ANNONS

Krabbelurer

/

Krabbelurer med kanel, ca 15 st.

1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1,5 dl mjölk
+ smör till stekning

Garnering:
1 dl strösocker
2 tsk kanel

Gör så här:
1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
2. Tillsätt äggen och mjölken och rör till en slät smet.
3. Värm stekpannan till medelvarm, inte för het så att de bränns. Stek krabbelurerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
4. Blanda socker och kanel och vänd de varma krabbelurerna i blandingen.

Nu gick spisen sönder….. en säkring. Så jag fick göra dessa i ugnen i stället …..

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00