ANNONS

Horoskop – vecka 23

/
getty_467019654_2000133320009280405_283806

Väduren

Nu går det verkligen undan i ditt liv Väduren som två jättestarka processer är i gång samtidigt. Trots alla retrograder kommer saker och ting att lossna för dig. Det är verkligen krut i dessa stjärnor. På torsdag äger möts Solen och Månen i en nymåne/solförmörkelse vilket förstås är oerhört kraftfullt, motiverande och igångsättande. Enligt solteckenastrologin aktiverar eklipsen ditt glada, sällskapliga 3:e hus så detta är det perfekta tillfället att planlägga, spåna fram idéer och hitta nya lösningar. Kanske har du nya fräscha idéer som du vill implementera i ditt liv? Som alltid har du siktet inriktat på framtiden, många järn i elden och mängder av möten och människor runt dig dessutom.

Spänningen stiger, som Uranus och Saturnus dag för dag närmar sig den andra kvadraturen av totalt tre som äger rum 2021 – den 13/14 är mötet exakt. Denna process utgör årets tema och syns i allt som sker.  Det gamla strukturerna (Saturnus) kämpar för att hålla fast emedan nya underliggande krafter, strömningar söker uttryck och förändring (Uranus).

Din styrande planet Mars som nyss träffat kraftfulla Pluto byter miljö på fredag och gå in i Lejonet. Härligt! Även detta är bra för din självkänsla och motivation.

⭐️ Oxen

Skulle du kunna tänka dig en ekonomisk/arbetsmässig kursändring i ditt liv? Horoskopet antyder att detta skulle kunna ligga inom möjligheternas ramar för dig som vi har två oerhört kraftfulla processer i gång samtidigt.

Ekonomin kommer starkt i fokus som torsdagens solförmörkelse aktiverar ditt 2:a hus som just handlar om dina personliga tillgångar och pengar! Detta om något kan ge dig inspiration till att börja se dig om efter nytt jobb och investeringsmöjligheter. Det kan vara att du får förslag, eller kommer till insikt om hur du bör hantera din ekonomi. Det skulle passa bra att besöka banken för rådgivning? Solförmörkelser ger starka händelser och är en oerhört kraftfullt, motiverande och igångsättande energi. Håll ögonen öppna, ansök och håll dig framme. Detta är möjligheternas marknad.

Uranus som befinner sig i ditt tecken sedan några år tillbaka kommer nu i fokus tydligt eftersom Uranus närmar sig en kvadratur med Saturnus. Det är den andra kvadraturen av totalt tre som äger rum 2021 – den 13/14 är mötet exakt. Denna process utgör årets tema och syns i allt som sker.  Det gamla strukturerna (Saturnus) kämpar för att hålla fast emedan nya underliggande krafter, strömningar söker uttryck och förändring (Uranus).

 Tvillingarna 

Solen har nu hunnit halvvägs igenom ditt stjärntecken och ditt första hus och allt tycks vara på topp i ditt liv. Bäst av allt är förstås nymånen/solförmörkelsen som aktiverar ditt första hus. Underbart! Detta är det mest kraftfulla tillfället på 18 år! Din stora chans till förnyelse, ny start och positiva vibbar. Det är fullt pådrag i ditt horoskop Tvillingarna! Man kan utan överdrift påstå att det är hos dig allt händer. Välkomna förändringar och var hälsosamt nyfiken till allt det nya som sker. Vad menar jag med hälsosamt? Jo, vi har tre planeter i Tvillingarna + norra noden. Dessa är i kvadratur till förvirrande och Neptunus.

Hm, det kan vara så att allt som sägs inte är sant, eller att alla runt dig kanske inte har rent mjöl i påsen. Du får vara lite vaksam på vad som är sant eller falskt.  Vet nu att detta inte bara gäller en dag. Kraften i en solförmörkelse håller i sig i sex månader – minst. Men det som startar här kommer att följa med dig och påverka sakernas gång ända fram till vintern när månen blir full i Tvillingarna. Din ledsagare Merkurius befinner sig fortfarande i retrograd tillstånd och kommer så att vara fram till den 23/6.

