ANNONS

Profeten

/

Vet inte om ni hört talas om Profeten?

Det finns en liten bok som heter det, nämligen Profeten och skrevs i början av 1900-talet av en man som hette Kahlil Gibran.

Här finns stycken om barnen, äktenskapet, kärleken, döden, med mera. Det är en fin bok med ett allmängiltigt budskap, om än med kristen baktanke. Här är stycket om barnen. Jag återkommer ofta till detta och ägnar det en tanke…….

Och han sade:
Era barn är inte era barn.
De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv.
De kommer genom er men inte från er.
Och fastän de lever hos er, tillhör de er ändå inte.

Ni kan ge dem er kärlek men inte era tankar ty de har sina egna tankar.
Ni kan hysa deras kroppar men inte deras själar.
Ty deras själar vistas i morgondagens hus
som ni inte kan besöka, inte ens i era drömmar.
Sträva att efterlikna dem, men försök inte att göra dem lika er.
Ty livet vänder inte tillbaka och dröjer inte hos den dag som flytt.
Ni är de bågar från vilka era barn sänds ut som levande pilar.
Bågskytten ser målet på det oändligas stig och
Han böjer er med sin makt för att Hans pilar skall gå snabbt och långt.
Låt er i glädje böjas i Bågskyttens hand.
Ty liksom Han älskar pilen som flyger
älskar Han också den båge som är stadig.”

Det känns så viktigt. Så sant! Och trots gammelsvenskan så känns den viktigare än någonsin!

Tack Gode gud för att jag fått uppleva kraften och kärleken i att bli mamma. En otrolig gåva som jag aldrig kan bli nog tacksam över.

Det är svårt att vara en god förebild, men vad jag kämpar. Som de flesta faktiskt gör.

Livet är just nu och det är så otroligt bra. På alla plan. PAUS, please…..♥️

Saffransbullar

/

DU BEHÖVER

200 g smör
2 påsar (1 g) saffran
5 dl mjölk, 3 %
½ dl vispgrädde
1 pkt (50 g) jäst
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
16–17 dl vetemjöl special

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet och låt det koka upp.
  2. Ta av från värmen och tillsätt mjölk och grädde, låt svalna till 37 grader.
  3. Vispa ut jästen med den fingerljumna vätskan i en bunke. Tillsätt ägg, strösocker och salt.
  4. Arbeta in mjölet i degen lite i taget tills den börjar släppa från kanterna (jag brukar knåda i en bakmaskin cirka 10–15 minuter, så att proteinet i mjölet utvecklas och degen blir smidig).
  5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk till dubbel storlek, 45–60 minuter.

Vi är live!!!!

/

Ja mina vänner. Herregud! Vi är live med en ny kollektion och kläderna flyger från hyllorna…. Skynda er innan det är slut!!!! Perfekt jul och nyårsklöder eller till någon i julklapp?!

Body o svart och guld!! Tog slut på en timme förra gången vi släppte dem så nu tog vi fram den igen. Perfekt till en snygg byxa eller till jeans.

Top och byxa!

Min favoritklänning!!! Finns även i guld.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00