ANNONS

Fransk baguette

/

Dubbel sats

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 4 msk olivolja
  • 26 dl vetemjöl

Tillagning

  • 1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.
  • 2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.
  • 3. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.
  • 4. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00