ANNONS
PersonuppgifterCookies

Nymåne/ Solförmörkelse

/

HISTORISKT

Vad som sker sig på himlavalvet har fascinerat människor sedan tidernas begynnelse. Mån eller Solförmörkelserna är de mest uppmärksammade och mytomspunna av alla de himmelska fenomenen.

Förr i värden trodde man att förmörkelserna var förebud om något fruktansvärt. Man talade om uppgång och fall för landets ledare. I synnerhet om eklipsen inföll i ett eldtecken så trodde man att någonting livshotande och farligt skulle drabba Konungen.

Idag har vi ett annat perspektiv till dessa domedagsprofetior men fascinationen för förmörkelserna kvarstår.

NUTID

Vad har inte världen fått uppleva i fråga om dramatik senaste veckorna? Den ena terrorhändelsen har avlöst den andra. Nyheterna har rapporterat om våld, rasism, demonstrationer och död allt sedan fullmånen den 8/8. Man brukar säga att tiden mellan två förmörkelser är ytterst  dramatisk och anspänd och så har det har den verkligen varit också.

Vad har vi nu att förvänta oss av framtiden? Kommer våra nyheter att färgas av lika otäckt innehåll som det gjort under den här perioden? Svaret är NEJ.

Tiden mellan fullmåne till nymåne handlar om att en måncykel avslutas och vid nymånen är det en ny energi som föds. En total solförmörkelse är exakt samma grej men 1000 gånger starkare bara.

Det kan beskrivas som att mänskligheten går igenom en portal, att vi lämnar något gammalt bakom oss och det nu föds något nytt! Härigenom kan viktiga förändringar kan äga rum både på ett personligt och kollektiv nivå.

Solförmörkelsens bana över USA

Jag önskar förstås att jag vore en av de lyckliga som befinner sig i USA den 21/8 och få vara med om detta magiska ögonblick. De är mäktigt att uppleva och kan vara en omskakande upplevelse som berör en människa på djupet.

Vi befinner oss nu i mörkermånens tid, bara några dagar innan nymånen/solförmörkelsen som väntas den 21/8, 2017 kl 20.30 på 28° i Lejonets Tecken.

Den här förmörkelsen är synnerligen viktig eftersom den är sker i  ett eldtecken (och påverkar ledarskap) och den kommer att falla rakt i Lejonets hjärta – dvs ytterst nära stjärnan Regulus (Alfa Leonis ). I de stora globala sammanhangen visar astrologin att det kan komma att ske dramatiska händelser runt USA och landets ledning.Det är en fixstjärna, den ljusstarkaste stjärnan i Lejonets stjärnbild och en av de ljusstarkaste stjärnorna på natthimlen).  

FÖR OSS ALLA: För enskilda människor är det så att ALLA påverkas i någon grad av detta. Jag rekommenderar er alla att kolla in era personliga horoskop och se efter i vilket hus 28° Lejonet infaller för er.

Kommer 28° Lejonet nära någon planet, Ascendent, MC eller annan viktig punkt?

Är du född den 17/2, 19/5, 21/8 eller 20/11? I så fall är solförmörkelsen  kopplad  till din Sol genom en hård aspekt. Även om du är född fem dagar före eller efter dessa datum kan du räkna in dig som – med i det här. Om man ska vara riktigt generös kan man säga att alla som är födda i fasta tecken eller har Acendenten, MC eller Månen där kommer att påverkas mer än andra. Mars och Venus kan också räknas in där som viktig.

Se det som att du erbjuds möjligheter till att gå in i ett helt nytt skeende i ditt liv! För den enskilda individen ser jag detta som något riktigt viktigt och kul! Var uppmärksam på vad som händer under de kommande två veckor efter förmörkelser.

ASTRONOMISKT

Det ögonblick som månen ställer sig framför Solen när det blir helt mörkt  är ett fantastiskt skådespel. Månen ställer sig precis framför solskivan och mirakulöst nog passar de så perfekt i storlek att exakt kan täcka för helt.

Det bara ”råkar” vara så fiffigt anordnat att Solen (som är ett gasmoln) är 400 gånger större än månen (som är en stor sten) och befinner sig 400 gånger längre bort – det är detta som gör detta fenomen möjligt.

Solen är 108 Solar långt bort från Jorden, och månen är 108 Månar långt bort från jorden. Är det inte helt enormt att ta in dessa astronomiska tillfälligheter?

19

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00