillen och jag fann varandra till slut och som jag nu älskar den, även om jag bara har ett gäng sönderslitna portabla varianter som alltid följer med i bilen då jag och Jonna åker på roadtrip. Jag älskar picknick och att hänga ute, vid stranden eller vart man nu hamna.

IMG_1116

Inkörd så att säga.

Idag älskar jag att grilla. Grönsaker, skaldjur och så klart en och en annan fin ryggbiff då och då. Men favoriten nummer ett är att grilla hel fisk. Mina två favoriter är seabream och seabass. Finns idag nästan i många fiskdiskar, och om du du inte diggar att rensa fisk så är det lätt att få hjälp av personalen i fiskdisken. Salta insidan och fyll med vad du känner för dagen. Jag brukar ta citron, smör, dill och persilja. Så enkelt och gott.

IMG_3519

Seabream för dagen.

Ät med färskpotatis och vinkokt fänkål, går att låta ligga på sidan av grillen eller i ugn om man har det.

IMG_3522

Lägg fänkålen i ett foliepaket med franskt smör, salt och vitt torrt vin och låt gå ca 1 timme. Ät tillsammans med dillmajonäs och du har en fantastisk sommarrätt. Recept på min dillmajonäs och tips på passande rätter hittar du här.

Låt oss titta på en grillkavalkad från de senaste månaderna!

IMG_2814
IMG_2817
IMG_1123

Kan även värma det mesta som här, surkål i burk. Söndagslunch innan vi lämnade landet och åkte tillbaka till stan.

IMG_3555

Ostronpop – det godaste du kan laga på en grill.

Slutligen: Det allra roligaste att göra på en grill är att ”poppa ostron”:  Här kan du läsa mer om det!

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00