ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – vecka 3

/

️ Väduren

Nu har vi åter en riktigt spännande och händelserik vecka här som kan erbjuda plötsliga förändringar, genombrott och tur.  Jupiter, lyckans planet befinner sig i vinkel till Uranus vilket anses vara en superbra, vidöppen energi som gör allt möjligt. Samtidig är Mars, din kosmiske krigare och styrande planet på väg in i ett möte Uranus. Oj! Det blir mycket eld och en hel del oförutsägbarhet med i bilden. Astrosajter världen över varnar just för det explosiva, aggressiva och plötsliga i det hela. Har vi anledning att vara rädda? Lite försiktighet skadar aldrig i synnerhet i trafiken och liknande men Väduren. Det här är din energi, ingenting du behöver vara rädd för egentligen. Se hellre potentialen och möjligheterna som erbjuds här. Kavla hellre upp ärmarna och vänd blicken emot framtiden. Du kan få precis som du vill under dessa stjärnor.

⭐️ Oxen

Det är en ytterst spännande, för vissa kanske till och med rafflande vecka som ligger framför dig. Solen skiftar under tisdagskvällen in i Vattumannens tecken och därmed riktas uppmärksamheten emot din karriär och yrkesliv.

Det är gott krut i dessa stjärnor och den som vill få saker gjorda har det förspänt. Här finns viljan, kraften och möjligheterna. Var aktiv med det du vill och önskar ska du se att det händer massor runt dig. Den stora händelsen dock, som hela världen, astrolog eller inte talar om är händelserna runt den 20/1 när det exakta mötet mellan Mars och Uranus äger rum. (Fastna dock inte bara på detta datum för energin är levande och igång hela veckan). Mars blir ju som han nyligen visat väldigt potent, envis i Oxen och detta möter upp med det oförutsägbara, innovativa som Uranus erbjuder. Oh, samtidigt är Jupiter i kvadratur till detta så det finns ett hopp, en potential till glädje och genombrott här också.

⭐️ Tvillingarna

Det är en riktigt härlig vecka som tar form under tisdagskvällen då Solen lämnar jordens element och träder in i Vattumannen som är ett fast lufttecken. Naturligtvis är välkommet att ditt eget element får dominera. Här, med Solen i ditt utåtriktade 9:e hus finner du den intelektuella stimulans som du behöver för att tycka att livet är kul. Utveckling, utbildning och internationella kontakter främjas nu. Här väcks din nyfikenhet och du får ny luft i dina segel och kan slå ut dina sociala vingar nu igen.

Den stora heta händelsen nu under är förstås det kraftfulla skeendet som pågår mellan de fyra planeterna i Vattumannen och Mars & Uranus som befinner sig i Oxen. Det här är ytterst explosivt, flyktigt, föränderligt och framförallt plötsligt! Man vet aldrig var den här typen av energi tar vägen. I ditt fall är det inte troligt att Mars/Uranus möte kommer att påverka dig på ett direkt eller personligt plan eftersom det äger rum i ditt 12:e hus som är lite mer andligt och drömskt.

️ Kräftan

Mången kräfta undrar vart det där utlovade lugnet tog vägen?

Hm, innan det lugnar sig kan det vara så att saker blir värre. Här står vi alltså inför den redan så omtalade och stundom fruktade veckan som innehåller både en Mars/Uranus kvadratur och emot veckoslutet även en verklighets kontroll via Solen/Saturnus mötet. På tisdagskväll ändrar Solen tecken och träder in i Vattumannen, i ditt gemensamma 8:onde hus, där redan Merkurius, Jupiter och Saturnus väntar. När Mars och Uranus (vattumannens styrande planet) möts under onsdagen ökas den energin ytterligare.  Vi går in det dramatiska läge som alla världens astrologer varnar för. Det är ett ytterst lättantändligt och explosivt läge som råder. Rådet är förstås att hålla en låg profil och inte utsätta sig för risker. En positiv del i detta är Jupiter som bildar kvadratur till det hela vilket ger hopp och glädje till bilden.

Jag hoppas att du inte tagit på dig för mycket ansvar igen Kräftan för du behöver tänka på dig själv också. Det 8:e rör just delad ekonomi, delat ansvar och du bör se till att det verkligen är balans så att du inte överpresterar nu.

