ANNONS

Horoskop – Vecka 4

/
Margareta Hedin, Astrolog

Astrologiska förutsägelser för vecka 4, 2022

Vi befinner oss i ett gigantiskt energiskifte som med den maxade fullmånen på 27° i Kräftan där Solen och Pluto deltog. Samma dag skiftade månknutarna till Oxe/Skorpionen och Uranus bana vände direkt! Stort! Förra torsdagen gick Solen in i Vattumannens tecken vilket också är ett stort bidrag i skiftet. Den här veckan faller ytterligare några viktiga pusselbitar på plats och här kommer energin för det ”riktiga” 2022 att visa sig.

⭐️ VÄDUREN

Som Vädur och pionjär är du den första att kasta sig på förändringståget och våga ta första steget emot det nya. Vi befinner oss i ett megaskifte nu och jag anar att din vilda Vädurssjäl välkomnar förändringarna med öppna armar. Den där bubblande, medryckande känslan som drar inom dig är självförverkligandet och hoppet om framtiden.

Heta Mars, din styrande planet glider in i Stenbockens tecken nu på måndag! Wow. Där är exalterad, i sitt allra bästa läge och det påverkar dig Väduren massor. Under de kommande sex veckorna kommer du att kunna högprestera och få massor av viktiga saker gjorda.

Merkurius backar nu hastigt tillbaka igenom Vattumannen, når Stenbocken och här kommer han till helgen att möta Pluto i ett sanningens moment. Härifrån börjar Merkurius att bromsa in och sedan vända. Det är dock inte förrän den 4/2 retrograden officiellt är över. Bäst av allt den här veckan är tveklöst det underbara att kärlekens gudinna går direkt från och med lördag. Underbart! Ser ni vad jag ser – Mars och Venus i samma tecken! Det här kommer att göra underverk för kärleken, för det sociala livet och för våra kontakter. Mums. Under några välsignade månader kommer vi att ha hjärtligt roligt och kärleken väldig nära.

⭐️ OXEN

Under förra torsdagen gick Solen in i ditt karriärhus vilket ger en månad av tillväxt och nya yrkesmässiga möjligheter kommer upp och du är målmedveten och ambitiös. Att Solen nu bildar kvadratur till Uranus gör att saker kan ske plötsligt, kanske till och med lite abrupt och chockerande. Retrograda Venus, dins styrande planet backar nu tillbaka till den 11° i Stenbocken och vänder på lördag direkt! Wow! En sådan glädje! Det innebär att Venus är i trigon till Uranus. Här kan vad som helst hända!

Du kan bli drabbad av kärleken, bli utvald, sedd, headhuntad till ett nytt projekt eller att du på annat sätt få goda nyheter. Som norra noden nu har hunnit in i ditt tecken aktiveras sådant som ligger på din ödesväg och en redan förutbestämd oundviklig utveckling som ser ut att vara jättebra för dig.

Det är dock den puff du kära Oxe behöver för att komma igång. Nu tänds nya tankar och om du vill hjälpa dig själv är det bra att hålla fokus på vart du vill med ditt liv och hur du bäst uppnår dina mål.  Det är så starka processer igång runt dig att det kan kännas som att saker bara händer av sig själv nu. Så är det inte – allt som sker har du redan jobbat in.

⭐️ TVILLINGARNA

I torsdags gick Solen in Vattumannens luftiga energi vilket är en miljö där du som Tvilling kan känna dig bekväm och välfungerande i. Solen befinner sig nu i ditt medvetandehöjande, vetgiriga 9:e hus som handlar om expansion och utveckling. Hurra och äntligen – anar jag att din själ vill utropa nu.

Din styrande planet Merkurius är ju fortfarande retrograd vilket förstås inte är et allra bästa. Under den här veckan rör han sig raskt baklänges och kommer under onsdagen att komma tillbaka in i Stenbockens tecken! Intressant! Här kan du plocka upp gamla trådar, tankar och samtalsämnen och avsluta det som var på gång runt dig i dagarna före och efter årsskiftet. På lördag backar Merkurius in i Pluto. Oj! Det kan innebära en sanning avslöjas. Härifrån bromsar Merkurius in och förbereder sig så sakteliga på att vända direkt. Merkurius går dock inte direkt för än den 4/2. Men de Merkuriska krafterna är starka i det här skeendet!

Extra härligt och mysigt för den som är sugen på lite flirt och romantik är förstås att Venus vänder direkt på lördag! Hurra! Hon är superstark nu när hon vänder. Ta för dig Tvillingarna när möjligheterna ges.

