ANNONS

Horoskop – Vecka 5

/

1 februari firas den keltiska högtiden Imbolc eller (Kyndelsmässodagen). Nu är vi exakt mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämning. Högtiden handlar om att glädjas åt att vi överlevt vintern, åt att naturen nu sakta förbereder sig för våren, att vi genom ljuset återfår våra krafter igen. Det är en eld, ljus och fertilitetshögtid där vi helgar Gudinnan och Moder Jord.

🔆VÄDUREN

Den här veckan är universum övertydligt. Det är två områden av ditt liv som drar blickarna till sig nu – din ekonomi, 2:a huset och ditt utåtriktade 11:e hus som handlar om grupper, publikationer, bloggar och nätbaserade aktiviteter. Det finns massor av kreativitet, tur, glädje och fart i dessa stjärnor.

Nu under måndagen träder Venus in i Vattumannen och kommer där att sprida sitt magiska glitter just i det 11:e huset. Hm, i mina öron låter det här som att du bör fokusera på din ekonomi men att glädjen kommer till dig via dina kontakter med andra människor.Men kära Vädur, det kan precis också vara så att det är nu du kan tjäna feta pengar på youtubekanaler, bloggar och andra plattformar.

Venus möts nu upp med den ena planeten efter den andra så processen pågår i tre veckor. Först ut på banan är verklighetsnära Saturnus, sedan följer expansiva Jupiter, livgivande glada Solen och förstås Merkurius som nu backar (retrograd).  Med så mycket härliga krafter i dina sociala motorer kan du räkna med att du drar till dig intressanta personer och möjligheter.

🔆 OXEN

Mars närvaro i ditt Oxen har placerat dig i hetluften och man kan ana att det inte bara har varit friktionsfritt runt dig sedan den 6/1. Det är inte över än, Mars dröjer sig kvar hos dig ända till den 4/3. Det är en mäktig, intensiv och betydelsefull tid för dig nu och ärligt talat har du ett enastående flyt nästan hela året. Under den här veckan kommer Solen att vara i kvadratur till Mars vilket ger hetta och driver fram händelser.

Under måndagen kommer din styrande planet Venus att byta tecken och glida in i Vattumannens sfär och ditt karriärsinriktade 10:e hus. Wow! Det ser ut som din stjärna stiger i höjden och det lär även din ambition och vilja att lyckas. Lämpligare tillfälle att söka jobb, visa upp sig eller ta yrkesmässiga kliv kommer du kanske inte uppleva igen i ditt liv. Ja, Venus är ju inte ensam nu utan understöds av mirakelgöraren Jupiter, verklighetsnärvarande Saturnus, livgivande Solen och så förstås även kommunikationsplaneten Merkurius. Ja, kära Oxe, universum säger att dina drömmar kan förverkligas nu.

🔆 TVILLINGARNA

På det stora hela är det en lättsam, utåtriktad och underhållande period du träder in i när ditt liv kantas av intressanta möten med människor från olika håll. Det kan vara olika håll i bekantskapskretsen eller olika städer ellr länder. Visst, det stämmer att din styrande planet Merkurius nu går retrograd och visst kan det innebära olika små förtret längts vägen.

Bäst är dock att inte göra en stor sak av det hela. Det värsta med retrograden kan vara att det känns som att själva tiden är ruckad och att den spelar spratt med dig. Du kan tro att du har god tid på dig och inser plötsligen att du är försenad och liknande. Det där går att undvika om du har detta i åtanke och tar extra stora marginaler mellan dina olika aktiviteter. Viktigare än Merkuriusretrograden är det superpangläge som nu bildas i ditt vetgiriga och öppna 9:onde hus genom att Venus träder in i Vattumannen där hela fyra planeter väntar på henne.  Detta blir ju i trigon till allt som är du! Härligt! Det ger en lycklig och befriande känsla.

🔆 KRÄFTAN

Du kära Kräfta har en till synes helt normal vecka framför dig när saker och ting går sin gilla gång. Ja, det är vad som är uppenbart för blotta ögat men som du ifrån denna måndag den 1 februari kommer ha hela fem härliga planeter i ditt topphemliga 8:e hus kan man räkna med att det bubblar under ytan. Det åttonde huset handlar om sanning, om intimitet och de allra innerligaste känslorna. Där finner vi vår passion och innersta hemligheter. Att Venus nu träder in Vattumannen och värmer upp ditt åttonde hus kan ha en oerhörd betydelse för känslolivet. Ni som är nöjda med livet som det är kommer att känna att det är en bra tid när humöret stiger och en strimma av hopp tänds i ditt hjärta. Det här är ju ett psykologiskt skifte för efter den 1:a, Imbolc, börjar vi gå mot vår.Den som är sugen på att knyta nya kontakter kan lyckas väldigt bra genom dejtingappar och kontaktsidor eftersom Vattumannen där alla tursamma planeter häckar styr ditt 11:e hus som visar att det troligtvis är på nätet det kommer hända grejer som gör dig glad. Visst, det 11:e huset styr alla sorters grupper så det kan förstås även vara i vilket socialt sammanhang som helst.