 Lejonet 

Solen rör sig igenom de sista graderna i Stenbocken och skiftar på tisdagkvällen över till Vattumannen och ditt 7:e hus. Härligt! Ytterligare förstärkning anländer! När Solen nu färdas igenom tecknet aktiveras Saturnus, Jupiter och Merkurius och årets stora teman kickas igång.

Här och nu är det Jupiters kvadratur till Uranus och Mars möte med Uranus som det som dominerar skeendena hela veckan.  Det finns dynamiska, överraskande, plötsliga händelser med i dessa stjärnor. Här kan det faktiskt hända nästan vad som helst!

Detta är en så stor astrologisk händelse så känner vi av detta hela veckan och det är stora ting som sker. Om jag kan ge dig ett råd på vägen så är det att fundera över vad det är du vill förändra, vad det är du kan tänka dig att släppa..

Du bör ha plats att härbärgera och ta hand om det nya som kommer in i ditt liv. Att Mars, Jupiter och Uranus är aspekterade för ju tankarna till förändring, motivation och glädje.  Framgång och utveckling och även kärlek kan finnas med där (7:e huset).

️ Jungfrun 

Din styrare Merkurius har gick i helgen in i skuggzonen dvs den period som föregår den retrograd om två veckor. Redan nu kan man märka att Merkurius funktion börjar tappa kraft. Attans, du som har siktet riktat emot framtiden. Vi kommer att se en tid när stora beslut fattas snabbt och det är nog härifrån vi kan räkna att årets egentliga teman börjar ta form.

Den här veckan erbjuder två megaviktiga transiter; Jupiter kvadratur Mars/Urans samt mötet mellan Solen/Saturnus. Det här kan dra fram en djupare dialog, kanske om din personliga utveckling, om det djupa i dig, kanske gamla sår träder fram och möjlighet till healing ges? En djupare förståelse för vad som hände i det förflutna kommer.

Att Mars, Jupiter och Uranus är starkt aktiverade, dynamiskt och roligt men varning! Dessa stjärnor kommer också med en stor varningstriangel. Lev på men ta det försiktigt.

 Vågen 

Nu befinner vi oss här, med den redan så omtalade och illa beryktade veckan framför oss som bjuder på ett flera kraftfulla konfigurationer som faktiskt gör skeendena oförutsägbara. Det är förstås Jupiter som bildar vinkel till Mars och Uranus som skänker oss en väldig massa eld, vilja och passion medan Uranus adderar det explosiva. Tillsammans är de ganska farliga så med gränslösa Jupiter med i mixen kan man redan i förväg se att olyckor och felbedömningar kan bli ett resultat för den oförsiktige. Naturligtvis där det vi utsätter oss för helt valfritt. Det år ju bra att chilla hemma också och var helt trygg.  Mot veckoslutet möter Solen/Saturnus och där finner vi istället allvar, verklighet och konsekvenser.

Men helt illa är det i alla fall inte för dig personligen Vågen. Din styrande planet Venus stortrivs nu i Stenbocken och med den positionen sänder hon ut sina magiska vibbar. Det är faktiskt så att kärlekslivet kan visa sig vara överraskande bra och det som funkar bäst här och nu.

 Skorpionen

Du befinner dig i händelsernas epicentrum nu. Mitt emot dig kommer kaxiga Mars och opålitliga, explosiva Uranus braka samman. I kvadratur till detta (och till allt som är du) finns gränslösa Jupiter som bara vill göra allt större. Ord som spännande är liksom bara förnamnet på hur detta ska avlöpa. Hur du än förbereder dig, så kommer varken knäskydd eller förkläde att hjälpa. Under dessa stjärnor är det precis det vi inte kunde se komma som sker. Eller inte.. 6/1 stormades Kapitolium. Alla visste att Mars och Uranus var på gång – ändå uteblev varken chocken eller förvåningen. Med andra ord.. man kan inte vara säker.

Men, det finns ingen anledning att var alltför rädd heller. Alla planeter går direkt + Jupiter/Uranus andas tur, fullt ös och utveckling. Veckan kan ge ekonomisk vinning, kommunikation, arbete, kreativitet, nya idéer, utveckling och mycket annat kul. Du har verkligen chans att lyckas med allt detta och mer därtill. Fram emot helgen, när Solen och Saturnus möts kan det vara välförtjänt att dra sig tillbaka och pusta ut.

