ANNONS
PersonuppgifterCookies

Kringlor

/
  • 32 Portioner
    • 120 gram smör
    • 1.5 dl strösocker
    • 2 st ägg
    • 5 dl gräddfil eller annan “sur” grädde
    • 3 tsk hjorthornssalt (bytte till bikarbonat)
    • 14 dl vetemjöl
    • 0.5 dl strösocker att doppa kringlorna i
  1. Sätt ugnen på 200grader.
  2. 2Rör smör och socker mjukt.
  3. 3Blanda ner äggen, ett i taget. Häll sedan på gräddfilen.
  4. 4Tag hälften av mjölet och blanda med hjorthornssaltet. Rör ihop detta med övriga ingredienser och fortsätt sedan med mjöl tills degen känns klibbfri. Den ska vara ganska lös.
  5. 5Dela degen i 32 bitar och forma dem som kringlor.
  6. 6Doppa ner ena sidan av kringlan i socker som hällts upp på ett fat. Lägg dem sedan på en plåt.
  7. 7Grädda 10 minuter. Öppna ugnen försiktigt eftersom det kommer en pust av stark doft när kringlorna är nybakta.
  8. 8Det går bra att använda naturell eller vaniljyoghurt istället för gräddfil.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00