ANNONS

Grötfrallor

/
  • Ingredienser
  • 7 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl nyponsoppa, eller proviva
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 1.5 dl vetekross
  • 100 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör
  • 15 dl mjöl, eller mer om det behövs för en kladdig deg

Gör så här

  • Koka gröt av havregryn och vatten tills den blir tjock.
  • Tillsätt 2 dl nyponsoppa och rör om. Låt gröten bli fingervarm.
  • Lös upp jästen i 2 dl mjölk och häll den i gröten.
  • Tillsätt solrosfrön, vetekross och salt. Arbeta sen in mjölet successivt till en kletigt deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  • Lägg i smöret och låt det smälta. Klicka upp degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en mjölad sked. Låt vila i 15 minuter.
  • Grädda i 225 grader på varmluft, eller 250 grader på över- och undervärme, i 8-12 minuter beroende på hur stora frallorna är.

Detta är en storfavorit!!!! Har ni testat??

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00