 Skytten

Bäst nu är att vi inte har en endaste planet som går retrograd längre. Att Jupiter (din styrande planet) och Uranus nu befinner sig ett läge som öppnar universums portar och allt, precis allt kan hända nu i en otrolig fart också. Våga och vinn Skytten. Härligt! Under dessa chanser får gamla uttryck som ”Carpe Diem” verkligen en mening. Fullt ös alltså. Det var de goda nyheterna.

Men det ligger också till såhär att vi nu dundrar in i en annorlunda vecka där i princip vad som helst, helt osorterat, kan äga rum.

Det blåser förändringsvindar på jorden och vi människor alla gör klok i att hålla en låg profil och hellre iaktta än att utsätta sig och ta chanser. Det är Mars som är boven i dramat. Det är han som bidra med adrenalinet och testosteronet som gör att saker och ting kan gå över styr. Mars och Uranus möte äger rum ungefär vart annat år och passerar ytterst sällan obemärkt. Det som gör detta så speciellt är förstås att din styrande planet befinner sig i direkt kvadratur till de bägge kombattanterna i Oxen. Tycker du att jag kom med ett dubbelt budskap? Ja, det är så det ser ut i universum nu.

 Stenbocken 

Vi lever i skakiga tider Stenis. För de allra flesta tecken är världen i kaos, men hos dig ser det inte riktigt så illa ut alls, snarare tvärt om faktiskt. Under tisdagskvällen lämnar Solen ditt tecken och glider in till grannen och går då följaktligen in i ditt 2:a hus som handlar om praktiska ting som ekonomi, dina personliga tillgångar och egenskaper. I och med att Solen bytt tecken kommer den till veckoslutet att mötas med din styrande planet Saturnus och även där får vi samma tema. Reality check! Härligt nu är att Venus rör sig igenom ditt tecken som en kosmisk städtant ställer hon allt till rätta igen. Hon gör ditt liv vackert och strör frikostigt av sitt rosafärgade glitter på sin väg. Ditt liv är kan innehålla mycket mys och kärlek nu.

Samtidigt utanför din bubbla händer det grejer. Jupiter bildar nu en vinkel till krigsguden Mars och explosiva Uranus. De båda sistnämnda möts nu på onsdag och denna konjunktion är av så stor betydelse att hela veckan färgas av det. Förvänta dig det oväntade och var försiktig.

 Vattumannen

Solen rör sig nu de sista kritiska graderna i Stenbocken och sen tisdagkväll glider den in i ditt stjärntecken och därifrån är det du och din personlighet som gäller nu.

Ditt första hus lyses upp och du får skina lite extra mycket. Extra mycket så blir det ju förstås i år på grund av Jupiter och Saturnus närvaro. Den här veckan är Vattumanstemat överväldigande som din styrande planet Uranus möter Mars och samtidigt är i kvadratur med Jupiter. Effekterna av denna transit kan vara spektakulär. Minns att alla planeter befinner sig i direkt riktning, att Jupiters vinkel till Uranus också brukar kallas ”tacka Gud aspekten”. Dessa stjärnor innehåller så mycket flyt, möjligheter och utveckling. Passa på att använda av rikedomarna.

Den mindre bra nyheten förstås den överhängande faran som Mars/Uranus utgör. Visst tar du dig i akt. Saturnus är såväl tidens gud som Lord of Karma. Under dessa stjärnor kan just karmiska möten och händelser äga rum. Saturnus och Solen möts under söndagen.

 Fiskarna

Bäst nu den här veckan är att alla planeter rör sig i direkt riktning och det underbara med kopplingen mellan Jupiter och Uranus. Du kan liksom bara koppla in ”autopilot och låta livet rulla på. Under tisdagskvällen går Solen in i Vattumannens tecken och ditt 12:e hus vilket förstås är riktigt mysigt för det här din själs årliga rehab, rening och vila. Här hamnar du i radioskugga och kan därför ha tid över att bry dig om dig själv och ditt eget välmående. Du kan optimera processen genom att aktivt jobba med dig själv och vara lyhörd till kroppen och själens behov. Att ta emot healing, välja att bearbeta tidigare händelser som du kanske inte är klar med är toppen nu.

Veckans stora astrologiska tilldragelse dvs Mars explosiva möte med Uranus i Oxen infaller i ditt mentala och kommunikativa 3:e hus. Oh, var lite försiktig med vad du säger nu så du inte sätter igång ett bråk. Under dessa stjärnor kan idéer och tankar komma till dig plötsligt och ord kan helt ofiltrerat komma över dina läppar. Ibland kan det bli dumt och oövertänkt.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00