ANNONS

Horoskop – Vecka 20

/
Gemini vintage

Astrologiska förutsägelser för 17/5 – 23/5 – 2021

⭐️ Väduren

Det är bra tryck i den kommande veckan. Ingen rast och ro att vänta för det är en effektiv och handlingskraftig tid. På måndag inleds veckan med Pluto trigon Sol vilket är kraftfullt och kaxigt men det kommer att hjälpa dig att fokusera och få din vilja igenom. Din styrande planet Mars har nu hunnit till mitten av tecknet och med den positionen når hans energi varenda Vädur och självklart bidrar det till att du får saker ur händerna.

Vi har också ett annat stort tema som leder blicken till i Tvillingarnas tecken och ditt tredje hus. Wow! Full fart och högt i tak. I tider som dessa kan kommunikationen och flödet mellan människor vara härligt, yvigt och medryckande. Men det finns också en tendens att det kan flöda över och bli för impulsiv och spontan. Att hålla tand för tunga, kanske dämpa sig en aning och inte säga allt du känner kan vara en bra idé.

 Oxen

Nu är det bara fyra dagar kvar av Solens vandring igenom Oxen för sent på torsdagskväll går vi in i Tvillingarnas tecken och där tar en ganska knepig period vid som kommer att pågå fram till midsommar.

Den viktigaste aspekten för din del denna vecka är Venus som bildar en trigon till Saturnus som nu är precis är i färd med att vända retrograd. Just såhär när en planet vänder intensifieras energin och den är i sitt starkaste uttryck. Det kan också vara så att gamla problem dyker upp igen och du måste finna en lösning eller inse en sanning.

Helt oävet kommer det naturligtvis inte att vara men eklipstider är inte att leka med. Tacka din skapare för din goda intuition och håll dina sinnen vidöppna. Vi står inför en tid när saker och ting inte är som de verkar. Mitt bästa tips till dig är att hålla en ganska låg profil, avvakta och invänta hellre än att lägga korten på bordet om det inte behövs.

 Tvillingarna

Det är en innehållsrik och eventuellt också prövande tid som väntar Tvillingarna. Månen är nu tilltagande och växer sig allt större fram till den kulminerar i en fullmåneförmörkelse den 26/5. Det innebär full fart och friktion. Norra Noden, den ödesmättade punkten befinner sig i ditt tecken sedan snart ett år. Men som vi nu är oss i eklipstider så uppförstoras nodens betydelse. För mången Tvilling kan välkomna förändringar inträda nu. Tipset är ändå att du bör hålla en låg profil och hellre låta förändringarna söka dig än tvärt om. I dessa dagar är det för riskfyllt vara den som skapar karma, tar initiativ eller sätter saker i rörelse.

Sen torsdagskväll går Solen in i ditt tecken där redan Venus Merkurius väntar. Under andra omständigheter borde detta vara början på en period av förnyad energi, optimism och klarhet men det är för mycket motsägelsefulla energier som säger åt dig att vara lite försiktig. Solen kvadratur Jupiter kan skapa stora drömmar. Men strax därpå bildar Merkurius kvadratur till Neptunus vilket i värsta fall får dig att tvivla.

 Kräftan

Det är bara fyra dagar kvar av Solens färd igenom ditt 11:e hus och jag anar att du varit ständigt sysselsatt. Våren gör stora framsteg och kära Kräfta – det gör verkligen du också – snart. Kaxiga, motiverande och igångsättaren Mars befinner sig den här veckan mitt i Kräftans tecken. Vissa räds honom eftersom han har lite dåligt rykte. Ja han står ju för krig, eld och även för trubbel. Sett ur en annan synvinkel levererar vad han lovat, som ser till att saker förändras och verkligen händer. Hans närvaro kan ge dig så goda möjligheter att påverka din karriär och yrkessituation.

På torsdagskväll träder Solen in i ditt 12:e hus och där redan Venus och Merkurius väntar. Om du vill följa din biorytmiska kurva utgör tiden härifrån och fram till midsommar din naturliga vilofas när det passar perfekt att gå ner i arbetstid, ambitionsnivå och krav på sig själv. Astrologiskt är det en ytterst komplicerad månad som väntar så du för klokt i att följa dessa råd.

