ANNONS
PersonuppgifterCookies

På Himlavalvet – vecka 26

/
Jupiter nymånen

⭐️ Astrovänner & Magiska Människor

Vi är inne i en superintressant vecka med väldigt positiva förtoner. Det var igår, tisdag den 28/6 som Neptunus vände retrograd. Detta är egentligen ingen stor grej för planeten är praktiskt taget stillastående och kommer bara att backa 2,5 grad tills den vänder direkt i december. Detta händer varje år. Men, det som är precis i runt de datum planeten vänder- det är att den är oerhört kraftfull. Där är vi nu – i en tid när man kanske inte ser klart. Neptunus är ju illusionernas mästare.

Nymånen – Imorse inföll en nymåne i Kräftans tecken som faktiskt är väldigt optimistisk. Det som gör den så extra härlig och positiv. Detta är årets starkaste och gladaste nymåne. Solen och Månen möts på den 7° 22 i Kräftans tecken. Den som gör den så speciell och härlig har flera orsaker. Nymånen infaller i det tecken som Månen styr. Det skapas en exakt kvadratur mellan nymånen och Jupiter. Jupiter är exalterad i Kräftan, så trots att planeten befinner sig i Väduren så gör kvadraturen att energin når Månen, den länk som skapas ger ett underbart flöde. Här finns löften om tillväxt, om nytänkande och en ny start. Kräftmånen handlar förstås om trygghet, familj – vilka det nu är för dig.

Om transiterna och Nato

Fullmånen i Kräftan 18/1 – 2022 var astrologiskt sett väldigt farligt laddad. Pluto triggade både Sol och Måne samtidigt som den norra noden bytte tecken och gick in i Oxen! Dramatiskt värre! Jag är övertygad om att detta motiverade Putin att fullfölja den väg han redan slagit in på. Den 24/2 inledde Ryssland en fullskalig invasion av Ukraina. 

Vid fullmånen i Lejonet 16/2  deklarerade utrikesminister Ann Linde  i riksdagen att regeringen inte avser att ansöka om Natomedlemskap och den uppfattningen kvarstod igenom hela Solens vandring igenom Fiskarna när Jupiter och Neptunus närvaro var stark. Det var på fullmånen 18/3 som regeringen inledde arbetet med en ny säkerhetspolitisk analys för Sverige.  I SVT den 30 mars började statsminister Andersson att flagga för ett Natomedlemskap. Den 11/4 uppgav Hultqvist att han ändrat uppfattning om Nato. Då var Solen konjunkt Neptunus.

När Hultqvist och Linde presenterade Sveriges säkerhetspolitiska analys tillsammans med riksdagspartierna den 13/5 var Norra Noden och Solen i konjunktion. 

fullmånen/månförmörkelsen 16/5 offentliggjordes beslutet att Sverige skulle ansöka om medlemsskap i Nato. Pappret skrevs på den 17:e och överlämnades till Stoltenberg den 18/5. Mitt under brinnande eklipssäsong. Gulp! Erdogan vägrade att godkänna vår ansökan.

Idag på Nymånen i Kräftan som just står för trygghet och se om sitt hus och allt detta står det klart att Turkiet välkomnar Sverige in i Natosammarbetet.

Planetställningarna denna vecka:

🌞  5° – 11° i KRÄFTAN

En så maxad midsommarhelg vi har haft! ☀️ I år levde Solen verkligen upp till förväntningarna och det blev just denna enorma hyllning till ljuset och Solen som vi hoppas få varenda år.  Solen har verkligen levererat och gett oss allt den hade. Denna vecka fortsätter den sin färd fram igenom Kräftan utan dramatik.

Med Solen i Kräftan blir vi genast familjära, kärleksfulla, traditionella och vill mötas upp med våra familjer, nära och kära. Den här veckan är det nymånen och den intressanta kvadraturen till Jupiter som är den stora grejen.

🌙 MÅNENS VANDRING 

När veckan börjar befinner sig Månen lite i skymundan i Tvillingarna. Tiden strax före nymånen kallas ju tiden för mörkermånefasen så vi har inget månljus alls då. På tisdag kl 13:54 träder Månen in i Kräftans tecken. Där kommer den under onsdagen att bli ny – dvs möta Solen. Detta sker kl 04:53 i Kräftans tecken på den 7° 22 i Kräftans tecken. Wow. Häftigt med den här nymånen är att den äger rum i en kvadratur till löftesrika Jupiter så här har vi en pigg och glad nymåne som tankas med optimism. Natten till fredag kl 02:40 glider månen in i generösa, varmhjärtade Lejonets tecken så helgen fylls av en positiv kärleksfull och spontan känsla. Härligt!