⭐️  KRÄFTAN

Käraste Kräfta! Som du läser detta hoppas jag att vi kan utgå ifrån att du överlevde den massiva, kaxiga fullmånen förra tisdagen som inföll i ditt tecken ihop med Pluto. Det som inte dödar oss – stärker sägs det ju. Du kanske trodde att du skulle få ledigt ifrån väldigt produktiva energi som Stenbocken ger, när Solen gick in i Vattumannen i torsdags. Så kommer det inte att bli Kräftan. Det är snarar så att vi har en ur askan i elden situation på gång.

Denna måndag kommer heta Mars att segla in i Stenbocken och ge massor av kraft till dig. Mars är ju i sitt allra bästa uttryck där och du kan räkna med att det blir full rulle i ditt liv här framöver.

Du kommer också få vara med om att retrograda Merkurius backar tillbaka in i Stenbocken nu på onsdag för att på lördag dundra in i Pluto. Oh! Där återväcks minnet av fullmånen igen. Vi får faktisk hålla ögonen på den där 27° i Stenbocken för här kommer det att hända massor framöver.

Bäst nu är utan tvekan att Venus retrograda period är till ända nu på lördag! Hurra! Ser ni vad jag ser? Guden och gudinnan är samtidigt inne i samma tecken, stenbocken, och ditt kärleksfulla 7:e hus Kräftan! Det här bådar gott för den som vill fördjupa sina intima relationer.

⭐️ LEJONET

Tänka sig Lejonet att det ÄNTLIGEN börjar röra på sig även för dig. Som du ser utgår jag ifrån att livet kan ha varit lite väl segt för dig under en tid. Nu har vi dock en tid här framför oss när luftens element, Uranus energi och Vattumannen tar över helt. Den som längtar efter förändring välkomnar förstås detta skeende.

Förra torsdagen gick Solen in i Vattumannens tecken och aktiverade ditt 7:e hus – relationshuset vilket förstås lyser upp alla dina emotionellt baserade relationer. Här kan känslorna, dina sociala kontakter och kanske till och med kärleken börja få fritt utrymme.

Vi har tre stora nyheter den här veckan som påverkar alla! Mars får en ny position i ditt arbetsamma 6:e hus och Stenbockens tecken. Oh, här blir han helt hejdlös. Det kallas exalterad och här kan han åstadkomma mirakel med din karriär. Jobba inte ihjäl dig Leo. Retrograda Merkurius backar under onsdagen tillbaka in i Stenbocken och återvänder till ditt 6:e hus. Som om inte det vore nog vänder även retrograda Venus direkt nu på lördag – i Stenbocken förstås och ditt 6:e hus även detta. Wow! Det här är dock en god nyhet som innebär du kan få ordning på kärleken.

⭐️ JUNGFRUN

Solen gick under förra torsdagen in i ditt flitiga 6.e hus och här har du goda förutsättningar att få full rulle på ditt arbetsliv och karriär. Det finns massor av kreativitet och gott krut i dessa stjärnor en mängd planeter nu aktiverar ditt skapande 5:e hus och här kära Jungfru kan dina magisk krafter finna utlopp och du kan skapa underverk.

Redan på måndag ser vi hur heta Mars dundrar in i Stenbocken, ett jordtecken och självklart är det en topposition för dig. Här är Mars exalterad och kommer under de kommande sex veckorna att ge allt. Under onsdagen backar din styrande planet, Merkurius som för närvarande är retrograd tillbaka in i Stenbocken där han under lördagen brakar in i Pluto! Wow! Det här är det avslutande mötet mellan de två. Sist de sågs var dagen före nyårsafton. Det här innebär att saker som sades och avhandlades då åter kan komma upp som samtalsämne. Om det var bra saker är det förstås välkommet men det kan också vara så att gamla begravda tankar och känslor tränger upp till ytan – igen. Ibland kan gamla oförrätter och svartsjuka stå på menyn. Fy.. Här kommer Merkurius att tappa farten och bromsa in. Det är en förberedelse inför den officiella vändpunkten den 4/2 när Merkurius åter vänder rätt. Underbart nu är att Venus under lördagen vänder direkt igen! Härligt! Dags att ge sig hän och leva!

⭐️ VÅGEN

Är du sugen på lite positiva förändringar och kanske till och med ta in lite nya kärleksfulla influenser i ditt liv så är den här veckan löftesrik och kanske precis vad du har väntat på.  Redan förra torsdagen gick Solen in i Vattumannen och ditt hjärtevarma och romantiska femte hus där Saturnus och retrograda Merkurius väntar. Här finns generositet, kreativitet, skapande och en väldig massa glädje.

