ANNONS

Egen isglass

/

Medan Anders jobbar 16 Tim om dagen sysselsätter vi andra oss med diverse saker. Idag stod göra egen isglass på schemat.

  • 2 liter bär
  • 3-7 dl vatten (mängden vatten beror på vilken sorts bär du kokar saft på – 3 dl vatten till jordgubbar och hallon; 5 dl vatten till röda vinbär; 7 dl vatten till svarta vinbär)
  • ca 5-6 dl socker per liter avrunnen saft
  • Ev. vaniljstång

Gör så här

  • 1. Koka upp vatten och lägg i de rensade och sköljda bären. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
  • 2. Pressa bären mot grytans kant eller använd en potatisstöt för att få ut så mycket saft som möjligt ur bären.
  • 3. Sila bärmassan i en saftsil, låt rinna i ca 30 minuter. Skölj ur grytan.
  • 4. Mät upp saften i grytan och rör i socker och eventuellt vanilj. Låt saften koka upp och skumma av.
  • 5. Häll upp saften på rena, varma flaskor och sätt på korken. Låt saften svalna innan du ställer den kallt.
  • 6. Frys isglassen i valfri isglassform och ta fram varma soliga dagar

Adrian kör tik tok video när vi håller på….

En av alla egengjorda glassar…

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00