ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 27

/
IMG_3427

Sommarhälsningar från Tofta Strand

Vi befinner oss nu i den andra veckan av solens färd igenom Kräftans tecken. Jag önskar er alla en UNDERBAR SOMMAR, en trevlig semester och vilsamma sköna dagar!

 Astrologiska förutsägelser för vecka 27

4 – 10, 2022

Väduren 

Din styrande planet Mars lämnar Väduren, där han tillbringat de senaste sex veckorna och dundrar in i Oxens tecken. I samma veva skiftar Merkurius tecken och går in i Kräftan så härifrån blir livet definitivt lugnare. Du kan se fram emot en riktigt härlig sommarvecka som jag hoppas bara blir lagom intressant. Försök att avstå från dina projekt och det kanske heller inte är nödvändigt att sätta igång mer aktiviteter.

Det ska vara trevligt, men inte för kul men målet är att även du Väduren, zodiakens mest aktiva människa ska erbjudas möjlighet att varvar ner, ta det lugnt och njuta av livet och sommaren. Nu när Mars inte längre förse dig med det bränsle och kämpaglöd blir tillvaron en annan. Bränner du på som vanligt tömmer du dina energireserver – för du kan inte tanka på nytt från universum nu. Var god, LIGG!

Oxen 

Du befinner dig i social och mysig tid och din vecka drar igång med buller och bång eftersom Mars under tisdagen kommer att skifta tecken och träda in i Oxen. Ni vakna läsare har väl redan lärt er att det finns anledning att hålla ett vaksamt öga öppet just dagarna runt själva teckenbytet. (Sist Mars gick in i ditt tecken stormades Kapitolium).

Att Mars går in i ditt tecknen nu skapar ju en helt annan stämning som inte alls behöver vara illa. Mars är ju krigets gud, så han är eldig, het och viljestark. Under dessa stjärnor stärks du både kroppsligt och psykiskt och blir mer aktiv, viljestark. Du vill vi att saker och ting ska hända – härifrån och sex veckor framåt.

Hm, det kanske inte låter så vilsamt, det är det inte heller – men du får massor med energi som i bästa fall kan leda till kärlek och passion. En annan sak som Mar gör är att ta fram det plötsliga i oss. Impulsivitet kan också vara ett resultat.

Tvillingarna 

Du har haft en riktigt härligt en tid eftersom Venus och din kosmiska pilot och styrande planet Merkurius samtidigt glidit fram igenom Tvillingarna och skapat de allra bästa förutsättningarna för närhet, mys och småprat med människor som du verkligen gillar. Nu på tisdag blir det lite ändring som Mars träder in i ditt 12:e hus (vilket aktiverar dina lite mer hemliga sidor) samtidigt som Merkurius tar klivet in till Kräftan. Att ha Venus i sitt eget tecken är underbart! Umgås, gå ut och dansa, bada eller ägna dig åt något annat du tycker mycket om. Att bjuda hem gamla vänner kan också vara härligt. Kärlek och kvalitetstid med dina närmaste passar och det är en jättehärlig vecka som väntar dig. Grönbete, ledighet och ditt personliga välbefinnande bör stå högst upp på din agenda nu.

Kräftan

Vi befinner oss nu i den andra veckan av solens färd igenom Kräftans tecken och livet är verkligen underbart. Att Solen befinner sig i mitt i ditt eget tecken placerar ju förstås dig i händelsernas centrum och under ett par härliga veckor till är du stjärnan som allting kretsar runt. Merkurius kommer under tisdagen in i ditt tecken. Det är en utåtriktad tid och en härlig vecka som väntas – kantad av trevliga möten och skratt.

Men, det kan vara att du har någonting du vill berätta eller dela med dig av.

Unna dig att vara lite bekväm och ego och tillåt dig att egentid och gör det du verkligen har lust till. Du behöver njuta av lugnet och harmonin och njuta av sommaren. Det är känsligt, andligt och finstämt – men det ligger också eoner av visdom och villkorslös kärlek med i horoskopet.

Lejonet

All den här eldiga energin som Mars och Jupiter har skänkt dig i rikliga mängder har gjort underverk och jag tror att de alla flesta Lejon känner att de har fått kraften, livslusten och glädjen tillbaka.  Nu på tisdag den 5 juli lämnar motiverande Mars Väduren och dundrar istället in i Oxens tecken och ditt 10:e hus där den aktiverar din vilja och dina ambitioner men den gör dig också sedd och uppmärksammad. Den påverkar också hur andra människor ser på dig, och ditt anseende. Det var 6/1 2021 som han sist befann sig här. De kommande sju veckorna är väldigt bra för den som vill lyckas karriärmässigt eller på annat sätt görs sig synliggjord. Nu är det förstås sommar och troligtvis är det bästa att fira semester och ladda batterierna. Men när du kommer tillbaka ifrån semestrarna finns där stora möjligheter till framgång.

