ANNONS

Räkcheesecake

/
  • 250 g kavring (eller annat mörkare bröd)
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 400 g färskost ( 300 g Filadelfia och 100 g cottage cheese)
  • 3 dl crème fraîche (34 %)
  • 1 rödlök
  • löjrom ( mycket!)
  • 400 g råkor utan skal
  • 2-3 msk färsk dill, finhackad
  • 1-2 msk citronsaft, nypressad
  • salt
  • peppar

Topping

  • 7 ägg
  • skalade räkor
  • dill
  • Löjrom

Gör så här

  1. Mixa brödet i mixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter (cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
  2. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop crème fraiche och philadelphiaost m cottage cheese.
  3. Finhacka löken och hacka räkorna. Rör ner detta i crème fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och rom. Smaka av med salt & peppar.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
  5. Garnera med räkor, ägg, löjrom och dill.

Följ mig på Instagram!

@laperrelli
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00