ANNONS
PersonuppgifterCookies

Höstdagjämning 2022

/

Gott folk! Nu är den höstdagjämningen strax här! Härligt tycker jag förstås som älskar hösten och allt det mysiga som väntar när vi drar oss inomhus och boar in oss.

Astrologiskt är höstdagjämningen det ögonblick då Solen lämnar Jungfrun och träder in i Vågens stjärntecken och just i år sker detta fredagen den 23/9 klockan 03:03.

Detta ögonblick äger rum när solen passerar gränsen mellan norra och södra himmelssfären och höstdagjämningspunkten.

På engelska heter detta tillfälle ”autum equinox. Dagen är nu lika lång som natten och härifrån blir det bara mörkare och mörkare.  (Det engelska ordet för vårdagjämning ”equinox” härstammar ifrån latin och betyder equi = lika och nox = natt).

Mysigt detta år är också att vi har en nymåne bara något dygn efter. Det är på söndag 25/9 som månen blir ny på den 2° i Vågens tecken kl 23:54, mitt emot expansiva Jupiter! Detta är en möjligheternas nymåne.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00