Jungfrun 

Solen rör sig igenom ditt utåtriktade 11:e hus och det är en härlig vecka Jungfrun!

Att Solen rör sig igenom Kräftan passar dig och dina processer perfekt. Njut, umgås och uttryck dig. Din styrande planet Merkurius flyttar under tisdagen in till känsliga Kräftans tecken och ditt 11:e hus. Det här är en intressant position som hjälper dig att uttrycka ditt innersta men på ett väldigt klarsynt och objektivt sätt. Troligtvis är det inte läge att börja i terapi mitt i sommaren – men det är lite den vibben med i horoskopet. Därför hoppas jag att du kan ha helande härliga samtal med din vän. Helst utan att din inre kritiska sufflös inkopplad. Låt orden och känslorna flöda. Det är befriande och mottas väl.

Mars byter tecken och går in i Oxens tecken och ditt 9:e hus. Hm, är det redan så mycket på gång med Norra Noden och Uranus. Mars närvaro stimulerar din nyfikenhet, din vilja att utvecklas och lära nytt. Det kan förstås också handla om att vilja resa och lära sig genom sina upplevelser.

Vågen 

Solen befinner sig nu högst uppe i horoskopet vilket gör dig synliggjord och uppmärksammad. På tisdag händer det massor med förändrade saker som påverkar dig var och en på sitt sätt. Månen glider in i Vågen för två dygns vistelse där, Merkurius går in i Kräftans tecken och sist men inte minst, bullriga Mars lämnar ditt sjunde hus (relationshus) och Vädurens tecken.

Att månen går igenom ditt tecken gör dig förstås väldigt nära dina egna känslor, Merkurius i känsliga Kräftan är till god hjälp i dina nära relationer eftersom det blir så mycket enklare att förstå dem som är dig nära och tvärt om. Dessa dagar passar det verkligen att tala om framtiden, om kärleken och om hur och var och med vem du vill befinna dig om ett eller fem år framåt.

Bara det att krigsguden har varit mitt emot dig under hela sex veckor kan ha orsakat stress och i värsta fall även irritation och konflikter.

Så att han nu lämnar ditt 7:e hus lagom till semestern är en skänk från ovan.  Detta gör det så mycket lättare att finna lugnet i sommaren och ha ett hälsosamt, harmoniskt och tillfredsställande kärleksliv.

Skorpionen 

Under tisdagen kommer din klassiska styrare Mars att träda in i ditt relationshus och därmed kommer han att vara mitt emot allt som är du i hela sex veckor framöver. Det här kan vara på ont och på gott. Bäst är att Mars fyller dig med energi, du blir pigg, viljestark och om tillhör en av de utmattade ska du se att livsandarna och lusten återvänder till dig. Mars har starkt erotiska kvalitéer så det skulle inte vara förvånande om singeln får in en intressant person på radarn. Vem vet? Kanske tänder du till på riktigt? Om det bli något så är det starka känslor i rörelse.  Ni som redan är tillsammans återfinner lusten för varandra och vill vara på tu man hand. En sak dock.. Med Mars här kommer du inte att vara så kompromissvillig och lätthanterlig. Du har sex varma veckor på dig att röra om i brasan och få glöden att brinna.

Sist Mars passerade över 0° i Oxen var 6/1 – 2021. Kanske har du minnen ifrån vad som hände den tiden i ditt liv.

Ditt hemliga tecken gillar ju inte att vara alltför öppen med dina känslor – men med Merkurius nya position i Kräftan blir det lätt att uttrycka sig rakt, ärligt och uppriktigt.

Skytten 

För dig äventyrliga människa är energin perfekt! Du vill ju inte bara slöa och se dagarna rinna ifrån dig utan gillar att göra något som är viktigt och intressant på din ledighet. Ja, det kan i och för sig vara att bränna in emot solnedgången på en häst, bil eller motorcykel..  Utmaningar, stimulans och utveckling är verkligen din grej.

