ANNONS

Silviakaka

/

Kaka

4 ägg

4 dlströsocker

4dlvetemjöl

2 tskbakpulver

2 dlvatten

1 msk smör (till formen)

Glasyr

250 gsmör

2 1/2 dlströsocker

1 1/2 mskvaniljsocker

3 äggulor

Garnering

1 dl kokos el mandelflarn… el strössel.

Sätt ugnen på 175°C.

Kaka: Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en smet.Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper och smörj pappret med smör eller margarin. Häll ut smeten i pannan.Grädda kakan längst ner i ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna i långpannan.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i 1 minut. Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet och värm smeten under omrörning tills första bubblan syns. Häll ut glasyren på kakan och bred slätt med en slickepott.

Garnering: Strö över kokos och låt glasyren stelna, ställ gärna kakan i kylskåpet. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00