ANNONS
PersonuppgifterCookies

Råkräm och äppelkaka

/

När mamma kommer över med en massa öppen från hennes trädgård så måste man ta vara på dem. Det blev en äppelkaka!!

Receptet hittade jag hos Leila. Ville testa något nytt!!!

Råkräm

1 vaniljstång
3 ekologiska äggulor
1 dl strösocker
6 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR
  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  3. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Knäckig äppelkaka

1 kaka

Denna äppelkaka kan man baka i vilken ugnsfast form som helst. Även en räfflad pajform går bra men forman bör inte vara för stor, det är inte supermycket smet. Du behöver strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö och hyvla över kakan innan gräddning. Smörj formen med smör.

DU BEHÖVER

1 stort ekologiskt ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker alt. 1 knivsudd vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
100 g smält smör
4-5 syrliga svenska äpplen

GÖR SÅ HÄR
  1. Rör samman ägg, strösocker och vatten.
  2. Rör ner smält smör.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
  5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
  6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).

Följ mig på Instagram!

@laperrelli
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00