Budapest
/
- 90 g strösocker [1 dl]
- 70 g hasselnötsmjöl [1,5 dl]
- 35 g majsstärkelse [0,5 dl]
- 125 g äggvita [4 st]
- 90 g strösocker [1 dl]
- 300 g grädde, vispad
- 2 apelsiner, fileade
- 10 färska hallon
- 100 g mörk choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda strösocker, hasselnöttsmjöl och maizena i en bunke.
- Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.
- Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
- Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
- Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
- Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och delade hallonbitar, rulla ihop till en rulle.
- Dela din rulltårta på längden till 8 bakelser, ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker.



