ANNONS

Räk och lax Cheesecake

/

Botten

200 g kavring

75 g smält smör

6 gelatinblad

200 g räkor

600 g färskost

2 dl lätt-crème fraiche

15%

1 tsk dijonsenap

3 msk hackad dill

1 tsk salt

1 krm kajennpeppar

250 g räkor

citronskivor

3 msk hackad dill

Gräslök

2 ägg till garnering

1. Lägg brödet i en mixer och mixa till smulor.

2. Smält smöret och mixa det med brödsmulorna.

3. Lägg brödet i botten av en form med löstagbara kanter, ca 21 cm i diameter. min form var något för stor… säkert 28. Tryck till den så att du får en jämn fast botten. Använd gärna tårtplast för en finare kant.

1. Vispa eller rör ihop cream cheese och cream fraiche tills det blir en jämn massa.

2. Hacka räkorna i mindre bitar och vänd ner i ostsmeten.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur dem. Värm/ smält dem i en kastrull på svag värme. Häll i det i creme fraîche blandningen.

3. Tillsätt rödlök, gräslök, dill, dijonsenap i smeten. Salta och peppra efter smak.

4. Rör samman allt och häll på kavringsbotten. Stryk ut så att du får en jämn botten.

5. Ställ cheesecaken i kylen i 3-4 timmar tills den har satt sig.Dekorera tårtan

1. Lossa kakan från formen. Värm en kniv under hett vatten, torka av den med ett papper och stryk sedan längs kanten av kakan för att få jämna och fina kanter.

2. Gör “rosor” av laxbitarna och lägg på tårtan. Räkorna i mitten. Garnera med ägg.

3. Skär citronen i skivor och lägg på tårtan.

4. Dekorera med, dill och gräslök.

Servera kall.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00