 Kräftan

För dig månstyrda varelse är ju förstås Månens förehavanden extra viktiga. Det finns en känsla av att vara ”ur askan i elden” hela veckan faktiskt. Pushiga Mars, som nu är i slutet av Kräftan, har under helgen befunnit sig mitt emot transformerande Pluto. För många innebar detta en rejäl utmaning. Sakta går de isär men du kan känna av efterdyningarna av det mötet även i början av denna vecka.

Denna torsdag infaller en nymåne/solförmörkelse i Tvillingarnas tecken som aktiverar ditt 12:e hus som handlar om våra andliga och själsliga behov. Nu går du in i en tid när dina drömmars väv växer sig stark, när dina önskningar kan manifesteras, förverkligas och bli av, när den andliga närvaron och inte minst din intuition blir mer påtaglig. Du behöver inte vänta på midsommaren för att önska in. Gör det redan nu, när du har eklipsens krafter med dig.

På fredag kommer Mars att lämna dig ifred och glida in till Lejonet. Skönt! Det kommer att bli mycket lättare för dig att njuta av Venus underbara, sensuella närvaro i ditt tecken nu – för hon är hos dig och gör ditt liv underbart. Flirta, lek och ha så kul som det går.

 Lejonet 

Det är en hejdundrade nymåne och solförmörkelse på torsdag som kommer att infalla i ditt utåtriktade 11:e hus vilket förstås aktiverar ditt kontaktnät och plötsligen är du den som alla vill passa på att bjuda, ringa eller kontakta.

Det här är ett optimalt tillfälle att publicera saker, komma med tillkännagivande eller på annat sätt visa framfötterna.

På fredag kommer Mars att flytta in till dig Leo. Det är en igångsättande, motiverande energi som gör dig gott. Du får din energi tillbaka och det blir tydligare för dig vem du är och vad du vill i livet.

Du kära Lejon tillhör dem som verkligen kommer att känna av de enorma krafter som är i rörelse detta vidunderliga, omskakande och livsförändrande år. Det har varit ett starkt fokus på prestationer, personlig utveckling och karriär under 2021 hitintills. Visst? Detta är dock inte allt. Spänningen stiger, som Uranus och Saturnus dag för dag närmar sig den andra kvadraturen av totalt tre som äger rum 2021 – den 13/14 är mötet exakt. Denna process utgör årets tema och syns i allt som sker.  Det gamla strukturerna (Saturnus) kämpar för att hålla fast emedan nya underliggande krafter, strömningar söker uttryck och förändring (Uranus).

 Jungfrun 

Torsdagen bjuder på en oerhört kraftfull nymåne/solförmörkelse som aktiverar ditt 10:e hus. Det området i horoskopet handlar ju om ditt yttre liv – hur du tar dig fram i världen, ditt anseende och ditt yrkesliv.En solförmörkelse är en katalysator, en igångsättande kraft av sällan skådad styrka och nu aktiverar den såväl din ambition som vilja till att lyckas ta nya steg i livet. Extra härligt i detta är att Jupiters krafter är med dig och sänder sina positiva vibbar och välsignelser över till dig. Om du känner att det är dags för en förändring är det ytterst gynnsamt att ansöka nu när alla goda krafter är på din sida. Den vaksamma läsaren kanske undrar hur ni ska tänka runt Merkuriusretrograden som fortfarande är aktiv. Oroa er inte för den. Eklipsen är mycket starkare och ger dig en rejäl knuff framåt och uppåt.

Om du sköter dina kort rätt kanske du blir kallad till intervju för ditt drömjobb eller får nys om andra positiva förändringar. Eklipsen ger dig en start, men det är inte bara den här veckan som påverkas utan du kan komma att se det fulla resultatet av denna cykel vid fullmånen i november. Du kan ta jättestora positiva kliv framåt och vem vet? Kanske öppnar sig ett helt nytt kapitel i ditt liv nu. En sak dock.. var lite uppmärksam på vad folk säger. Eftersom Neptunus bildar kvadratur till eklipsen kan lögnen finnas med som en ingrediens i det som sägs.

