Kringlor
/
- 32 Portioner
- 120 gram smör
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 5 dl gräddfil eller annan “sur” grädde
- 3 tsk hjorthornssalt (bytte till bikarbonat)
- 14 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker att doppa kringlorna i
- Sätt ugnen på 200grader.
- 2Rör smör och socker mjukt.
- 3Blanda ner äggen, ett i taget. Häll sedan på gräddfilen.
- 4Tag hälften av mjölet och blanda med hjorthornssaltet. Rör ihop detta med övriga ingredienser och fortsätt sedan med mjöl tills degen känns klibbfri. Den ska vara ganska lös.
- 5Dela degen i 32 bitar och forma dem som kringlor.
- 6Doppa ner ena sidan av kringlan i socker som hällts upp på ett fat. Lägg dem sedan på en plåt.
- 7Grädda 10 minuter. Öppna ugnen försiktigt eftersom det kommer en pust av stark doft när kringlorna är nybakta.
- 8Det går bra att använda naturell eller vaniljyoghurt istället för gräddfil.


