ANNONS

Grattis Anders!!

/

Som ni kanske minns så firade vi lite för en vecka sedan här hemma.. jag hade inte då möjlighet att berätta eftersom det inte var officiellt, men nu har det gått ut pressmeddelande och det är ok att berätta.

Anders har gått den långa vägen och började som 19-åring att packa bilrutor på lagret, efter flera år i bilglasbranschen med parallella studier på bland annat IHM Business school startade han 2004 det egna företaget Samglas.

Han ägde det fram till hösten 2012 då han gjorde en exit. Sedan starten av Samglas har han hela tiden suttit som VD för det egna företaget.

Ryds Bilglas köpte Samglas hösten 2012, samtidigt gick Inter Ikea Invest in som delägare och bolaget omsätter idag närmare en halv miljard.

Idag ingår Samglas i Ryds Bilglas och Anders är delägare.

Nu är det dags för Anders att kliva in i en ny roll, som VD för ett större bolag och jag vet att han är enormt laddad för uppdraget. Han behöver en morot och något att sätta tänderna i helt enkelt. Han är en entreprenör ut i fingertopparna och enormt driven. Jag vet att det betyder mycket för honom att ha fått det här förtroendet och han kommer göra allt han kan för att driva detta mot nya succéer.

Under det senaste året har han inte bara varit VD för Samglas utan dubblerat och även varit Marknadschef på Ryds Bilglas, så han har goda insikter i bolaget och känner sig väl förberedd även om det blir en stor utmaning. Den 1:e september träder nya VD rollen i kraft.

Han kommer nog få resa lite mer eftersom de jobbar på att expandera även i andra länder och det vet jag att han ser fram emot. Nya utmaningar helt enkelt!

Jag är enormt stolt över honom och tycker det ska bli spännande att på nära håll få se den här resan.

Pressmeddelande:

Anders Jensen ny VD i Ryds Bilglas

Styrelsen i Ryds Bilglas AB har beslutat att utse Anders Jensen till ny VD med tillträde den 1 september i år. Avgående VD Magnus Ryd kvarstår som ledamot i Ryds Bilglas styrelse.

Under våren har styrelsen utvärderat ett antal interna och externa kandidater i arbetet med att ta fram en efterträdare till Magnus Ryd. Styrelsen har därvid funnit Anders Jensen som den bäst lämpade personen. Anders kommer närmast ifrån positionen som VD för Samglas.

”Med Anders får Ryds Bilglas en VD som är väl insatt i såväl bilglasmarknaden som i Ryds Bilglas verksamhet. Anders erfarenheter av sälj och marknadsföring kommer att vara avgörande i Ryds fortsatta tillväxtambitioner både inom och utanför Sveriges gränser”, kommenterar styrelsens ordförande Leif Ryd.

”Jag är glad att jag har fått förtroendet att leda Ryds Bilglas. Bolaget har en tydlig och väl fungerande affärsmodell och jag ser fram emot att tillsammans med bolagets medarbetare och styrelse fortsätta vidareutveckla bolaget”, säger Anders Jensen i en kommentar.

Dagens Expressen!

25

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00