Du har ju haft glädjen att åtnjuta den härliga trigon som bildats mellan Mars och Jupiter i Väduren. Det där har gett dig massor! Kraften tillbaka, glimten i ögat och livsviljan på topp. Härligt, härligt! Det sker lite förändringar nu under tisdagen när Mars träder in i Oxens tecken och Merkurius går in i finstämda Kräftan.

Mars träder nu in i ditt 6:e hus som handlar om arbete, service, hälsa och egenvård och där kommer han att vara ända fram till 20 augusti. Superaktiverande Mars har inte besökt dessa grader sedan 1/6 2021, så bli inte chockad om du inser att du har lite att ta igen. Här får du ny energi mentalt och fysiskt och här kan lusten att fixa till din kropp och din hälsa. Varken ditt hem, kontor och eller kanske även garderob går säkra för du kommer fara fram som en furie.

Stenbocken

I onsdags inföll den superpositiva nymånen i Kräftans tecken och ditt relations hus. Vid det här laget har månen hunnit manifestera sig ordentligt och de härliga energierna är i fullt swing. Affirmera att vad du vill att Universum ska ge dig. Allt är faktiskt inom räckhåll nu.

Under tisdagen kommer Merkurius också att ta plats i mjuka, omhändertagande Kräftan vilket är jättemysigt och öppnar för en lyhörd och ärlig dialog. Jättebra för dem som vill prata känslor och komma partnern nära.

På  tisdag skiftar även jobbiga Mars tecken, ut ur Väduren och in i Oxens vilket ger en förändring som många Stenbockar har längtat efter (medvetet eller inte. Nu kommer sexiga Mars in i ditt generösa, glamourösa och romantiska 5:e hus. Här öppnas ditt hjärta och kreativiteten flödar fram till den 20 augusti.

Du får alltid höra att du är så stabil, stark och pålitlig och visst.. Det är du, men hur skulle det var att släppa det där präktiga epitetet, ansvaret och hela biddevippen i sommar och bara ge dig hän? Följ din egen inre röst.

Vattumannen 

Det är en ytterst intressant sommar som ligger framför dig Vattenbärare. Nu rör sig Solen igenom ditt hälsosamma 6:e hus och detta är den tid på året när du och ditt mående kommer i fokus. Det är viktigt att du håller dig till detta och inte låter dig lockas med på sådant som konsumerar din fokus. Venus skapar en trevlig trigon och förgyller hela veckan vilket ger en fin bakgrund till skeendena. Merkurius och Mars kommer byter tecken på tisdagen och detta för dig till en helt annan nivå. Pratsamma Merkurius går in i Kräftan och där handlar det mer om att känna och även kanske kunna tala om känslor och mående. Men den stora grejen nu det är att hetsiga Mars träder in i Oxen och ditt 4:e hus. Nu är det mer än dags att växla ner, koppla av och njuta sommaren, semestern och fritiden. Och nej, du kommer inte behöva hitta på ursäkter för att tacka ”nej” till fester som du inte är särskilt intresserad av. Ja, just denna vecka 27 är prognosen väldigt avslappnad. Annat blir det nästa vecka men det är en helt annan historia för där kommer intrigen att tätna.

Fiskarna

Mars skiftar tecken på tisdag vilket är oerhört intressant eftersom där han skapar aktivitet var än han drar fram – nu hamnar han i Oxens tecken i hela sex veckor vilket kort sagt är hela sommaren. Att den röda planeten nu befinner sig i ditt kommunikativa och sociala 3:e hus öppnar dörrar och livet känns kul. En stilla flirt kan lätt uppstå under dessa gnistrande stjärnor. Åh, det är så mysig tid som ligger framför dig nu Fiskarna. Solen och från och med tisdag även Merkurius glider fint fram igenom ditt generösa och härliga 5:e hus. Det är hjärtöppnande energier som råder.

De kommande sex veckorna är perfekta för att sätta smida kreativa planer och fundera över hur du ska sätta dem i verket. Alla dem som är  födda i ett vattentecken mår bra under den här perioden. Det ger en väldigt finstämd känsla, som i värsta fall kan vara överkänslig och skör. Men solens position i Kräftan ger dig förmåga att se andras behov och det är en fin tid att komma till freds med dina känslor och relationer. Lycka, lycka, lycka är vad jag ser för dig.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Nya tider tillgängliga igen!

/
Close,Up,Of,Caucasian,Man,Typing,Message,On,Smart,Phone

Shutterstock

Hej! Det här med semester känns det som att jag börjar tröttna på nu så jag har lagt ut nya tider igen. Nu väntar jag bara på att ni ska höra av er så att vi får ses.. 🤗 på zoom eller i på min mottagning i Stockholm.

