ANNONS

Kesobröd

/

Kesobröd, 12 bitar

500 g keso
4 ägg
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk av nejlika

1 tsk ingefära
0,5 tsk salt
0,5 dl linfrö
0,5 dl mandlar
0,5 dl hasselnötter

0.5 rostade linfrön

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop äggen i en bunke så att de blir välblandade, rör ner keson.
3. Blanda fiberhusk, bakpulver, kryddor, salt och linfrö i en skål. Blanda ner i bunken och rör tills allt är välblandat.
4. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt. Inte riktigt lika stort som plåten, då blir de så platta. 30×25 cm ungefär.
5. Strö över solroskärnor och pumpafrön och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter tills brödet har en fin färg.
6. Låt svalna helt på plåten innan du skär upp rutor.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00