⭐️ Vågen 

Åh, äntligen kan vi välkomna positiva förändringsvindar att blåsa i ditt liv och du kan känna att världen öppnas för dig. En glittrig försommarvecka väntar när allt du gör kommer att falla på plats. Yrkesmässigt är allting stabilt och bra och du gör bra ifrån dig. Vi har två superstarka processer igång samtidigt som kommer att samverka. Som en bakgrundsmusik pågår processen mellan Uranus kvadratur Saturnus hela året. Den här veckan kommer de att mötas i kvadratur, exakta mötet är den 13/14 juni. Detta är oerhört viktigt eftersom det årets tema och syns i allt som sker.  Det gamla strukturerna (Saturnus) kämpar för att hålla fast emedan nya underliggande krafter, strömningar söker uttryck och förändring (Uranus). Det skulle inte förvåna om även du kära Vågen känner för att ta lite vidare svängar än vanligt i år.. Vad som får mig att tänka detta är förstås att nymånen/solförmörkelsen kommer att aktivera ditt vetgiriga och nyfikna 9:e hus. Din inre globetrotter kanske vaknar till liv nu och man kan ana att lusten att resa iväg tänds. Kanske är det fjärran länder och stränder hägrar. Venus befinner sig i Kräftans tecken nu och därifrån sänder hon sig sina magiska kärleksstrålar. Njut nu Vågen när livet visar sin vackra sida för dig.

⭐️ Skorpionen 

Den fantastiska nymånen/solförmörkelsen på tordag kommer att aktivera i ditt 8:e hus, Skorpionens eget, och därför kommer fokus på frågor som handlar om ekonomi, delade resurser, om våra djupaste känslor – kärlek, passion och sanning. Ja, det har betydelse att allt blir rätt så var inte konflikträdd och vifta undan frågor om rätt eller fel nu för att undvika dålig stämning. Ingenting försvinner ju av sig självt om det inte reds ut. En solförmörkelse är ju en oerhört kraftfull nymåne, en katalysator till större händelser som kommer att påverka dig under det kommande halvåret.

Dina båda styrande planeter möttes i opposition i helgen och man kan tänka att de boostade varandra och utbytte motivation, transformativa krafter och vilja. På fredag träder Mars in i Lejonet vilket faktiskt är en fantastisk placering som får dig att må bra.

Du kära Skorpion, tillhör de tecken som kommer att förändras mest under detta enormt utvecklande år. Det är förstås den pågående processen mellan Uranus och Saturnus som är den stora bakomliggande kraften. Den här veckan kommer vi se att dessa båda giganter dag för dag närmar sig en exakt kvadratur, 13-14 juni är den exakt. Detta är årets tema och syns i allt som sker.  Det gamla strukturerna (Saturnus) kämpar för att hålla fast emedan nya underliggande krafter, strömningar söker uttryck och förändring (Uranus). Så, här får vi se om du rycks med och vågar ta ny kliv yrkesmässigt och privat. Det här är en underbar tid för transformation.

⭐️ Skytten

Tjoho Skytten! Hoppas att du njuter av förändringsvindarna som blåser igenom ditt horoskop. Alla ni som är födda i rörliga tecken påverkas oerhört – men kanske är du en av dem som har den största förändringen att vänta. Torsdagens nymåne/solförmörkelse är väldigt intressant som vi har tre planeter, Sol, Måne och retrograda Merkurius tillsammans + norra noden placerade i Tvillingarna.

Det här rör sig om en mental energi som tankar, ord och all kommunikation. När dessa aktiveras dras du med helt och hållet och du kan förvänta dig att fantastiska ting kan äga rum.  Planeterna i Tvillingarna kommer nu att bilda en kvadratur med illusionernas mästare Neptunus som förmedlar om känslor, vibbar och outtalade löften och i värsta fall lögner. Eklipsen aktiverar ditt 7:e hus och därmed kommer ju detta med kärlek och förstås alla dina nära relationer upp på tapeten (öppna fiender också i klassisk astrologi). Det gäller att utröna nu vad som är sant och vad som är falskt. Spetsa öronen och lyssna in.. Alla kanske inte är dem de utger sig för att vara. Att eklipsen landar i relationshuset aktualiserar frågan om du vill vara singel eller en del i ett par Skytten? Det är många som vill ha dig så det kan vara svårt att välja i dagar som dessa. Attraktionen är på topp och du drar till dig nya bekantskaper, kompisar, bra kontakter och kanske om du har tur även eventuella partners.

