ANNONS

Noderna skiftar tecken

/
Horoscopo_semanal-Signos_del_Zodiaco-Astrologia-Geminis_-signo_del_zodiaco-Horoscopo_388722729_119667769_1706x960 (kopia)

Under kvällen den 5/5 2020 skiftar Norra Noden över till Tvillingarnas tecken och Södra Noden går samtidigt in i Skyttens tecken och här färdas de fram till den 19/1-2022. Det är förstås superspännande att vara med om ett sådant skifte eftersom nodens position påverkar oss alla kollektivt.

Nodernas läge visar också var alla mån- och solförmörkelser kommer att äga rum under denna tid. OBS! Noderna vinglar under maj-juni lite fram och tillbaka mellan de Kräfta och Tvillingarna så av säsongens tre eklipser kommer endast den första 5/6 att infalla i Skytten. De två efterkommande landar i Kräftan 21/6 och Stenbocken 4/7. Därefter kommer alla eklipser fram till 19/1 -2022 att falla i Tvilling/Skytt spektrat.Tillhör du dem som har din natala nod i Tvillingarna eller Skytten eller har någon av dina personliga planeter i ett av dessa tecken?  Om så är fallet kan du räkna med att ödets kvarnar mal,  att viktiga händelser och förändringar kan komma att äga rum. Ofta rör detta sig om sådant man önskar sig innerligt. Det vara att få möjlighet till självförverkligande på det ena eller andra sättet. Under de kommande 20 månaderna kanske ödet knackar på din dörr eller att andra spännande och omdanade händelser inträffar.

♊️Vad kan vi förvänta oss av tiden med Norra Noden i Tvillingarna?

Nu lämnar vi Kräftan/Stenbocken och kan se tillbaka på vad det var mänskligheten som kollektiv har fått lära oss när dessa viktiga karmiska punkter befann sig i vatten och jordelementen. En viktig läxa var att Moder Jord är viktigare än pengar, status och makt. Dessa båda tecken är förknippade med ordning, struktur och trygghet. Genom Pluto/Saturnus konjunktion mötte vi kaos och fick se att livet självt, vårt eget och våra anhörigas är skört men också det allra mest värdefulla.  Vi har fått se mer av våra hem – Kräftan och kanske mindre av våra karriär/arbete – Stenbocken.

Det här är ett stort skifte och blir en intressant väckarklocka för oss mänskligheten. Efter en tid när kommunikationen har fått flöda precis hur den vill,  allt från vilseledande information till direkta lögner har serverats dagligen. Nu kommer södra noden i Skytten att kräva att vi söker sanningen, återinrättar moral och etik och strävar efter högre värden. 

Norra Noden i Tvillingarna visar att vi kommer att lära oss ännu mer om kommunikation, hur vi kan utvecklas med alla de nya tekniska lösningar som erbjuds och uppfinns under det kommande 20 månaderna. Vi har massor kvar att lära om hur vi kan förmedla våra tankar och idéer till alla.

Det kommer att vara extra viktigt nu att hålla koll på var Merkurius – Tvillingarnas styrare och Jupiter-Skyttens styrare befinner sig i horoskopet. 

Om månknutarna..

Ja, det första vi bör reda ut är vad dessa knutar är för något. De är inte planeter utan punkter som visar var månens omloppsbana skär ekliptikan. Om vi säger månknut, nod eller månnod, kör med det vediska Rahu och Ketu eller säger Drakens Huvud och Drakens Svans – så är alla dessa namn för samma sak.

  • Norra Noden (knuten) = Drakens huvud =RahuSödra Noden (knuten) = Drakens svans = Ketu
Lunar orbit

Den stigande noden visar var månen passerar från söder till norr om ekliptikan. Den fallande noden är där den korsar från norr till söder om ekliptikan.

Det tar drygt 18,5 år för månen att gå hela varvet runt zodiaken. Till skillnad från allt annat, backar noderna igenom zodiaken. Nu kommer de alltså att börja sin färd på 29° 59 i Tvillingarna och avslutar på 0°.

Dessa punkter är karmiska och visar resultatet av vad vår själ har tampats med i livstid efter livstid men pekar också ut vägen vi ska följa för att uppnå vår själs syfte med inkarnationen.

Norra Noden visar vad våra själar strävar efter, vad vi vill uppnå under denna livstid för att finna självförverkligande och vår sanna potential.

Södra Noden däremot – det är det invanda mönstret som vi fick med oss från tidigare liv och visar ett område eller beteende som vi har en tendens att halka tillbaka till och upprepa. Ofta är det sådant som vi behöver släppa taget om som ligger här.

22

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00