⭐️ Lejonet

Solen är i trigon till Pluto under måndagen vilket ger dig en kraftfull start på veckan Leo! Du har bara fyra dagar på dig att använda det positiva flödet som Solen ger dig när den befinner sig i Oxens tecken där det handlar om att ta för sig av det jordiska, njuta och glädjas åt livet självt, av kroppen, kärlek faktiskt också pengar. Ta för dig nu! Visa vem du är och säg vad du vill ha och vad du behöver i lön exempelvis.

Den stränga fadern Saturnus kommer under veckan att vara stillastående på himlen och i dessa lägen blir han oerhört mäktig och jobbig. Han är mitt emot ditt tecken och dessutom i trigon till Venus. Hm, det här berör definitivt kärleken och känslorna men det är också en tid av tänkande och reflektion eftersom de båda befinner sig i lufttecken. Här processar du dina relationer och kommer till insikt.

⭐️ Jungfrun

Det har hänt grejer på himlavalvet på sistone som totalt förändrat den astrologiska kartan. Naturligtvis är Jupiters nya position i Fiskarna en stor del i detta nya – men långt ifrån allt. Under maj, juni och juli kommer lyckans planet, Jupiter att lysa upp din väg och öppna nya möjligheter.

Vi har en så aktiv men faktiskt också svår och prövande stjärnhimmel som gör livet komplext och nästan allt knas kan härledas till Tvillingarnas tecken där Noden, Merkurius, Venus och från och med torsdagskväll också Solen kommer att befinna sig. Här skapas idel knepiga aspekter som Merkurius kvadratur Neptunus, Saturnus trigon Venus och annat som faktiskt innebär prövningar. Ja, det är eklipssäsong, vi närmar oss en Merkuriusretrograd och i eklipstider så uppförstoras nodens betydelse. Rådet är därför att hålla en lägre profil än annars och hellre låta förändringarna söka dig än tvärt om. Jag hoppas att jag inte skrämmer slag på dig nu. Det kommer att gå bra Jungfrun men det är först vid midsommar du kan pusta ut.

⭐️ Vågen

Det är en förändringarnas vecka när flera planeter redan har skiftar tecken eller är på väg att göra det och ett helt nytt astrologiskt klimat bildas nu. Handen på hjärtat Vågen, tiden fram till midsommar är utmanande. På torsdagskvällen byter Solen stjärntecken och glider in i Tvillingarnas tecken och ditt äventyrliga 9:e hus som får påverkar dig positivt och får dig att öppna dig för nya intryck, intressera dig för nya saker. Medvetandehöjande och intressant!

Saturnus kommer att vara stillastående på stjärnhimlen denna vecka eftersom han är på väg att vända retrograd. Han blir väldigt kraftfull och dominant nu. Vad värre är kommer Venus att bilda en trigon till Saturnus nu vilket kan vara en riktig verklighetskontroll och tankeställare. Våga tänka stort och kanske fokusera på långsiktiga mål snarare än att befinna sig nuet och vardagen.

⭐️ Skorpionen

Ja, med dig Skorpio behöver jag kanske inte skräda orden heller. Vi går alla in i en speciell tid som har sina absoluta utmaningar. Men för den som inte är rädd för att leva livet som det är i alla dess skeenden finns det absolut godbitar att hämta även i dessa stjärnor.

Din styrare Pluto aspekteras under måndag/tisdag av Solen vilket ger dig kraften tillbaka, hjälper dig att fokusera mot dina mål och ingenting känns omöjligt plötsligen. En bidragande orsak till detta även Jupiter i sin nya position i Fiskarna.

Mitt i veckan kommer Venus att bilda aspekt till Saturnus vilket gör att du får se verkligheten i dina relationer utan förskönande omskrivningar. Intressant nu är att Saturnus är stillastående inför sin retrograda period som börjar på söndag. Det fina med detta är att du kan gå tillbaka och syna personer, relationer och annat i sömmarna. Som vi nu är inne i eklipssäsong är detta inte de bästa tiden för att fatta beslut eller agera.