🔆 LEJONET

Nu har energin från torsdagens kraftfulla fullmåne i Lejonet hunnit klinga av och det blir lite lugnare runt dig igen. Som du är född i ett av de fasta tecknen så menar jag verkligen inte att energierna och händelserna avstannar, tvärt om. Fullmånen öppnade ditt hjärtachakra och därför är tiden som gjord för att medvetet jobba med att läka det förflutna. Om du tillhör dem som har kärlekssorg är det här ett utmärkt tillfälle att jobba med ditt hjärtchakra, dina relationsmönster. Försök se till att du inte är ensam för mycket.

Vackra Venus sällar sig nu från måndagen till ditt redan så överbefolkade sjunde hus där redan Solen, Jupiter, Saturnus och retrograda Merkurius häckar. De kommande veckorna handlar nästan uteslutande om kärlek, relationer och gemensam glädje. Du kommer osökt i rampljuset och trivs också med uppmärksamheten. Passa på att komma ut och träffa folk, kanske bjuda hem människor till middag osv. Trots covid och andra restriktioner är det en underbar energi runt dig. För den som vågar och vill kan kärlekens låga flamma upp här.

🔆 JUNGFRUN

Allt i ditt horoskop pekar på ditt flitiga arbetshus och det ser ut att finnas precis hur mycket som helst att göra. Saker går dig väl i händer nu och det ser ut som att alla vill att du ska komma och jobba för dem. Innan du tar på dig för mycket kan det vara klokt att fråga dig själv vad du vill ha ut av livet. Ska du fortsätta med att göra andra nöjda eller inser du att du lagom är bäst?Din styrande planet Merkurius är retrograd nu, vilket förstås i vanlig ordning kan ställa till förtret och irritationsmoment.

Mitt tips till dig är att fokusera mer på dig själv och mindre på vad andra människor säger, tycker och tänker. Det minskar riskerna att det ska bli fel mellan dig och andra.

Att även under Venus måndagen sällar sig till ditt arbetsamma 6:e hus gör att du kanske får upp ögonen för dina egna behov också. Ända fram till den 25 februari får du njuta av hennes närvaro. Härligt, med den här Venuspositionen bör ditt personliga välbefinnande och egenvård komma högst upp på listan av viktiga saker att fixa. Det 6:e huset räknas som ditt hus, Jungfrun och här får du medvind i allt som rör hälsa och dagliga vanor. Det här är ett utmärkt tillfälle att komma igång med träning och kost och sikta in dig på sunda hälsomål.

🔆 VÅGEN

Under måndag-tisdag rör sig månen igenom Vågens tecken vilket förstås skapar harmoni. Din styrande planet Venus, myset, glittret och kärlekens gudinna, kommer under måndagen att glida in i ditt femte hus som står för kreativitet, romantik och glädje. Där möter hon en underbar planetkvartett som alla har sin gåva att skänka henne, det är löftesrika Jupiter, strukturerade Saturnus, den livgivande Solen och sist men inte minst Merkurius som nu rör backar tillbaka igenom tecknet (retrograd)! Visst, han ställer till små förtret, får oss att mer än en gång undra vad klockan är, vem som sa vad och varför det hände.

Det är en underbar till för allt som har med skapande att göra. Perfekta tillfället att stråla samman och med goda vänner, kanske laga mat tillsammans och mysa och umgås passar också. Men det femte huset är också det stora varma hjärtats hus så här kan förälskelse och passionerade känslor flamma upp. Det är en intensiv och mäktig tid nu när Mars bildar kvadratur till Solen. Härligt, härligt men farligt, farligt också så utmana inte ödet nu.

🔆 SKORPIONEN

För dig, lyckliga människa som är född i ett av de fasta tecknen, är veckan löftesrik och härlig.  Att nu även Venus anslutit till planetgänget i Vattumannen, i ditt mysiga, hemkära 4:e hus är underbart! Där kan hon sprida glädje och bra vibrationer och här kan även flirt, kärlek och romantiska känslor växa sig stora nu. Här passar det att ägna sina dagar åt hemma mys, homestyling och andra förbättrande och förskönande åtgärder. Det är förstås heller inte fel att passa på att vila upp sig nu.

