ANNONS

På Himlavalvet – Vecka 41

/
1920x1080

Venus och Månen kan ses med blotta ögat denna helg. Helt underbar syn.

🌟💫 Käraste Astrologivänner💫🌟

Ja, kära vänner här stundar nu ytterligare en stor astrologisk veckan med massor som händer uppe på himlavalvet.

Den vakna läsaren kanske lagt på minnet att Pluto och Saturnus banor nyss vänt direkt, att de nu är oerhört laddade och potenta nu där de står i skyn, i princip stillastående.

Vi har retrograda Merkurius som nu backar tillbaka till den 10° i Vågen och där blir han stående stationär i flera dagar från den 15:e – 21:a oktober att befinna sig i opposition till Kiron. Det här har vi redan varit med om i mitten av september när Merkurius passerade över sist. Vad var det som hände där i ditt liv? Här kan du få en andra chans att ställa saker till rätta, se på händelser ut ett annat perspektiv. Att Kiron är här öppnar vägen till helande, förlåtelse och visdom. Merkurius handlar ju förstås om att tala – så kanske är den här veckan tiden när du nå den där personen det gick snett med och tala. Det är inte så dumt att visa sina sanna känslor – även den sårbara sidan.

Det är intressant att följa Solens aspekter nu som det skapas en underbar trigon mellan Jupiter och Solen på freda. Detta anses vara en av de finaste aspekterna som finns. Solen kommer under söndagen att möta Pluto i kvadratur och det är förstås inte lika kul alls. Men detta mönster dvs trigon Jupiter och kvadratur Pluto kommer även Mars och Merkurius att upprepa inom kort. Detta är något viktigt att hålla ögonen på.

☀️ SOLEN 18° – 24° VÅGEN

Solen rör sig igenom diplomatiska, mjuka Vågens tecken där balans, harmoni och fredliga lösningar eftersträvas. Förhoppningsvis känner alla av den här mysenergin. Mars, krigets gud färdas väldigt nära Solen men till skillnad ifrån förra veckan har Solen tagit sig förbi Mars och dag för dag ökas glipan mellan de två.  15/10 bildar Solen en underbar trigon till Jupiter. Det här kan ge lycka, välsignelser och hopp. Men – alldeles i slutet av veckan finner vi att Solen bildar en kavadratur till Pluto. Oh, det är kraftfullt förstås.

🌕 MÅNENS FÄRD

Nyss var vi igenom en hejdundrande nymåne i Vågen. Nu har månen redan hastat in i Skyttens tecken och befinner sig på måndagmorgon på den 22°.  Underbart är kort sägs det, redan på kvällen 19:15 skiftar månen in i Stenbockens tecken. Här drar det ihop sig såklart eftersom månen nu bildar aspekter till alla planeter i Vågen. Onsdag den 13/10 kl 05:27 bildar månen sitt första kvarter på 20° i Stenbocken så hela den här dagen är superladdad – eftersom det också blir en konjunktion med Pluto senare under dagen. Kl 23 glider månen in i Vattumannens tecken för en två dagars vistelse där. På lördag morgon kl 04:22 träder månen in i Fiskarna och så avslutas veckan.

♎️ RETROGRADA MERKURIUS 14°- 10° I VÅGEN

Måndagen den 27/9 vände Merkurius retrograd och befann sig hela veckan nästan i kvadratur till Pluto.

När han sedan vänder direkt kommer detta förstås att upprepas igen så det här är början inte bara på retrograden utan även en djup konversation mellan intellektet-Merkurius i Vågen och avgrunden-Pluto.

Merkurius som i princip är stillastående nu kommer från den 15:e – 21:a oktober att befinna sig i opposition till Kiron.

Merkurius kommer att vara retrograd till den 18/10 kl 17:17 vänder den direkt men det dröjer ända till den 3 november till dess Merkurius är ute ur skuggan och processen med Pluto avslutas.

♐️  VENUS 4° – 11° i SKYTTEN

Venus rör sig nu igenom skorpionens allra sista grader. Hon skiftar över till Skyttens tecken på torsdagen den 7 oktober, ca kl 14.00 och härifrån kan det kännas lite lättare att vara människa igen.

I eldiga Skytten blir Venus lite mer actionorienterad och söker äventyret.  Livet får inte vara för långsamt eller långtråkigt. När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. Peace, Love and Understanding är Skyttens motto.

Det är ständigt intellektuella stimuli, stor rörlighet, många människor och kontakter hon behöver.

Istället för att vara fokuserad på att uppnå ett visst mål, eller en viss person som hon nyss fick nog av i Skorpionens tecken blir nu energin flexibel, nyfiken, rörlig och öppen. Sanningen, en högre mening och en bättre värld är prioritet för Skytten. Yttre och inre resor är själens längtan, annorlunda kulturer, att lära sig saker likaså.

♍ MARS 12° – 16° 53 VÅGEN

Mars färdas även denna vecka sida vid sida med Solen. Skillnaden nu är att den häftiga konjunktionen mellan Solen och Mars är över. Solen färdas nu strax före Mars och den lilla glipan ökar dag för dag. Mars kommer att vara synlig med blotta ögat i slutet av november.