⭐️Skytten
Härligt nu är att din styrande planet Jupiter har flyttat in i Fiskarna där han är klassisk styrare och passar så himla bra. Han kan även stödja Neptunus nu. Härligt! Drömmarna kan växa sig stora igen och du kan komma tillbaka till ditt vanliga glada jag som tycker att ingenting är omöjligt.Venus och Merkurius har redan befunnit sig i ditt relationshus ett tag. Hit anländer även Solen under sen torsdagskväll och under normala omständigheter hade detta varit det mest lyckosamma man kan tänka sig i kärlek, vänskap, möten med andra.  Solen kommer även att ge dig kraften tillbaka så i det stora är det en bra tid. Men, reservationerna ligger i eklipsäsongen, en snart kommande merkurius retrograd period och förstås noderna som blir extra betydelsefulla nu när vi har en tilltagande måne och är på väg mot en månförmörkelse den 26/5. Det finns dramatik med i bilden. Förhoppningsvis är det inte du som står för den, men det kan vara märkbart ändå.

⭐️ Stenbocken

Veckan börjar med att Pluto gör en rejäl maktdemonstration i sin trigon till Solen månd/tisd.  Det är jordens element när det är som bäst. Om du vill ha något gjort är det faktiskt bäst att se till att det blir förverkligat helst nu i början av veckan. När Solen sen torsdagskväll flyttat in i Tvillingarna och sällat sig till det övriga gänget är chanserna till framgång så mycket mindre. Det kommer att vara hela tre underbara planeter + norra noden ditt vanligen så stabila arbetshus, som främjar dina rutiner och dagliga vanor. Om detta hade varit en normalvecka hade du kunnat glädjas åt den här energin. Nu är det snarare så att du fram till fullmånen den 26/5 befinner dig i en intrikat härva som det gäller att ta sig igenom.

Saturnus som nu är stillastående och oerhört mäktig bildar nu en aspekt till Venus – en riktig ”reality check” som plockar ner henne från alla eventuella rosa moln och illusioner.

⭐️ Vattumannen

Det gäller att smida medan järnet är varmt sägs det. Du har goda möjligheter att påverka din situation nu i synnerhet i början av veckan när Pluto bildar en kraftfull aspekt till Solen som hjälper dig att fokusera och lyckas med vad du företar dig.Nu får du dra dig till minnes lite vad som hänt sedan den 21/12 när Saturnus och Jupiter trädde in i ditt tecken. Jupiter lämnade din sfär i fredags för ett tre månader långt gästspel i Fiskarna. Även Saturnus har förändringar att komma med. Han bromsar nu in och är stationär (som den stillastående tiden före retrograden kallas). Den här veckan är han i sin absoluta kraft. Venus kommer nu i veckan att bilda en aspekt till Saturnus vilket kanske inte är det som Venus drömmer om precis.

Det här står för mindre glitter och glamour. Vad du får ut av detta är snarare mental klarhet och tydlighet. Du kommer att kunna använda dig av den här energin på ett klokt sätt.

Är detta en tid att genomföra stora förändringar? Om de redan är planerat och bestämt – ja. Men fatta inga nya beslut eller ta på dig mer ansvar före midsommar helst.

⭐️ Fiskarna

Du har verkligen fått finbesök Fiskarna. Underbara, expansiva Jupiter kommer att gästspela i ditt tecken under maj, juni och nästan hela juli. Jupiter är ju Fiskarnas klassiska styrare och hans närvaro kommer att hjälpa dig på många sätt. På torsdag går Solen in i Tvillingarna och vips har vi tre  positiva planeter + ödesnoden som samlats i ditt 4:e hus som är ditt hem, ditt hus och symboliskt också det innersta i ditt varande. Normalt hade detta varit den gladaste tiden. OK, den är glad nu också men, här finns ett och annat man måste hålla ögonen på. Vi står inför en eklipssäsong som har tendens att skapa dramatiska händelser, vi närmar oss en Merkurius retrograd också så fram till fullmånen den 25/5 kommer vi alla att uppleva en viss oförutsägbarhet och instabilitet. Saturnus är oerhört stark nu när han precis är på väg att vända retrograd. På onsdag talar han i aspekt till Venus. Du och ditt romantiska väsen kommer att vakna upp och se verkligheten som den är.

15

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00