ANNONS

Tekakor….

/

Detta är så obeskrivligt gott!! Inte den nyttigaste frukosten med tanke på vetemjöl men ibland måste man få unna sig lite extra gott!

Detta kommer ifrån Jennys matblogg:))

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Jag brukar alltid frysa in dem. 4-5 st i varje fryspåse innan de har svalnat huvudtaget procent. Så tycker jag de smakar och känns nybakade när man plockar upp dem.

Enkelt att vara ta upp en el två beroende på hur många som vill ha eller om barnen äter frukost vid olika tidpunkter på morgonen.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00