Under måndagen dundrar kaxiga Mars in i Stenbockens tecken där han är exalterad, högpresterande och riktig mäktig. Wow.. här kan han göra skillnad och det ger en fin back up till dig om du vill genomföra dina idéer. Under onsdagen får vi se retrograda Merkurius backa tillbaka in i Stenbockens sfär igen. Intressant! På lördag brakar han in i Pluto och därmed är vi tillbaka i de diskussioner och tankar vi befann oss vid runt nyår. Hepp? Bra eller dåligt? Det kan innebära att gamla gräl blir som nya! Pust! Härifrån kommer Merkurius att bromsa in och förbereda sig på att vända direkt den 4/2.

Den allra bästa nyheten, som får dig på fötter, gör dig lycklig, glad och i ditt vackraste uttryck det är förstås det faktum att din styrande planet vänder direkt nu på lördag. Hurra! Det är så härlig tid som börjar här. Lägg märke till att Venus och Mars nu är i samma tecken. Underbart! De kommer att jaga efter varandra i flera månader nu och göra detta till en underbar vår fylld av glädje och kärlek.

⭐️  SKORPIONEN

Förra torsdagen gick Solen in i ditt 4:e hus där den kommer att lysa upp ditt hem, din familj och ditt innersta känsloliv. Solen bildar kvadratur till Uranus i slutet på den här veckan och det är en nydanande, blixtrande framtid du går emot. Att Uranus vänt direkt har en stor betydelse för händelsernas utveckling – i synnerhet för dig Skorpionen eftersom Uranus är mitt emot allt som är du! Här kommer nya tankar och spännande influenser till dig. Samtidigt som detta sker har ju den norra och södra noden börjat sin vandring igenom ditt tecken. Det kommer att ske förändringar i ditt liv framöver som du kommer att uppleva mycket positivt. Ödet knackar på din dörr och de karmiska vingslagen kan höras av den som är extra uppmärksam.

Det finns sådant du måste lämna bakom dig och annat nytt som du välkomnar med öppna armar som blir en del av din nya verklighet.

Båda dina styrande planeter aktiveras den här veckan vilket gör att det blir lite liv i luckan runt dig. Mars dundrar in i Stenbocken där han är högpresterande på måndag. Retrograda Merkurius backar under onsdagen tillbaka in i Stenbocken och där brakar han på lördag in i Pluto. Hm.. bäst för honom (Merkurius) att han har rent mjöl i påsen. Det är istunder som denna som hemligheter kan avslöjas och saker komma till ytan. Merkurius bromsar in här och förbereder sig på att vända direkt nästa vecka.

Bäst nu är förstås den underbara nyheten att Venus vänder direkt på lördag! Tjoho! Äntligen kan kärleken, vänskapen och romantiken komma igång. Det här kan vara en bra tid för den som vill träffa en ny person för din magnetism och karisma är på topp.

⭐️ SKYTTEN

Ja, det har ju varit full rulle i ditt horoskop en väldigt lång tid – men i och med att Mars flyttar ut på måndag kommer förhoppningsvis larmet att tystna runt dig och det skapas lugn, ordning och struktur.

När jag ser på ditt horoskop och undrar i mitt stilla sinne om du har varit involverad i något bråk, osämja eller helt enkelt bara fått lyssna på en massa dravel? Det som får mig att tänka så är förstås Mars vistelse i tecknet, samtidigt som både Merkurius och Venus är retrograda och människor sinnen/tänkande och känsloliv/hjärtan kanske inte har kunnat uttrycka sig på ett bra sätt.

Förra torsdagen trädde Solen in i Vattumannens tecken och ditt sällskapliga, kommunikativa 3:e hus lyses upp. Ja, det tycks finnas mycket att säga framöver men att Merkurius vår kära budbärare är retrograd nu i Vattumannen och backar i stadig takt ut därifrån.

På onsdag anländer han till Stenbockens tecken och här kommer samtalsämnen och tankar som var aktuella runt nyår upp igen – på ont och på gott. Han brakar in i Pluto på lördag och där kanske otrevliga sanningar uppdagas. Det ska bli spännande att se vad det är!

Venus vänder direkt igen nu efter sin 40 dagar långa retrograda period. Underbart! Det här är startskottet till en underbar period som är flirtig, härlig och sensuell energi kan tända flamman inom dig och öppnat dörren för att välkomna en ny kärlek, en ny vänskap eller bara glada och positivare tankar. Det kan också vara så att du fått impulser att starta ett nytt kreativt projekt.