♊️ MERKURIUS 15° – 27° i TVILLINGARNA

Under lördagen gick Merkurius ut ur skuggfasen. Härligt! Merkurius nu är hemma gör att han fritt och ohämmat kan vara sig själv.  Åh, en sådan glädje! Zodiakens lilla spelevink, den kvicktänkta, dynamiska superkommunikativa planeten tillåts studsa runt som han vill. Den här positionen garanterar en ökad kommunikation och troligtvis kommer vi inte att behöva ha  en långtråkig sekund framöver.

♈️ VENUS  4° – 12° TVILLINGARNA

Vi har möjlighet att njuta av Venus topposition i ytterligare några dagar. Det här är en av Venus bästa positioner hemma och styrande här och i sitt eget rike stortrivs hon och älskar att vara eftersom hon kan uttrycka sin skönhet helt obegränsat. Skönhet, njutning och glädje är vad Venus ger.  Hon blir kvar till torsdag den 23/6. Lagom till midsommarhelgen träder Venus istället in i Tvillingarnas tecken. Där för hon med sig en lekfull, glad och lättsam stämning. Fart och fläkt förväntas nu vilket verkligen passar.

MARS 24° – 29°  VÄDUREN

Mars dundrar nu fram igenom sitt eget tecken vilket förstås är den plats han trivs allra bäst på.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor.

Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Motstånd kan mötas med konflikt, aggression eller krig. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda.  Så, med andra ord kan vi förvänta oss att det kommer att hända massor under de kommande 6 veckorna. Mars i Väduren

♈️ JUPITER  7° VÄDUREN 

Exakta klockslaget när Jupiter bytte tecken var 11/5 kl 01:25 svensk tid och det innebär en stor förändring för alla stjärntecken. Jag vill be er alla att plocka fram era personliga horoskop och kolla in vilket område (astrologiskt hus) som Jupiter nu träder in i. Han kommer, med undantag av en kort period på slutet av året att befinna sig i Väduren i ett helt år..

Att Jupiter passerar över den viktiga nollpunkten i Väduren startar upp en helt ny utvecklingscykel, en ny start för alla människor.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre.

I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE, ANDLIGHET.

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

♒️ SATURNUS 24° RETROGRAD VATTUMANNEN

4/6 vände Saturnus retrograd. Det betyder snarare bara att det är rätt att ta det lite lugnare, att inte rusa på i våra liv utan kanske passa på att njuta av livet. Bra tid också för att sammanfatta det senaste halvårets händelseutveckling eller. – det kan i och för sig vara hur långt tillbaka som helst. Men typiskt Saturnus retrograd är att tänka igenom och vara lite eftertänksam. Ibland får man revidera sin uppfattning om vissa ting.

Saturnus befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling.

Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen

♉️ URANUS 17° 52 OXEN

Uranus är den stora väckarklockan och som skakar om oss så att vi inte nickar till. Han öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt.

Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång.  Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 25° RETROGRAD FISKARNA

Minns att Neptunus har varit mer eller mindre stillastående ända sedan maj. Den har på de senaste sex veckorna rört sig mindre än en halv grad. Det är den 28/6 som planeten officiellt vänder retrograd men även hädanefter kommer allt att gå lika sakta. Under hela sommaren backar den bara en halv grad!

Det innebär att den i praktiken nästan är stillastående. Minns att när en planet står stilla så får den oerhört mycket MER kraft än annars. Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 28° STENBOCKEN RETROGRAD

Pluto befinner sig i retrograd rörelse sedan den 30/4. Det innebär dock inte att han här ute ur räkningen på minsta sätt. Nu vänder han tillbaka, färdas så spår han redan skapat. Här fördjupas processerna han satte igång. Göra om och göra bättre är tanken.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills 2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️  KIRON 16° VÄDUREN

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi Saturnus restriktioner och begränsningar – han är bron/bryggan som hjälper oss att integrera och förstå revolutionära, nydanade Uranus, att inse att han inte bara är chock utan hjälpa oss att utvecklas och ta till oss det nya tänkandet.

Detta gäller även Neptunus och Pluto. Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 21° OXEN & SKORPIONEN ♏️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar.

Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00