ANNONS

Kantarellpaj

/

Detta är mitt favoritrecept på Kantarellpaj:)

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

75 gram smör

2 dl Kesella kvarg lätt

Fyllning:

Kantareller 600 gram ( Behövs inte alls så här mycket,  du kan blanda ut med annan svamp eller tex lök.)

salt

peppar

3 dl matlagningsgrädde

3 dl riven Kvibille Cheddar ost

4 ägg

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min.

Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde sedan lägger du i osten i blandningen.

Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp och häll över äggstanningen i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med en sallad.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@laperrelli
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00