ANNONS
PersonuppgifterCookies

Nymåne i Lejonet

/

🌚 Månen blir ny på torsdag 28 juli, kl 19:55 på 5°39 i Lejonet.

Detta är årets mest positiva nymåne! Speciellt med denna är förstås den underbara trigonen till lyckoplaneten Jupiter. Generösa Lejonet hjälper oss att öppna hjärtat både för att ge och ta emot kärlek. Lejonet är ett hjärtetecken och kärlek, förälskelse och en utgående härlig varm energi omsluter oss. Jupiter däremot står för optimism, expansion, tur och utveckling. Nu vågar vi lite mer!

Sol, Måne och Merkurius är alla i eldens element under nymånen. Det ger positiv energi, hetta och passion hela vägen. Lejonet styrs av självaste Solen så naturligtvis är det värme som strålas ut. Denna livgivande, positiva energi främjar kreativitet, generositet och skapande. Barn, lek och glädje är också förenat med Leo.

Om du bär på gamla sår i ditt hjärta som har hindrat dig att vara ditt lyckligaste jag –  låt då detta vara tiden när du släpper taget om det gamla och tillåter nya influenser, nytt hopp och glädje komma in.

Som om inte det vore nog så infaller nymånen så nära den extrema trippelkonjunktionen med Mars, Uranus och Norra Noden som möts i Oxens tecken. Oerhört ovanlig händelse och med en kraftfull natur. Wow! 😀

🌙 Vad vill du ha in i ditt liv?

Se detta som en möjligheternas måne för den kan kännas lite som ett startskott. Här kan vi förvänta oss att energierna brakar loss, att det som var stagnerat plötsligen inte känns så trögt som tidigare.

Det kan innebära nytt jobb, nytändning, intressanta möten och nya spännande tankar och idéer kan ta form under dessa stjärnor.

💥 Kolla var nymånen faller i ditt horoskop!

Det ger en fingervisning om vad du ska fokusera på under den kommande måncykeln. Så ni som har Ascendenten, Solen, Månen, Mars eller Venus på 5° i Lejonet, (fem grader isär, uppåt eller nedåt räknas också) ni kan räkna med en extra skjuts framåt.

Nymånen handlar om att släppa det gamla, och påbörja en ny cykel av erfarenhet, att bjuda in en ny energi. Andas ut det gamla och andas in det nya! Gör gärna en liten nymånecermoni eller meditation.

NYMÅNEN I DE OLIKA HUSEN:

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 1:a hus?

Första huset börjar med ascendenten. Det är din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi och hur du förvaltar din den.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 8:e hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter

 Om nymånen i Lejonet faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om nymånen i Lejonet faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Nymånen här startar andliga processer inom dig.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00