ANNONS

Horoskop – Vecka 41

/
saturn-and-pluto-retrograde (1)

Väduren

Det är en mäktig vecka som väntar dig Väduren men till skillnad emot de senaste veckorna  finns det lite kärlek, försoning och glädje att hämta i dessa stjärnor. Visst, jag ska inte sticka under stolen med att högpresterande Mars fortfarande – för femte veckan håller stafettpinnen och utmanar dig rejält Väduren. Det är ni vädurar som är födda i tecknets sista tio dagar som kommer att känna av honom mest nu framöver. Positivt med honom är ju att han kickar igång livet och ser till att det händer grejer. Han är ju så tävlingsinriktad att det blir svårt att få det lugn som din själ såväl behöver. Jobb och jobb! Nytt nu är att Solen tagit ledningen och Mars sackar efter lite allt eftersom. Phu vad skönt! Det gör att du kan andas ut lite.

Merkurius är kommer ifrån den 15 -21 oktober vara mitt emot Kiron vilket är väldigt speciellt Det är lite som att universum räcker ut ett vitt flagg. Fred! Här finns ett erbjudande till healing, förlåtelser och kärlek. Sumpa inte den chansen. Tipset är att faktiskt vrida och vända på vad det var som hände och se om du i detta ljus kan se en möjlighet till försoning?

⭐️ Oxen

Ingen rast, ingen ro Oxen. Du ytterligare en högpresterande flitig vecka framför dig när du stretar på med ditt dagliga värv. Ja, det är ju förstås Solen och Mars som driver upp tempot och ser till att saker går undan.  Vi har i och för sig även retrograda Merkurius som nu backar in och ställer sig mitt emot Kiron. Det här är utan tvekan veckans viktigaste transit. Merkurius han vill ju prata som alltid – medan Kiron öppnar upp för förlåtelse, helande och kärlek mellan människor. Det här kan föra dig tillbaka vad som hände i mitten av september när den här transiten senast ägde rum, men det kan likaväl vara så att ditt sår är av betydligt äldre datum. Just dessa ögonblick av ynnest, när universum leder oss tillbaka i tiden, är att se som möjlighet att helas.

Venus befinner sig i ditt 8:e hus och även den positionen hjälper till att sprida lycka över ditt kärleksliv och viskar underbara löften om attraktion, skönhet och kärlek. Härligt Oxen med lite njutbara vibbar som får dig att känna dig väl till mods och kanske uppskattad, speciell och sedd.

⭐️ Tvillingarna

Veckan börjar fint med att Månen och underbara Venus rör sig igenom Skytten tecken – vilket förstås gör att det blir liv i luckan i alla rörliga tecken – du själv inkluderad vaknar till liv. I det stora hela handlar denna vecka mycket om kreativitet och arbetet och du kommer at kunna få mycket bra saker att hända som gör dig stolt och glad.

Din styrande planet Merkurius backar nu igenom Vågens tecken och det är sista veckan som han är retrograd.

Den 15-21 oktober kommer han att stå mitt emot Kiron vilket är att se som en fantastiskt chans för alla att läka sina sår. Detta kan betyda att tala ur hjärtat, att våga visa sina känslor, även sina svagheter och sår.

Härligt nu är förstås fredagens aspekter när Solen och Jupiter möts. Det här är en väldigt fin transit som välsignar, skänker lycka och glädje, möjligheter och lösningar till de flesta situationer. Om du funderar på att göra en förändring är det dock säkrast att vänta till nästa vecka. Merkurius och Jupiters banor vänder åt rätt håll då och därifrån kan saker gå som smort.

⭐️ Kräftan

Solen och Mars färdas fortfarande sida vid sida igenom Vågens tecken. Allt detta är ju förstås i kvadratur till allt som är du Kräftan.  Detta får dig och även alla de kardinala tecknen att pressa sig över sina egna gränser. Bra nu är i alla fall att det uppstår en liten glipa där mellan Sol och Mars som kommer att öka dag för dag. Det där drar sakta men säkert ner hetsen från extremnivå till mer normalt högpresterande. Så, inte helt oväntat så ligger åter en arbetsam och flitig vecka som väntar och din vana trogen kommer du att streta vidare i livet och dra ditt strå till stacken du, plikttrogna varelse är förstås troget där och tar ansvar.

Intressant nu är att Solen under fredagen möter Jupiter i trigon och sedan på söndag är det en kraftfull kvadratur till Pluto. Dessa aspekter kommer snart Mars och sedan även Merkurius att upprepa så det är så att säga samma tryck i gång hela månaden. Det finaste som sker nu är att Merkurius blir stående på den 10° i Vågen där han kommer att under hela 6 dagar vara mitt emot Kiron. Detta kan liknas vid en gratis healing session.