⭐️ STENBOCKEN

Ja, kära Stenbock! Om du trodde att det skulle bli lugn och ro igenom att Solen backade ur ditt tecken i torsdags kan jag meddela att det var helt fel. Det är nämligen nu den intressantaste delen av historien börjar. Det är så häftigt, det som nu skall komma att jag hoppas att du är utvilad och har huvudet på skaft! Allt kul kommer att hända och här kommer chanserna att dugga runt dig Stenis! Det gäller att hålla sig framme och vara lite väl förberedd när de färdigstekta sparvarna flyger förbi.

Nu på måndag dundrar heta Mars i Stenbocken. Det är så välkommet och häftigt! Mars anses vara exalterad i Stenbocken och det är här hans krafter kan användas på det mest produktiva och effektiva sättet. Saker som skapas, bestäms och görs under dessa stjärnor leder till varaktigt positiv påverkan. Detta kan ske både på ett privat och ett mondialt plan. Med det menar jag att det både kan påverka de stora skeendena i världen likväl som ditt personliga liv.

Retrograda Merkurius tycks vara på hugget och backar in i Stenbocken på onsdag.

Under lördagen möter han upp med Pluto igen. Sist de sågs var dan före nyårsafton och det är möjligt att saker som var aktuella vid den tiden åter kommer på tapeten.

Bäst nu Stenbocken – det är utan tvekan att Venus vänder direkt på 11° i Stenbocken! Hurra! Det är början på en underbar tid när de båda – Venus och Mars kommer att ge oss människor mycket glädje och kärlek.

⭐️ VATTUMANNEN

Det var förra torsdagen som Solen gick in i ditt tecken kära Vattenbärare och därmed skingrades de eventuella dystra skyar som hängt i luften allt sedan nyår. Pust! Det innebär en rejäl energivändning har ägt rum och allt som sker på himlavalvet är till din favör. Solen vitaliserar och ger en positiv knuff framåt och den kommer under veckan att bilda kvadratur till din styrare Uranus. Wow! Härifrån kan du se att vissa aspekter av din existens förändras. Det sker inte på något dramatiskt sätt, men pö om pö kan du känna att du öppnar ditt sinne för nya tankar och idéer. Självklart är detta en positiv och nödvändig utveckling om du vill fortsätta att vara den där tänkande varelsen, ständigt i framkant om du är född att vara. Tiden är innovativt och utvecklande för oss alla. Astrologiskt är det flera pusselbitar som ska falla på plats innan det där redan så omtalade fantastiska flödet vi alla väntar på ska kunna rulla igång.

Det som sker här och nu är att Mars dundrar in i Stenbockens tecken där han är så synnerligen välfungerande och bra. På onsdag backar retrogtada Merkurius ut ur ditt tecken och tillbaka in i Stenbocken! Va? Ja, han hade lite ofullbordade affärer med Pluto tydligen. De båda möts på lördag vilket kan vara något av en ögonöppnare för många. Dolda sanningar kan komma ut exempelvis.

Därefter bromsar Merkurius in och förbereder sig på att vända direkt nästa vecka. Bäst nu är Venus som vänder direkt på lördag. Hurra! Vi går emot en lyckligare tid.

Det som verkligen kommer att kicka igång dig och ditt liv är nymånen i Vattumannen som infaller den 1:a februari. Nästa vecka alltså.

⭐️ FISKARNA

Lyllos dig Fiskarna, som kan simma vidare med magnifika Jupiter och andliga Neptunus i ditt första hus och njuta på där och utvecklas utan att egentligen behöva bli alltför bekymrad av vad som pågår runtomkring. Du har en fantastisk utveckling på gång som pågår hela den här våren. Fokusera på den och njut!

Solen är nu sedan förra torsdagen i ditt andliga 12:e hus. Det är en mysig tillvaro för dig den kommande månaden när ”ditt hus” det drömska, andliga och känslomässiga får ta plats. Du kan se den positionen som en förberedelse mest inför vad som komma skall om tre veckor när Solen går in i ditt tecken och din tid på året börjar.

Men vad du däremot inte kan blunda för det är den massiva pådraget i Stenbocken och ditt 11:e hus där folks åsikter och tankar verkar svämma över alla breddar. Det gäller att hålla en låg profil om du inte vill bli inblandad ordfejder ute på sociala media. Pust! Det går ju att stänga av om man inte vill delta.

På måndag dundrar Mars in i Stenbocken och ditt 11:e hus. Det är en rätt kaxig och ytterst användbar position som får igång nätbusiness och allt möjligt kul. Hit kommer även Merkurius att backa in under onsdagen. Det bästa av allt – är utan tvekan att Venus 40 dagar långa retrograda period är över. Hurra! Hon vänder nu direkt i Stenbocken på lördag. Att de båda kärleksplaneterna Mars och Venus är i samma tecken är helt underbart! De kommer att vara sida vid sida i månader nu! Underbart! Love is in the air!

13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00