ANNONS

Marängtårta

/

Så otroligt god!

Fick höra att det var den godaste tårta ever av min make. Faktiskt fler som instämde.

Marängbottnar

4 personer

  • 4 äggvitor
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlrispuffar

5 dl grädde

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills det blir en blank och fin maräng. Rör i rispuffarna. Rita upp 2 rundlar, ca 25 cm i diameter, på smörat bakplåtspapper. Bred ut marängen till 2 jämna bottnar. Grädda i ugnen på 125 grader i 80 minuter. Låt bottnarna svalna.

Vispa grädden till fyllningen. Lägg en marängbotten på ett fat och stryk på en fyllning. Det kan vara allt från vaniljkräm till pistagefyllning eller citronfomage?

Strö över rikligt med blandade färska bär och täck med ett lager grädde. Lägg på den andra marängbottnen, täck med resten av grädden samt ytterligare färska bär. Servera genast.

Pistagekräm

skalade naturella pistagenötter

2 dl flagad mandel

1 1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1dl kokosolja

1 krm salt

Mixa alla ingredienser så det blir en slätkonsistens i en matberedare.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00