ANNONS

Om Mars vistelse i Vågen

/
marte2

Vad kan vi förvänta oss av tiden med Mars i Vågen?

Mars hetta och spontana vilja att ta slå sig fram hindras nu. Här måste han anpassas till luftelementen – använda hjärnan istället för  våld, charm istället för muskler och en välsmord tunga istället för svärdet. Vår krigare tvingas bli socialt anpassad och charmig. Mars hatar det.

Vanligt med Mars i Vågen är att samhället bubblar av undertryckt vrede, att passiv aggressivitet bubblar upp i relationer och på arbetsplatser. Människor säger elaka saker, förtalar och går bakom ryggen. Alltså så långt från den direkta, raka konfrontationen som Mars gillar.

En helt ny Marscykel börjar

2020 & 2021 har varit århundradets mest intressanta tid att följa planeten Mars rörelser. 27/6, 2020 gick Mars in i sitt hemmatecken Väduren och där startade den mer än sex månader långa vistelsen i tecknet och den retrograda perioden. Historiskt!

💥 Nu 15/9 är Mars på  0° i Vågen mittemot sitt eget tecken där den retrograda perioden ägde rum.

Mars är i det närmaste till osynlig på stjärnhimlen. Han kan skymtas på den västra horisonten på kvällshimlen. Han är alltså så nära Solen, helt och hållet ”Under Solens Strålar” = combust att han inte syns.

Själva mötet med Solen kallas cazimi. Det är i den stund som Mars sägs komma till Solens hjärta och får tanka på lite välgörande Solenergi. Därefter dröjer det en tid tills dess han återföds, stiger upp på den östra horisonten som en ”morgonmars”.

💥 Det är vid  cazimi som en ny 2 års cykel börjar för Mars del.

De dagar som Mars är osynlig på himlen anses vara extra luriga. Hans göranden, aggressioner är omärkliga. Händelser, kanske allvarliga ting, kan ske helt obemärkt! Detta skulle kunna vara det perfekta tillfället att begå en stadskupp på exempelvis.

Om Mars och dramatiska händelser 2021

Det ska bli intressant att se vad som äger rum nu. Man säger att energin är oerhört kraftfull precis i den stund Mars lämnar ett tecken och träder in i nästa. Detta fick vi se prov på vid stormningen av Kapitolium den 6/1 2021 när Mars befann sig i den 29° i Väduren, eller 6 veckor senare – den 3/3  när Mars befann sig i på 29° i Oxen och knivdådet i Vetlanda ägde rum. Vid skiftet på 29° Tvillingarna hade vi ett litet bombdåd i Skogås. Nå, dessa dåd har blivit vardagsmat nu så vi kanske har blivit blasé, de händer med eller utan Mars kan man tänka.

Mars skiftade tecken och gick in i Jungfrun den 29/7. Våldet i Sverige och världen under juli och augusti kan absolut sammankopplas till det skiftet + större skeendet; Uranus inbromsning! Uranus befann sig stationär – i princip stilla på 14 grader, och alstrade energi, i mer än en månad i  Oxen under juli/aug innan den slutligen vände retrograd den 20/8. ¨Detta sammanföll förstås med den dramatiska utvecklingen i Afghanistan och förstås med de många skjutningarna i Sverige.

När en planet byter tecken eller vänder riktning är båda mycket starka indikationer på att det kommer hända grejer.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00