Vill du hjälpa till i processerna så tar du dig en titt på de svåra situationen du har varit igenom på senaste. Kanske finns det något du kunde göra annorlunda? Här erbjuds möjlighet till förlåtelse, helande och kärleksfulla insikter.

Lejonet

Du tillhör dem som kommer att stortrivas med utvecklingen nu eftersom riktigt intressanta saker är i görningen och du kommer väl till din rätt. Saturnus bana har vänt nu vilket skapar helt andra förutsättningar. Här kommer planeten åter att färdas tillbaka samma fotspår som han redan vandrat. Det blir lite som ett återtåg. Under de kommande veckorna  får du möjlighet att kunna slutföra surdegar, kanske är det gamla projekt eller kanske har du något annat långvarigt problem som du äntligen kan sätta punkt för. Det ligger till så kära Leo, att vi egentligen bara väntar på att Merkurius och Jupiters banor ska vända direkt – vilket sker nästa måndag. Sedan är mänskligheten redo att dundra in i framtiden.

Härligt och kreativt nu är förstås Venus vistelse i ditt 5:e hus Leo. Mysigt! Här får du tillfälle att uttrycka dig och dina känslor. Romantik och kärlek hör ju hemma i detta hus så detta är verkligen goda nyheter.  Relationer är ju som alltid det viktigaste för dig och här ser det ut att finnas förutsättningar för att skapa en långvarig sådan.

⭐️ Jungfrun

Solen och Mars kommer även denna vecka att färdas nära varandra igenom ditt 2:a hus vilket håller kvar fokus vid arbete, pengar, personliga värderingar och tankar på vad som verkligen är värdefullt i livet. Har du ställt dig fråga vad det är som du vill behålla och vad som du kanske lika gärna skulle kunna klara dig bättre utan?

Att Merkurius är retrograd kan för mången Jungfru få dig att känna att du är bakbunden och hindrad i din framfart. Bra där! Det är faktiskt att ta dig tid till en tillbakablick som den här transiten tjänar till.

Ifrån den 15 – 21 kommer Merkurius att vara mitt emot helaren Kiron. Här erbjuder universum dig en chans att helas, förlåta och kanske få nya insikter som hjälper dig framåt.  Kiron är ju både lärare, läkare och själasörjare. Det skulle vara underbart om du kan använda den här energin till att kunna stänga dörren om det gamla och rikta siktet mot framtiden. Under de senaste dagarna har både Pluto och Saturnus banor vänt till direkt riktning. Nu väntar vi bara på Jupiter och Merkurius som vänder rätt nästa måndag.

⭐️ Vågen

Vi befinner oss i en oerhört kraftfull tid när Pluto och Saturnus precis vänt direkt. De är i princip stillastående i skyn nu och har genom detta en väldigt stor inverkan på allt.

Solen fortsätter sin färd igenom ditt fredsälskande tecken och precis som vi sett under de gånga veckorna fortsätter Mars att vara ytterst nära – men nu med den skillnaden att Solen tagit sig förbi honom, ligger före och kommer snart att dra från honom. Phu! Det är en lättnad faktiskt och kommer att minska stressnivåerna som kan ha blivit otillåtet höga hos mången Vågenfödd. Det är så långt ifrån ditt balanserade väsen som det går att komma.

Nåväl, du är fortsatt huvudpersonen i alla skeenden och en härlig tid med stark utvecklig runt dig väntas.  Härligt nu är att fredagens underbara transit mellan Solen och Jupiter vilket ger oss en glad, lycklig och förlösande känsla av sällhet. På söndag är det lite tvärs om för då bildar Solen aspekt till Pluto och då är det kanske en djupdykning i svåra saker som kommer att vara nödvändigt.

⭐️ Skorpionen

Det finns mycket att glädja sig åt i dessa stjärnor. Du Skorpionen är berömd för din unika förmåga att ta dig igenom precis vilka svårigheter som helst och som fågel Fenix komma ut på andra sidan förnyad, transformerad och ännu starkare. Jag tror att alla kan skriva under på att det varit en tuff höst.

Nu är det dock många bra saker som händer i ditt liv nu Skorpionen. Det viktigaste var förstås att Plutos bana vände direkt under onsdagen och Saturnus vände rätt igår. Härifrån rullar vi framåt igen, med fokus på framtiden och du kan fortsätta din strävan att bygga den den kärleksfulla, framtiden utav stål, i kärlek och trygghet som din själ längtar efter. Vi ser med spänning på hur Solen möter först Jupiter på fredagen och sedan i kvadratur med Pluto under söndagen. Det betyder mer i klartext att du får ett underbart veckoslut men att söndagen kommer att ställa saker på sin spets.

Nu väntar vi bara på att Merkurius och Jupiter ska vända direkt, vilket sker nästa måndag. Sedan är människorna redo att dundra på in mot framtiden.

