ANNONS

Rågbröd

/

Rågbröd

  • 1,25mskbikarbonat el torrjäst
  • 0,5tsksalt
  • 2dlvetemjöl
  • 4dlrågsikt
  • 2dl brödsirap
  • 3dlgräddfil
  • smör, till formen
  • mjöl, till formen

Tillagning

  • 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form och mjöla den. 
  • 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filen och sirapen. Blanda försiktigt, det kan bli segt om man arbetar degen för länge. Degen blir lös som en sockerkakssmet ungefär. 
  • 3. Häll i smeten i formen och strö över pumpakärnor och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 60 min

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00