ANNONS

Mars i Lejonet

/
Marte-en-Leo-2

Det är nästan två år sedan Mars var här senast, men på fredag eftermiddag strax före kl 16, den 11/6 glider vår eldiga krigare in i Lejonet – en position han verkligen trivs med eftersom han kan vara sig själv helt och fullt.  Mars är kaxig, självsäker och grandios i Lejonet.

Mars är så motiverande och actioninriktad här och energin lyfter oss människor, får oss att fatta beslut och agera. I hjärtetecknet Lejonet kan det börja röra på sig också på kärlekens områden för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Nu blir kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande.

Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av.

Om Mars

Eldiga, röda planeten Mars representerar i astrologin rå styrka, energi, handling och lust, passion.

Mars är det primitiva i människan och styr våra drifter och impulser, reptilhjärnan, där överlevnadsinstinkt, sexlusten, hungern, vreden, aggression mm sitter.

Det är Mars som får oss agera och är kroppens energireserv.  När vi agerar är det Mars som sköter så väl impulsen att göra något som energiförsörjningen till det. Han ger en riktad vilja, en rättfram, och äventyrlig energi.  Mars är impulsiv, otålig, aggressiv och kraftfull. Marsmänniskor har ett oerhört driv och tänker inte efter före, de agerar bara och ALLT händer.

Rå manlig energi och vilja är vad Mars handlar om. De är orädda, kaxiga och ibland också våldsamma.  Mars värdesätter mod, ära och moral och kan slåss för sanningen. Tankar, intrig, lögner och komplikation är inte Mars område.

I det personliga horoskopet..

Mars position i stjärntecknet vår vilja, vår energi och hur den uttrycker sig, vår sexuella natur dvs vad och vem vi tänder på, hur vi uttrycker vår vrede och vår instinktiva reaktion till det som händer runt ikring oss.

Venus styr den fysiska attraktionen och det romantiska men det är Mars som förknippas med sexlusten och tillfredsställandet av den driften. Mars är krigets gud och han styr Vädurens tecken men klassiskt styr Mars också Skorpionen och första och åttonde huset.

❤️ Lite senare fram i sommar 13/7 kommer vi att få uppleva härliga Venus/Mars konjunktionen! Underbart!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00