ANNONS
PersonuppgifterCookies

Foccacia

/

Deg

25 g jäst

5 dl ljummet vatten

1 dl Olivolja

1 msk salt

1 msk honung

900 g vetemjöl, ca 15 dl

Topping

1 dl Olivolja

Oliver

1 kruka färsk rosmarin

flingsalt

  1. Blanda alla ingredienser till degen, förutom vetemjölet, i en stor bunke. Rör så att jäst och honung löser sig ordentligt.
  2. Rör ner vetemjölet och knåda till en jämn deg. Använd gärna degblandare eller degkrokar.
  3. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
  4. Smörj en långpanna rikligt med olivolja och tryck ut degen så att den täcker hela långpannan.
  5. Täck över degen och låt jäsa i ca 30 min.
  6. Tryck djupa hål med fingrarna jämnt över degen.
  7. Häll 1 dl olivolja provencal över degen och fördela den jämnt med en brödpensel. Tryck ner en oliv och en liten kvist rosmarin djupt i varje hål. Strö över flingsalt.
  8. Grädda i 225 graders värme i ca 30 minuter
  9. Låt svalna på galler.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00