Kolla in www.margaretahedin.se eller Boka Direkt.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

På Himlavalvet – vecka 26

/
Jupiter nymånen

⭐️ Astrovänner & Magiska Människor

Vi är inne i en superintressant vecka med väldigt positiva förtoner. Det var igår, tisdag den 28/6 som Neptunus vände retrograd. Detta är egentligen ingen stor grej för planeten är praktiskt taget stillastående och kommer bara att backa 2,5 grad tills den vänder direkt i december. Detta händer varje år. Men, det som är precis i runt de datum planeten vänder- det är att den är oerhört kraftfull. Där är vi nu – i en tid när man kanske inte ser klart. Neptunus är ju illusionernas mästare.

Nymånen – Imorse inföll en nymåne i Kräftans tecken som faktiskt är väldigt optimistisk. Det som gör den så extra härlig och positiv. Detta är årets starkaste och gladaste nymåne. Solen och Månen möts på den 7° 22 i Kräftans tecken. Den som gör den så speciell och härlig har flera orsaker. Nymånen infaller i det tecken som Månen styr. Det skapas en exakt kvadratur mellan nymånen och Jupiter. Jupiter är exalterad i Kräftan, så trots att planeten befinner sig i Väduren så gör kvadraturen att energin når Månen, den länk som skapas ger ett underbart flöde. Här finns löften om tillväxt, om nytänkande och en ny start. Kräftmånen handlar förstås om trygghet, familj – vilka det nu är för dig.

Om transiterna och Nato

Fullmånen i Kräftan 18/1 – 2022 var astrologiskt sett väldigt farligt laddad. Pluto triggade både Sol och Måne samtidigt som den norra noden bytte tecken och gick in i Oxen! Dramatiskt värre! Jag är övertygad om att detta motiverade Putin att fullfölja den väg han redan slagit in på. Den 24/2 inledde Ryssland en fullskalig invasion av Ukraina. 

Vid fullmånen i Lejonet 16/2  deklarerade utrikesminister Ann Linde  i riksdagen att regeringen inte avser att ansöka om Natomedlemskap och den uppfattningen kvarstod igenom hela Solens vandring igenom Fiskarna när Jupiter och Neptunus närvaro var stark. Det var på fullmånen 18/3 som regeringen inledde arbetet med en ny säkerhetspolitisk analys för Sverige.  I SVT den 30 mars började statsminister Andersson att flagga för ett Natomedlemskap. Den 11/4 uppgav Hultqvist att han ändrat uppfattning om Nato. Då var Solen konjunkt Neptunus.

När Hultqvist och Linde presenterade Sveriges säkerhetspolitiska analys tillsammans med riksdagspartierna den 13/5 var Norra Noden och Solen i konjunktion. 

fullmånen/månförmörkelsen 16/5 offentliggjordes beslutet att Sverige skulle ansöka om medlemsskap i Nato. Pappret skrevs på den 17:e och överlämnades till Stoltenberg den 18/5. Mitt under brinnande eklipssäsong. Gulp! Erdogan vägrade att godkänna vår ansökan.

Idag på Nymånen i Kräftan som just står för trygghet och se om sitt hus och allt detta står det klart att Turkiet välkomnar Sverige in i Natosammarbetet.

Planetställningarna denna vecka:

🌞  5° – 11° i KRÄFTAN

En så maxad midsommarhelg vi har haft! ☀️ I år levde Solen verkligen upp till förväntningarna och det blev just denna enorma hyllning till ljuset och Solen som vi hoppas få varenda år.  Solen har verkligen levererat och gett oss allt den hade. Denna vecka fortsätter den sin färd fram igenom Kräftan utan dramatik.

Med Solen i Kräftan blir vi genast familjära, kärleksfulla, traditionella och vill mötas upp med våra familjer, nära och kära. Den här veckan är det nymånen och den intressanta kvadraturen till Jupiter som är den stora grejen.

🌙 MÅNENS VANDRING 

När veckan börjar befinner sig Månen lite i skymundan i Tvillingarna. Tiden strax före nymånen kallas ju tiden för mörkermånefasen så vi har inget månljus alls då. På tisdag kl 13:54 träder Månen in i Kräftans tecken. Där kommer den under onsdagen att bli ny – dvs möta Solen. Detta sker kl 04:53 i Kräftans tecken på den 7° 22 i Kräftans tecken. Wow. Häftigt med den här nymånen är att den äger rum i en kvadratur till löftesrika Jupiter så här har vi en pigg och glad nymåne som tankas med optimism. Natten till fredag kl 02:40 glider månen in i generösa, varmhjärtade Lejonets tecken så helgen fylls av en positiv kärleksfull och spontan känsla. Härligt!