⭐️  Stenbocken 

Under helgen ställde sig Mars i en utmanande opposition till Pluto vilket fortfarande kan kännas av. För många var detta en tuff passage som kanske ledde till att hårda ord blev sagda, beslut fattade eller likande. Mars rör sig nu bortåt och anländer till Lejonet på fredag och där berör den dig inte alls. Pust, vad skönt! Den som istället förgyller din tillvaro och dina relationer är vackra Venus, kärlekens gudinna. Hon kommer frikostigt att dela med sig av sin charm och karisma till dig och du kära Stenbock kan få uppleva en underbar vecka i kärlekens anda.På torsdag väntar vi en nymåne/solförmörkelse som aktiverar i ditt arbetsamma sjätte hus som förstås handlar om dagliga vanor och arbete. Yrkesmässigt kan universum ha massor med intressant att erbjuda.

Många bra tankar och idéer kan komma ur detta. Nymånen är pigg, glad och social och anses ge mental skärpa, snabba och korrekta avvägningar och hjälper dig att finnade rätta orden. Ofta förenas det här skeendet också skicklighet och framgång.Sol, Måne, Merkurius möts ditt arbetshus + norra noden, detta sker i kvadratur till illusoriska Neptunus som gör att det som var solklart kanske inte är så tydligt längre. Läs även det finstilta och lägg märke till att Merkurius fortfarande är retrograd.

⭐️  Vattumannen 

På torsdag 10/6 infaller en solförmörkelse/nymåne i ditt 5:e hus vilket är en ovanlig tilldragelse som sker var 17-18 år endast och att få den skjutsen som den här aktiveringen innebär har naturligtvis en oerhört stor betydelse. Den hjälper dig i din kreativitet och utveckling. Den hjälper dig vidare i dina nära relationer och nu kanske är du nu redo att möta kärleken på en helt ny nivå. Underbart Vattenbärare. Kanske är en helt ny kärleksrelation på ingång, en ny passion eller är det kreativa idéer, skapande eller kanske rent utav en företagsidé som landar hos dig denna period. Många av er har svårt att se sin egen utveckling – men naturligtvis sker den inom dig precis som hos alla oss andra. Du har tagit ett steg framåt känslomässigt och det är en djupare sorts möte du söker hos din partner nu.

Den här veckan kommer Saturnus och Uranus – dina bägge styrande planeter att komma i direkt kvadratur till varandra. Transiten är exakt den 13/14 juni. Det här är en större process som påverkar hela mänskligheten eftersom den rör det kollektiva. Men dina styrare hjälper dig o din utveckling och uppfinningsrikedom. Ja, att du står iför en ny start – det är uppenbart. Heta Mars kliver in i Lejonet på fredag och där får du tillgång till energi och motivation.

⭐️  Fiskarna 

Kära Fiskarna, jag har redan börjat få klagomål på Jupiter här på bloggen. Vissa av er tycker inte att han Jupiter har kommit med tillräckligt stora gåvor ännu. Observera – att denna första vända kommer Jupiter endast att gå 2° in i tecknet och det är endast ni som är födda under de första 10 dagarna av tecknet som får full utdelning av Jupiter nu. Ni andra, jobba på med positiva affirmationer och gör så gott ni kan från ert håll. Juni är dock en fantastisk månad för alla Fiskar och det är underbar utveckling på gång. På torsdag väntar vi en nymåne/solförmörkelse i Tvillingarnas tecken som kommer att aktivera ditt 4:e hus. Som ni vet är en solförmörkelse en ovanlig händelse och att den infaller just i detta hus kommer inte att ske igen på 18 år. Hela tre planeter + norra noden befinner sig nu i Tvillingarna. Nymånen infaller i ditt 4:e hus som rör det innersta i dig, ditt hem och din familj – och samtidigt aktiveras allt som har med din karriär att göra också så det är massor som sker, beslut som ska fattas och saker som sker. Nu i denna glada, pigga och utåtriktade energi kommer massor av idéer till dig. Detta sker i kvadratur till din styrande planet Neptunus. Som du kanske har märkt är det nästan inte någon som inte har mycket planeter i Fiskarna som förstår sig på vare sig Neptunus eller din härliga vibb Fiskarna. Många kan uppleva kvadraturen som förvirrande och eventuellt att den förvärrar situationen med den retrograda Merkurius. Var vaksam och lyssna in. Det kan finnas lögner och förvirrande moment med här.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00