Mars befinner sig nu i Vågens tecken där han anses vara försvagad.

Det beror på att han ses som starkast i eldiga Väduren, där han kan kriga sig fram. I venusstyrda Vågen är det precis tvärt om. Där måste Mars tänka till lite, använda sin charm, sin eventuella finess och sin sofistikerade stil för att nå sina mål. Ja, det ligger inte i Mars natur alls – så det kanske inte går så lätt.

Här i Vågen är Mars inte så primitiv och spontan utan väger saker på sin guldvåg, funderar hit och dit och försöker ta alla sidor i beaktande innan han agerar. Det är så viktigt för honom hur andra ska tänka. Att göra rätt, vara omtyckt och få en social acceptans är vad Mars står för här. Att bli passiv aggressivitet kan vara skuggsidan av denna energi.

♒️ RETROGRADA JUPITER  22°25  i VATTUMANNEN

Jupiter är i princip stillastående i Vattumannen nu och på grund av detta är han oerhört stark i sin energi.  Det är först 18 oktober när han vänder direkt igen. Sedan dröjer det fram tills årsskiftet innan han går in i Fiskarna, där han här klassisk styrande planet och älskar att vara.

Här i Vattumannen tecknet för vänskap och humanitet utökar Jupiter vår medvetenhet och förståelse för samhället och världen och hjälper oss att få insikt  för hur andra tänker.  Frihet, jämlikhet och broderskap! Här hjälper Jupiter oss att vara klarsynta, opartiska, vetenskapliga och kanske också våga visa våra egna jag och det vi står för. Acceptans är en stor grej och vi kanske blir lite mer inkluderande och rättvisa. Vi söker vetenskap, utveckling och framsteg.

Härliga Jupiter representerar tur, expansion, medvetande höjning och han vill bredda vår kunskap, öka vår förståelse för världen och människorna i den.  Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet och överflöd.

♒️ SATURNUS  06° 53 i VATTUMANNEN

Saturnus bana direkt igen på söndag 10:e och vad vi har är en oerhört kraftfull Saturnus som fortfarande kommer att vara i princip stillastående trots att han är direkt.

Det är inte lika kul som det låter det här. I den stund planeter är stilla samlar de på sig massor av energi och är faktiskt både närmare jorden än annars och samtidigt också mer kännbara/verksamma. Saturnus är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss.

♉️ RETROGRADA URANUS  13° 46 i OXEN

Uranus kommer att vara aktiverad i nymånen och ta en roll där. Det kan såklart vara lite farliga, galna uttryck som kommer här.

På natten till den 20/8 vände Uranus retrograd! Som alltid är en planet som är stillastående mycket mer potent och kraftfull än annars. Saturnus och Uranus kvadraturen är årets stora tema. Nu har planeterna  glidit isär en aning – men vibben kvarstår förstås under hela resten av året. Det är först i december det sista mötet äger rum. De gamla strukturernas kamp emot framtiden och utvecklingen.  Uranus är känd som ”väckarklockan”, eftersom dess aspekter och transiter ger plötsliga förändringar och chocker. Det styrs av Vattumannen, innovatören. Här handlar det om nytänkande, innovationer, utveckling, uppfinningar. Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis.

Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️  RETROGRADA NEPTUNUS  21° 05 i FISKARNA

Jupiter befann sig nyligen i Fiskarnas tecken, men har nu backat tillbaka in i Vattumannen och kommer inte tillbaka för än vid årsskiftet. Jupiters närvaro i Fiskarna stärker Neptunus och får dess energi att komma ner på jorden, till oss människor. Jupiter kan fungera som en bro emellan.Dessa båda planeter har väldigt liknande energi.

Det blir mer empati, mer känslor och en mjukare stämning på jorden.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten. Neptunus vänder retrograd på söndag.

♑️  PLUTO 24° 19  i STENBOCKEN

Pluto vänder direkt den 6/10! Pass på här! Det borde vara fantastiska nyheter men planeten är extra ”farlig” när den är stillastående. Trots att han har vänt får Pluto inte upp farten förrän i november och även då är han långsam.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras.

Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills 2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️   RETROGRADA KIRON 10° 20 i VÄDUREN

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON vänder retrograd 15/7 kl 18:50 och backar fram till 20/12, 2021. Kiron må vara liten, asteroid eller dvärgplanet. Icke desto mindre är det han som överbryggar våra svårigheter.  Han hjälper oss att ta oss förbi Saturnus restriktioner och begränsningar – han är bron/bryggan som hjälper oss att integrera och förstå revolutionära, nydanade Uranus, att inse att han inte bara är chock utan hjälpa oss att utvecklas och ta till oss det nya tänkandet. Detta gäller även Neptunus och Pluto. Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 03° – 02°  TVILLING & SKYTT ♐️

Intressant att notera den här veckan är att Norra Noden nu är på den 3° där den anses vara exalterad.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen.

Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00