Mitt emot dig Skorpionen befinner sig Mars och Uranus (kaxiga, tuffa energier) och de bildar en hisnande vinkel till alla planeterna i Vattumannen. Den här tiden är intensiv, kraftfull och heller kanske inte helt harmlös. Det gäller att välja sina strider nu och kanske inte utmana ödet i onödan. Redan nästa vecka är läget mycket lättsammare så skjut gärna upp det som inte är akut och invänta bättre tider. Att bara sitta och mysa, umgås med dem man gillar är heller inte så oävet.

🔆 SKYTTEN

Det är möjligt att du kära Skytten har jobbat lite väl mycket på senaste tiden. Underbart att du har ångan uppe och en stark vilja, men du kanske inte behöver göra allt på en och samma gång? Det kan vara klokt att sprida ut sina gracer över tid och kanske även lite jämnare. Under veckan kommer Solen att vara i kvadratur till Mars vilket i sig vittnar om en mäktig tid men också om att du gör klokt att välja dina strider och kanske hellre avvakta än gasa på.Nu är det tid att återhämta sig ifrån förra veckans fullmåne i Lejonet, komma ner i varv och hitta tillbaka till glädjen. Det är full rulle i ditt flirtiga och roliga tredje hus och här förväntas det sociala livet att få ett välkommet uppsving när Venus under måndagen skiftar tecken till Vattumannen.

Där möter Venus upp med hela fyra planeter som var och en ger sitt bidrag till den här exklusiva kompotten. Härligt.. först ut är mötet med Saturnus som dessvärre är lite torrt, fred/lörd och kan ta ner humöret något. Desto roligare kommer dock nästkommande vecka att vara – för den bjuder på superkrafter.

🔆 STENBOCKEN

Det är en skön vecka som ligger framför dig. Månen är avtagande vilket gör att energin mer kravlös och inte fullt så socialt utåtgående. Det är bra för dig att fokusera på dig själv och dina egna behov nu. Överdådiga Venus skiftar tecken nu på måndag och glider in till Vattumannen som samtidigt också är ditt ekonomiska 2:a hus. Här förvaltas dina personliga tillgångar så som pengar och ägodelar men också dina personliga egenskaper som personlig charm eller sådant du är duktig på. Venus möts av fyra planeter fyra planeter som var och en har sin röst; strukturerade Saturnus är den första. Saturnus/Venus mötet gör att du får upp ögonen för den ekonomiska verkligheten. Venus älskar ju flärd, lyx och allt som är överdådigt så Saturnus är en räddning. Skulle Venus lyssna på Jupiter skulle kontot snart vara tömt. Mötena med positiva Jupiter, livgivande Solen och så förstås Merkurius är vad som väntar nästa vecka som innehåller verkligt bra möjligheter.

🔆 VATTUMANNEN

Det är så maxat att vara du nu Vattumannen! På måndag träder Venus in i ditt tecken och sällar sig till Solen, Jupiter, Saturnus och Merkurius som redan väntar där. Wow, Venus närvaro kommer under de kommande tre veckorna att aktivera dig och din personliga dragningskraft och attraktion stiger i höjden och du kommer troligtvis att må fantastiskt bra. Härligt! Venus kan ju förutom att ge dig den där speciella stjärnglansen också ge tur, samt ha synnerligen god inverkan på din ekonomi. Hm..

Fredag/lördag möter Venus den stränge Saturnus vilket ger en realitycheck, grundar dig i verkligheten och får dig att känna hur djupt dina känslor går, vad som är sanning och vad som inte är det. Nyttig övning Vattenbärare så du inte helt förlorar dig i de fantastiska transiter som väntar nästa vecka som är ännu härligare än den här.

🔆 FISKARNA

Kära Fiskarna, det är nu två veckor kvar tills dess Solen träder in i ditt tecken och du kan komma ut och vädra morgonluft igen. Mänskligheten har en mäktig portal att ta sig igenom under dessa två veckor. Intressant nog, är det som att omvärldens larm och skrammel inte påverkar dig i samma grad som andra människor.  När Venus träder in i Vattumannens tecken under måndagen glider hon även in i ditt 12:e hus där hela fem planeter samlats. Detta är din ”andliga sfär” och din naturliga hemvist, där du mår bra, kan slappna av och tillåta dina innersta känslor att flöda. Här utvecklas din intuition, kärlek och empati. Det kan hjälpa dig i healingprocesser, förlåtelse och kanske även förälskelse och du kommer i kontakt med det stoff som drömmar är vävda av. I klartext Fiskarna, det är inte nu du ska agera, däremot är det nu du ska planera, samla kraft och fokusera på framtiden. Det är så mycket kul som väntar dig framöver.

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00