ANNONS
PersonuppgifterCookies

Budapestrulle

/
  • 200 g hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • Fyllning och garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 600 g hallon
  • 100 g mörk choklad
  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i matberedare monterad med kniv till ett grovt smul. Eller hacka dem fint.
  2. Rosta dem i en torr panna under omrörning tills de får lite färg. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitor och 1 dl socker till en maräng. Tillsätt resten av sockret under vispning.
  4. Lägg undan 1 dl av de rostade nötterna och blanda resten med potatismjöl. Vänd ner i marängsmeten och blanda ordentligt.
  5. Bred ut smeten på en ugnsplåt 35×40 cm med bakplåtspapper och strö över resten av de hackade hasselnötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  6. Låt svalna något och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper, dra bort pappret som marängen gräddats på. Låt svalna helt.
  7. Vispa grädden och bred ut över botten, fördela hallonen ovanpå. Rulla ihop från långsidan.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla över rullen. Låt chokladen stelna innan servering.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00