⭐️ Skytten

Det har varit så vacker energi runt dig under veckoslutet och den här sälla, glittriga energin hänger med dig in den här veckan också och du kommer garanterat att få jätteroligt.

Veckan inleds med både Månen och Venus i ditt tecken vilket förstås är mer än maxat! Detta här placerar dig i händelsernas epicentrum och du kommer att vara mer populär än någonsin. Passa på nu att njuta av uppmärksamheten, glädjen och alla de sociala fördelar detta kan ge dig. Det är fullt pådrag i ditt utåtriktade 11:e hus där Solen, Mars och Merkurius samlats. Det finns inte en långtråkig minut här eftersom universum ser till att det är fullt kosmiskt pådrag i varje stund och det kommer att finnas mycket eldig, pådrivande och dramatisk energi i omlopp hela veckan faktiskt.

Solen kommer att bilda en vacker trigon till din styrande planet Jupiter. Wow.. det där sockrar verkligen situationen och helgen har förutsättning att bli helt underbar.

Men en sak du inte bör missa är det vackra som äger rum mellan retrograda Merkurius och Kiron nu.

Det här är tiden att räcka ut en försonande hand om du har smolk i din bägare, en relation eller vänskap som strandat. Kirons förmåga att läka sår och oförrätter är fantastisk.

⭐️ Stenbocken

Solen och heta Mars har kamperat i ditt karriärshus i flera veckor redan vilket förstås höjer din redan å höga ambition och tempo. Det kan vara så att oktober är så utmanande och jobbig att du kanske medvetet behöver ta dig i kragen och nu har jag din hälsa i åtanke. Ja, Mars närvaro ökar stress, produktionstakt och ger dig mer av alla de där egenskaperna du redan besitter dvs att vara zodiakens flitigaste. Det är nästan utomjordiskt höga förväntningar du har på dig själv. Nu kära Stenbock vill universum inte bara att du ska jobba, du ska arbeta smartare.  Det kan vara svårt att bryta vanor, slita sig från datorn och jobbet. Ibland kan det faktiskt vara helt okay att bara göra ett bra jobb och vara nöjd med det. Retrograda Merkurius möter upp med helaren Kiron under hela sex dagar 15-21 oktober. Underbart! Du behöver faktiskt sätta dig själv, din kropp och dina personliga behov i första rummet.

Att både Pluto och Saturnus banor vände rätt här nyligen är toppnyheter. Solen bildar en vacker trigon till Jupiter framemot fredag som utlovar en underbar helg.

⭐️ Vattumannen

För dig kära Vattenbärare är det mycket som gammalt som släpper, problem som rätar ut sig och arbete som du får ur händerna under de kommande veckorna. Att Pluto och Saturnus banor vände direkt nyligen har stor betydles för dig och gör allt så mycket enklare. Nu väntar vi på att Merkurius och Jupiter ska flöja efter (nästa måndag) och därefter är världen redo för framtiden.

På tal om Merkurius – under den här sista retrograda vecken kommer han att vara mitt emot Kiron i hela sex dagar.

Det här kan vara en tid för att försonas, helas, kasta nytt ljus över låsta relationer och situationer. Var den där generösa personen som sträcker ut handen först!

Det är en superspännande vecka vi har framför oss och universum snålar verkligen inte på något nu när Mars och Solen gör gemensam sak igenom ditt äventyrliga och kunskapstörstande 9:e hus + ditt sociala 11:e är. Sammantaget kan man säga att det är gynnsamt att vidga sina cirklar, studera, möta nya människor eller gå med i organisationer eller kurser vidgar dina horisonter. Nyfikenhet, resor, studier och andra sätt att höja medvetandet.

⭐️ Fiskarna

Solen och Mars rör sig upp och igenom Vågens tecken och ditt passionerade 8:e hus. Här berörs din innersta psykologiska utveckling så det är naturligtvis intimt och viktigt för dig på ett väldig djupt plan. Lyssna mer på din egen inre röst och lite mindre till andras behov och önskemål. Energin pushar dig mot nya höjder och många av er kan uppleva att livsglädje och alla typer av lust infinner sig. Härligt nu är förstås att Venus glädje och sötma får ditt liv att leka. Du kära Fiskarna tycks faktiskt lyckas med konststycket att hålla dig undan stressen och stå lite mer på sidan och iaktta vad som äger rum.

Det är en oerhört komplex och föränderlig stjärnhimmel nu som påverkar oss alla. Universum jobbar för högtryck och vi känner alla av dessa enorma krafter hela oktober ut. Nyss vände Pluto och Saturnus banor direkt vilket på sikt kommer att underlätta – men här och nu är de två ”farligare” eller kanske starkare i sitt uttryck än annars. Vi inväntar även att Merkurius och Jupiter ska vända direkt nästa måndag, sedan är världen redo för framtiden.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00