ANNONS

Midsommartårta

/

Bakade en vanlig tårtbotten delade på tre, varvade med hemgjord vaniljkräm, jordgubbsskörden, grädde, skivade jordgubbar och sedan garnerade tårtan efter önskemål!

Vaniljkräm!

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 krm vaniljpulver [eller 1 vaniljstång]
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 0,3 dl majsstärkelse
  • 50 g smör, mjukt

Midsommar

/

Över 30 grader är det här och idag har vi kört midsommarlekar….jag gillar värmen. Sååå skönt!!!

Vi hade leker och frågesport för barnen och sedan tävlade vi mot varandra i olika grenar. Sjukt roligt!

Frallor

/

5 dl tåg sikt och rågmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl filmjölk

Pumpakärnor för garnering


INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och filmjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen i mjöl till en längd. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över, salta med örtsalt och valfria pumpakärnor.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00