ANNONS

MaryJane

/

She’s back!!!!!

Otroligt… minns ni hennes hemresan i Augusti?! Herregud. Hur hon blev behandlad?

Sedan hon åkte har jag jobbat med att på något sätt få till det så hon kan komma tillbaka, med sin lilla familj. Man och dotter.

Det har inte varit lätt. Vi trodde de skulle vara tillbaka i okt. Sedan till jul…. sedan i slutet av januari…. så har det hållit på.

Har köpt flygbiljetter som brunnit inne. Lock down som försvårat processen. Pennalismen i Filippinerna är inte att leka med.

I januari reste de ifrån staden Isabella i södra Filippinerna mot Manila för att skaffa visum och få ett stickers ett så kallat overseas worker klistermärke i passet.

Detta var lättare sagt än gjort. Så fort vi fixade ett papper, kom myndigheterna på att det behövdes ytterligare ett…. i original från Sverige. Översatt, stämplat på Ambassaden, sedan sigill hos Notarius … sedan express skickas.

Sedan kurir som åker personligen till Bangkok med passen för att fixa visum…. eftersom det är lock down.. ny möten som blev inställda, kansli som stänger. Ingen får lämna hotellet. Covid test som tas om, och om…. ny biljetter köps. Nya papper krävs.

Advokater som hjälper mig, konstant. Ringer Ambassaden i Manila och Bangkok och Sthlm fler gånger än vad jag kan räkna till….

Arbetstillståndet är temporärt, de måste påbörja arbetet annars måste processen börjas om.

När vi tror vi börjar närma oss efter 5 mån, anser de att mannen behöver gå en utbildning på en mån….kan göra listan hur lång som helst.

Det har känts som the never ending story. Hinder på hinder, tårar och uppgivenhet…. rädsla för att inte lyckas. Kämpat så med att ge dem hopp och att orka stå emot allt.

De har bott på ett mindre hotell i 4 mån. Sicken kamp.

Men, nu är de här!!!

Fortfarande massa papper som ska fixas men allt är under kontroll.

Nu börjar deras resa i Sverige. Ett nytt liv. Med trygghet och tak över huvudet. En säng att sova i och mat i kylskåpet. Pasta!!!! Inte bara på julafton utan hur ofta de vill….

Fortsätta tandregleringen som jag hjälp MJ att påbörja förra våren. Som hon drömt om i hela sitt liv, eftersom hon inte vågat visa tänderna när hon skrattar…

Nu kan ju MJ simma efter lektionerna på simskolan här förra året. Dags för Amarah och MJ man att lära sig.

De ska såklart ta körkort!

Lära sig Svenska.

Så småningom drömmer vi ju om att Amarah ska få gå i skolan såklart.

Så mycket roliga spännande saker…..

Så avslutningsvis. Känn er inte någonsin besegrade förrän ni fått igenom era drömmar. Hårt arbete, envishet och att vara målmedveten leder dig dit du vill och det är det alltid värt att kämpa för.

Dream BIG

♥️

67

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00