ANNONS

Pizzabullar

/

Detta är sååå gott. Tycker det är perfekt som ett matigt alternativ för barnens snackbox till skolan. Adrian gillar inte vanliga smörgåsar och ibland tröttnar man på att vara äta en frukt. Kämpar med att variera den där lådan:)

Det ska inte vara sockrigt så vanliga bullar funkar inte.

I pkt jäst 50 gram

5 dl ljummen mjölk

Blandas så jästen löser sig.

100 gram smör

14 dl mjöl.( Här kan du ta vad du själv föredrar)

Jag hade 5 dl vetemjöl, 5 dl rågmjöl och 4 dl hemmjöl från Åland.

1 tsk honung.

1 tsk salt

En skvätt rapsolja

Blanda allt ihop i assistenten.

Knåda och låt jäsa 45 min.

Kavla ut och lägg på vad som önskas. Först tomatsås, sedan tex kalkon och Riven mozzarella.

Rulla ihop allt och skär upp och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Salt, peppar och oregano över och sedan toppa m riven ost och lite olivolja!

In i ugnen på

220 grader tills de fått fin färg. Ca 10 min.

In i ugnen för att gratineras.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00