♊️ MERKURIUS 15° – 27° i TVILLINGARNA

Under lördagen gick Merkurius ut ur skuggfasen. Härligt! Merkurius nu är hemma gör att han fritt och ohämmat kan vara sig själv.  Åh, en sådan glädje! Zodiakens lilla spelevink, den kvicktänkta, dynamiska superkommunikativa planeten tillåts studsa runt som han vill. Den här positionen garanterar en ökad kommunikation och troligtvis kommer vi inte att behöva ha  en långtråkig sekund framöver.

♈️ VENUS  4° – 12° TVILLINGARNA

Vi har möjlighet att njuta av Venus topposition i ytterligare några dagar. Det här är en av Venus bästa positioner hemma och styrande här och i sitt eget rike stortrivs hon och älskar att vara eftersom hon kan uttrycka sin skönhet helt obegränsat. Skönhet, njutning och glädje är vad Venus ger.  Hon blir kvar till torsdag den 23/6. Lagom till midsommarhelgen träder Venus istället in i Tvillingarnas tecken. Där för hon med sig en lekfull, glad och lättsam stämning. Fart och fläkt förväntas nu vilket verkligen passar.

MARS 24° – 29°  VÄDUREN

Mars dundrar nu fram igenom sitt eget tecken vilket förstås är den plats han trivs allra bäst på.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor.

Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Motstånd kan mötas med konflikt, aggression eller krig. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda.  Så, med andra ord kan vi förvänta oss att det kommer att hända massor under de kommande 6 veckorna. Mars i Väduren

♈️ JUPITER  7° VÄDUREN 

Exakta klockslaget när Jupiter bytte tecken var 11/5 kl 01:25 svensk tid och det innebär en stor förändring för alla stjärntecken. Jag vill be er alla att plocka fram era personliga horoskop och kolla in vilket område (astrologiskt hus) som Jupiter nu träder in i. Han kommer, med undantag av en kort period på slutet av året att befinna sig i Väduren i ett helt år..

Att Jupiter passerar över den viktiga nollpunkten i Väduren startar upp en helt ny utvecklingscykel, en ny start för alla människor.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre.

I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE, ANDLIGHET.

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

♒️ SATURNUS 24° RETROGRAD VATTUMANNEN

4/6 vände Saturnus retrograd. Det betyder snarare bara att det är rätt att ta det lite lugnare, att inte rusa på i våra liv utan kanske passa på att njuta av livet. Bra tid också för att sammanfatta det senaste halvårets händelseutveckling eller. – det kan i och för sig vara hur långt tillbaka som helst. Men typiskt Saturnus retrograd är att tänka igenom och vara lite eftertänksam. Ibland får man revidera sin uppfattning om vissa ting.

Saturnus befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling.

Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen

♉️ URANUS 17° 52 OXEN

Uranus är den stora väckarklockan och som skakar om oss så att vi inte nickar till. Han öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt.

Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång.  Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 25° RETROGRAD FISKARNA

Minns att Neptunus har varit mer eller mindre stillastående ända sedan maj. Den har på de senaste sex veckorna rört sig mindre än en halv grad. Det är den 28/6 som planeten officiellt vänder retrograd men även hädanefter kommer allt att gå lika sakta. Under hela sommaren backar den bara en halv grad!

Det innebär att den i praktiken nästan är stillastående. Minns att när en planet står stilla så får den oerhört mycket MER kraft än annars. Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 28° STENBOCKEN RETROGRAD

Pluto befinner sig i retrograd rörelse sedan den 30/4. Det innebär dock inte att han här ute ur räkningen på minsta sätt. Nu vänder han tillbaka, färdas så spår han redan skapat. Här fördjupas processerna han satte igång. Göra om och göra bättre är tanken.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills 2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️  KIRON 16° VÄDUREN

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi Saturnus restriktioner och begränsningar – han är bron/bryggan som hjälper oss att integrera och förstå revolutionära, nydanade Uranus, att inse att han inte bara är chock utan hjälpa oss att utvecklas och ta till oss det nya tänkandet.

Detta gäller även Neptunus och Pluto. Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 21° OXEN & SKORPIONEN ♏️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar.

Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00