ANNONS

/

Saffransbullar i långpanna, 24 st.

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 g saffran, 2 frp
1 tsk strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 dl strösocker
14 dl Vetemjöl special (840)

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör rumstemperatur
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Pensling och dekoration:
1 ägg
1 dl pärlsocker

Gör så här:
1. Ljumma mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker, blanda ner i degvätskan.
4. Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning.
5. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så långt för hand till en elastisk och smidig deg som släpper från kanterna av bunken.
6. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter
7. Medan degen jäser, riv mandelmassan och blanda med smöret, socker och vaniljsocker.
8. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Vik ihop degen i ett treslag. Kavla degen så att den är lika stor som långpannan.
9. Klä långpannan med bakplåtspapper och lägg hela degen i långpannan och skär degen i rutor + klipp ett hack i varje bulle.
10. Täck plåten med bakduk och låt jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
11. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
12. Baka i nedre delen av ugnen i ugnen ca 18-20 minuter tills de är gyllene både ovanpå och under bullen.

Mandelmassefyllbing

Följ mig på Instagram!

@laperrelli
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00